Je k něčemu pole?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8523
22.4.14 19:45

Manžel taky zdědil před pár lety několik pozemků. Kus lesa, louky a pole. Ty měli v nájmu zemědělci. Peněz z nájmu moc nebylo, manžel zdědil čtvrtinu. Daň z nemovitosti se neplatila, to platilo ZD. Taky jsme zkoušeli, jestli by z toho jednoho pole nešly udělat stavební pozemky, ale bylo nám řečeno, ať s tím ani nepočítáme, že z pole stavební parcely neudělaj. Takže se všechno prodalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.4.14 19:51
@jancakral píše:
Ahoj holky, kluci, nemyslete si, že jsem blbec (no jsem :-)),ale u nás kousek od domu je ke koupi pole 7,5 ha. Pozemky mají dohromady cca. 7,5 ha jsou blízko vesnice vesměs s dobrým přístupem, jsou ve zjednodušené evidenci.Je k něčemu jako investice pole? Obdělávat to nebudu :-(Ale jak jsem z rodiny zemědělců, holt to mám v krvi, pole je pole :-)Promiňte mou naivní otázku :-)Dík! :* :srdce:

pokud na něm nebudeš hospodařit, je ti k prdu - nemá to téměř žádnou hodnotu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
22.4.14 19:52

Jsem ze zemědělství. Pole bych koupila, kor jestli ho máš tak vyhodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
22.4.14 21:27

@jancakral
Záleží na okolnostech… každopádně pokud na něj přebytečné peníze máš, koupila bych ho hned.

1. V jaké je to lokalitě? Jsou v plánu nové zástavby? Čím blíže je městu, tím větší šance je, že ještě za tvého života z něj budeš moci udělat stavební parcelu a na tom bys pak už hodně vydělala.
  2. O pole se musíš starat. Pronajímej ho zemědělskému družstvu a máš to v suchu.

My jsme již několik generací také majiteli pole a nové zástavby se k tomu našemu již přibližují. Předpokládám, že to vyjde na mě (jako na následujícího dědice), že já budu ta, která na tom jednou slušně vydělá :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :dance: :palec:
Jinak vlastnictví pole se ti nikdy neztratí… :kytka: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
22.4.14 21:32

Tak je to jedno pole, nebo víc? Píšeš to zvláštně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
8.4.15 14:33

Prosím investice do pozemků je na hraně se spekulací. Pokud jste kovaní v dané lokalitě a hodnocení cen pozemků, jste znalí práva - pak ano, bude to pro vás investice. Pokud uvažujete z čista jasna o investici do pozemků, raději se jí vyhněte a zkuste najít něco jednoduššího, likvidnějšího. Spousta lidí si u nás zahrává s investicemi do nemovitostí, aniž by tušili, jakou hru hrají. Není to dětské hřiště, kde můžu něco zkusit. U koupě - prodeje jsou vždy dvě strany a obě zpravidla vydělat nemůžou. Jestli vy to jdete zkusit, s velkou pravděpodobností druhá strana bude vědět, co dělá. A vy proděláte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová