Je mi 35 a tikají mi biologické hodiny

Anonymní
4.1.24 15:31

Je mi 35, biologické hodiny

Potřebuji se spíš vypovídat… s přítelem jsem necelý rok, ale žijeme spolu asi 3 měsíce. On je o 10 let starší, děti nemá. Od začátku jsme se shodli na tom, že oba chceme dítě, on tedy tvrdil, že ho chce moc, alespoň jedno. Jenže když spolu máme sex, tak sperma vždy skončí venku. Několikrát jsem se s nim o tom bavila a prý dítě pořád moc chce. Jenže působí to na mě, že ani ne. Mně je 35 a pro ženu je to už dost hraniční věk pro dítě. Vůbec nevím, co mam dělat. Hledat si někoho jiného pro mě význam nemá - než se najde někdo normální a než se pořádně poznáme tak můžou být tři roky pryč. Řešili jste někdo podobnou situaci? Jsem zoufalá

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
120
4.1.24 15:35

A vy jste se uz poradne poznali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
4.1.24 15:36

Nechci ti přidávat na bedra. Ale přijde ti rok dost na to poznat někoho dostatečně, abys věděla že bude kvalitní otec?

• Citovat
  • Upravit
23544
4.1.24 15:36

A dohodli jste se, ze to dite chcete hned ted? Treba chce dite, ale az spolu budete dele. Zas je ti 35, tak jeste nejaky cas je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5311
4.1.24 15:37

A rekl ti take, kdy ho chce? Rok na poznani a 3mesicni spolubydleni mi prijdou pomerne kratka doba na to, abys uz stihla byt zoufala z toho, ze nejsi tehotna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NicolaR7
4.1.24 15:37

Tak pokud chce dite tak musi vedet, ze takhle toho nedosahnete. Za me bych si s nim sedla a probrala to. Treba jen ma proste strach jak moc se vas vztah s narozením ditete zmeni, treba jen potrebuje si o tom promluvit. Rekni mu na rovinu, ze chves slyset jak to citi on, ze pro tebe jsou deti dulezite a proste musis vedet jak to ma on.

• Citovat
  • Upravit
9245
4.1.24 15:39

Ehm, nejste spolu ani rok, jemu je 45 a žádné dítě nemá, což je v tom věku docela zvláštní a už se snažíte 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
4.1.24 15:39

Asi by jste si o tom měli pořádně promluvit, jestli se tedy už začnete opravdu snažit (ne jen tak mezi řečí jo v budoucnu chceme), nebo by ještě čekal pár měsíců než se pořádně spolu sžijete.
Ty si můžeš nechat udělat hormonální profil s AMH ať máš představu jak jsi na tom se zásobou vajíček a jestli můžeš ještě čekat, nebo je nejvyšší čas to začít řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2475
4.1.24 15:49

Nech si vyšetří hodnotu AMH. Podle toho se určuje zbyla rezerva vajíček v ovariich.

Vždy ale muze byt rovnitko vyšší věk- méně kvalitní vajíčka, i když budeš mít AMH dobrou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2454
4.1.24 15:58
@Serpentini píše:
Ehm, nejste spolu ani rok, jemu je 45 a žádné dítě nemá, což je v tom věku docela zvláštní a už se snažíte 8o

V okolí mám takových párů celkem ne úplně málo - prostě oba dva vědí, že jsou skoro staří a nemá teda moc význam čekat. :nevim: Klasicky se tohle třicátníci a výš pak berou fakt klidně do roka od seznámení a prostě fungují. A pak opačný extrém u mladých, 8 let spolu chodí, pak dítě, napřesrok svatba, rok nato rozvod, že si vůbec nerozumí. :nevim: To, že s někým chodíš několik let není žádná záruka poznání, protože každý se mění a nikdo není stejný jak v 18, v 25. Takže čistě racionálně, extra dlouhé poznávání nemá zas takový význam, navíc když tě tlačí čas… :nevim:

No, a třeba je ten partner prostě takhle zvyklý, že to praktikuje celý život, ale teda s podivem, že mu to vychází…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
4.1.24 16:19
@Serpentini píše:
Ehm, nejste spolu ani rok, jemu je 45 a žádné dítě nemá, což je v tom věku docela zvláštní a už se snažíte 8o

No podle toho, že sperma končí mimo její jeskyňku, tak právě ani nesnaží. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
4.1.24 16:24

Tak on to dítě evidentně nechce. Nejspíš ti to nerika, aby se vyhnul konfliktu.

Tak holt na koníčka a postarej se, aby sperma skončilo, kde ma :mrgreen:

Nebo si o tom proste znovu promluvte a zeptej se ho na ferovku, proč tedy ejakuluje mimo. Chceš s ním dítě, takový hovor by neměl byt problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
4.1.24 16:26

A mluvili jste o tom, že už je ten čas, že začnete zkoušet a měl by tedy vrcholit do tebe?

Asi by bylo fajn si o tom na rovinu promluvit, čas tě určitě tlačí.
Jsem starší než ty, mám dle dr. všechny hodnoty jako o nejméně deset let mladší žena a stejně jdeme do IVF, protože čas letí a to že jsou folikuly a zásoba, není záruka kvalitních vajíček atd. Vůbec se to nemusí podařit a zůstane jen u nenaplněného snu.

To že nemá děti ve 45 je možná netypické, ale nelze z toho asi nic vyvozovat, když neznáme minulost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35316
4.1.24 16:33
@Anonymní píše:
Potřebuji se spíš vypovídat… s přítelem jsem necelý rok, ale žijeme spolu asi 3 měsíce. On je o 10 let starší, děti nemá. Od začátku jsme se shodli na tom, že oba chceme dítě, on tedy tvrdil, že ho chce moc, alespoň jedno. Jenže když spolu máme sex, tak sperma vždy skončí venku. Několikrát jsem se s nim o tom bavila a prý dítě pořád moc chce. Jenže působí to na mě, že ani ne. Mně je 35 a pro ženu je to už dost hraniční věk pro dítě. Vůbec nevím, co mam dělat. Hledat si někoho jiného pro mě význam nemá - než se najde někdo normální a než se pořádně poznáme tak můžou být tři roky pryč. Řešili jste někdo podobnou situaci? Jsem zoufalá

Tak asi dítě chce, ale určitě ne tedˇ. Tak mu to řekni, jak to píšeš tady. Že už máš prostě věk, dítě už chceš, a jestli on nespěchá, tak holt budeš hledat jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2107
4.1.24 16:42

Tak předně. Děcko není nákup rohlíku, to je docela velký zodpovědný závazek. Takže by mělo být na prvním místě vážná promluva a fakt na férovou vyložit karty, jaký kdo máte představy o životě a to i teď..v krátkém horizontu.

Celkem mě překvapuje, že chceš zadělávat na dítě a máš problém s chlapem s kterým si chceš uplést celoživotní závazek, mluvit…v 35 letech, nehledě na to že to že on děti chce, neznanena, že je chce teď hned…a bylo by asi nejlepší i v zájmu dítěte a vás obou, abyste k sobě byli upřímní. Protože ty se měníš na zoufalku lačnící za počuraným testem a jeho můžeš na druhou stranu dotlačit někam, kam třeba ve skutečnosti nechce, jen má problém o tom taky mluvit a když se pak náhodou povede, tak taky můžeš být další samozivitelka. A to všechno z nedostatečný komunikace a upřímnosti.

Příspěvek upraven 04.01.24 v 16:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital