Je mi 15 a nerostu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
186
24.2.22 08:19

@Anonymus1670 tak to jsem přehlídka 🙈
Bych počkala, kluci jsou v tom pomalejsi a vse muze prijit ☺️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.2.22 10:09

Pokud maminka měří 149, je možné, že budeš menšího vzrůstu po ní, ale u kluků je růst dokončen až kolem 18-20 roku, takže několik cm může ještě přibýt.. je důležité přijímat se takový, jaký jsi. Kvalita člověka není v jeho výšce. Hodně štěstí v životě přeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
24.2.22 10:25

@Anonymus1670 ne každý má 2m.. nás spolužák na ZŠ měl 150 cm, vždy byl nejmenší ve třídě a když se vrátil z vojny, tak měl 180 :mrgreen: ani jsme ho nepoznali :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42526
24.2.22 10:33

Jeden můj spolužák byl drobný a zavalitý, ve tretáku na gymplu byl nejmenší z kluků. Po prázdninách před čtvrťákem se natáhl, hodně a pak rostl až do maturity, k maturitě už šel úplně jiný kluk. Dnes je právník, vysoký, svalnatý a fešák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
24.2.22 10:36

No a měl jsi pubertální růstový spurt? Kluci většinou cca kolem 12-13 let vyrostou těch 10-12cm za rok. Jestli jsi ho neměl dříve a od 13 let jsi vyrostl jen 3 cm, tak je lékař opravdu na místě. Záleží na tom, jak moc jsi napřed nebo naopak pozadu oproti vrstevníkům. Někteří chlapci opravdu mají ten růstový spurt až kolem 18 roku. Takže není nic ztraceno. Naopak ale že jsi za 2 roky vyrostl jen o 3 cm, může být dáno nějakým chronickým onemocněním.
Tvoje praktická lékařka sleduje tvou růstovou křivku, takže ti řekne, co můžeš očekávat.
Podívej se do svého zdravotního průkazu, kolik jsi měřil na 13 leté prohlídce, teď bys měl jít v 15 stejně na kontrolu (nebo pokud jsi byl, tak bych se divila, že by to lékařka neřešila).
Možná si to jen špatně pamatuješ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.2.22 11:53

@safina neřeší to a od 13ti jsem opravdu vyrostl jen o 3 Cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
24.2.22 13:06
@Anonymus1670 píše:
@safina neřeší to a od 13ti jsem opravdu vyrostl jen o 3 Cm

Tak za doktorkou zajděte, jestli jsi ještě ten pubertální spurt neměl, tak buď je to dáno geneticky a porosteš ještě později nebo opravdu můžeš mít třeba nějakou potravinovou nesnášenlivost nebo skryté chronické onemocnění, co růst brzdí.
Jestli jsi ale „vyspělý“, máš už hrubý hlas, rostou vousy, tak může být další růst už jen malý.
Doktorka tě může poslat na vyšetření, na rentgenu budou vidět růstové chrupavky, podle toho se dá poznat, jestli ještě porosteš. Každopádně je lepší vědět, jak to je, tak určitě za doktorkou zajdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61110
24.2.22 15:50
@Sunlight515 píše:
Na kluka by to bylo opravdu málo. Ale kluci rostou i v pubertě. Spolužák na základce byl menší než já a když jsme se potkali po pár letech v buse, stál na spodní ploše a dotýkal se stropu. :) Nicméně ano, pokud se jedná o kluka, je to na konzultaci s dr.

A ja mela v jedny třídě tri spolužáky, který byli menší než ja (166cm uz od 13ti let) a na srazu po 15ti letech byli stále menší než já :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7956
24.2.22 16:52
@Anonymus1670 píše:
Dobrý den, je mi 15 let a zdá se mi že nerostu od 13ti jsem vyrostl 3cm mamka měří 149 a táta 180 a já měřím 160 v 15ti letech nějáké rady nebo něco takového? Prosím velice mě má výška trápí, mám bratra který má 192 a druhý bratr má 176 jsem klukPříspěvek upraven 23.02.22 v 22:31

zeptej se svého táty v kolika letech vyrostl. V některých rodinách existuje tzv. familiární opoždění růstu, kdy děti rostou později. Já byla dlouho nejmenší ze třídy, nakonec mám 170cm. Můj brácha má asi 185cm a v 15 letech byl taky nejmenší ze třídy. Většinou se toto pozná na první pohled, já na všech fotkách ze školy vypadám jako mladší než spolužačky. Takže pokud jsi vzhledem ještě dítě, tak máš velkou šanci že vyrosteš, pokud už máš rysy jako chlap, tak je možné že moc růst nebudeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.2.22 17:43

@Lucka1111 Táta rostl okolo mého věku 13-15 tak nevím asi jsem malý po máme :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat