Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Manžel taky zdědil před pár lety několik pozemků. Kus lesa, louky a pole. Ty měli v nájmu zemědělci. Peněz z nájmu moc nebylo, manžel zdědil čtvrtinu. Daň z nemovitosti se neplatila, to platilo ZD. Taky jsme zkoušeli, jestli by z toho jednoho pole nešly udělat stavební pozemky, ale bylo nám řečeno, ať s tím ani nepočítáme, že z pole stavební parcely neudělaj. Takže se všechno prodalo.
@jancakral píše:
Ahoj holky, kluci, nemyslete si, že jsem blbec (no jsem,ale u nás kousek od domu je ke koupi pole 7,5 ha. Pozemky mají dohromady cca. 7,5 ha jsou blízko vesnice vesměs s dobrým přístupem, jsou ve zjednodušené evidenci.Je k něčemu jako investice pole? Obdělávat to nebudu
Ale jak jsem z rodiny zemědělců, holt to mám v krvi, pole je pole
Promiňte mou naivní otázku
Dík!
![]()
pokud na něm nebudeš hospodařit, je ti k prdu - nemá to téměř žádnou hodnotu ![]()
Jsem ze zemědělství. Pole bych koupila, kor jestli ho máš tak vyhodne.
@jancakral
Záleží na okolnostech… každopádně pokud na něj přebytečné peníze máš, koupila bych ho hned.
My jsme již několik generací také majiteli pole a nové zástavby se k tomu našemu již přibližují. Předpokládám, že to vyjde na mě (jako na následujícího dědice), že já budu ta, která na tom jednou slušně vydělá
![]()
Jinak vlastnictví pole se ti nikdy neztratí…
![]()
Prosím investice do pozemků je na hraně se spekulací. Pokud jste kovaní v dané lokalitě a hodnocení cen pozemků, jste znalí práva - pak ano, bude to pro vás investice. Pokud uvažujete z čista jasna o investici do pozemků, raději se jí vyhněte a zkuste najít něco jednoduššího, likvidnějšího. Spousta lidí si u nás zahrává s investicemi do nemovitostí, aniž by tušili, jakou hru hrají. Není to dětské hřiště, kde můžu něco zkusit. U koupě - prodeje jsou vždy dvě strany a obě zpravidla vydělat nemůžou. Jestli vy to jdete zkusit, s velkou pravděpodobností druhá strana bude vědět, co dělá. A vy proděláte.