Je mi z toho všeho do breku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
ahoj zakladatelko,
nečetla jsem všechny příspěvky. Možná se tak zeptám opakovaně. Bydlíš sama, u rodičů? Co ti na to říkají? Máš v nich podporu? Hlavně bys ted měla myslet na sebe a miminko, být v klidu, mít kde být a určitě s lidmi, co Tě mají rádi, myslím rodinu.
Ohledně RL. Zapsat bych ho chtěla. Ne tak kvůli mstě, ale tak kvůli aspon malému přilepšení, zabezpečení Tebe a Tvého dítěte. Co Ty víš, jak se otec zachová? Jsi si už ted jistá, že Ti bude platit jen 100 a bude to pro něj hotová věc? Nebo je to ted jen machr, ale pak stáhne ocas a ze strachu bude skutečně platit soudem stanovenou výši?
A samozřejmě bych ho zapsat nechala i trošku proto, aby věděl a UVĚDOMIL si, že dítě sis neudělala sama, ale i on se snad na tom podílel a dítě není žádná hračka, o kterou se nemusím zajímat. Tedy že si užil a ted musí nést následky. Je mu 31, tedy už snad má rozumu dost. Mysli taky na budoucnost, nenech vše táhnout sama. A když v budoucnu potkáš chlapa (jako že potkáš), který si Tě vezme a mimčo přijme za své, tak tak tu rodinu mít budeš se vším všudy. Do té doby nenech vše na sobě. Držím palce, hlavně, at jsi štastná..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bydlím sama…on si myslí,že se tomu všemu vyhne…nechape,že to tak stejne dopadne a zapsanej po testech bude a bude platit daleko vic a naučtujou mu i to co ja bych mu odpustila…chtela jsem se domluvit-zpise se do RL a domluvíme se např na 1500 kc a budem mit oba klid…kdyby bral 50 tis tak si tuhle volbu testu a naslednemu doplaceni vseho co je s tehu a mimi spojeno mel tak to pochopim…ale jak chce vse zaplatit z 12000?kdyz jen soud a testy budou neco kolem 15 tis…nechapu…presne sem mu vypočitala i kdy bylo mimi počato-on vi moc dobre,ze ten den sme spolu poprve spali a vypocitala jsem mu i ze sem mela OVU dny…nevim už jak vysvetlit ze tato volba problemu bude horsi a drazsi a ze pak sam uzna ze se mel domluvit…on vedel,že neberu prasky a spal semnou nechranene…vim,ze to je ze stejne casti i ma chyba…ac kdo v tu chvily premysli zodpoveddne a premysli co se muze stat?bohuzel obcas clovek vypne a pak si nadava jak se tak mohl zachovat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No počítej s tím, že mu musí nechat existenční minimum na bydlení a živobytí. 12000,– je dost málo, to mu moc velké alimenty nenaúčtujou. Ale počítej s tím, že se to nějakou dobu potáhne. Znáš naše soudy a jejich lhůty. Může to trvat i roky.
JEn si zajdi někam do poradny, aby ti poradili, co vše schovávat a jak vše dělat. Připrav se na to, že to nebude jednoduché.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prvotní jsou testy DNA, ty budou první. Tak to měl manžel. Prokázalo se, že holka je jeho. A i přesto ho ex nenapsala do rodného listu. Není tam dodnes. Přitom alíky platí a je uznán otcem na základě DNA testů. Nevím, jak to je, když se dítě narodí a pak se dělají DNA testy, jak se to pak do RL listu zapisuje. Nebo dřív to bylo jinak a dnes je to jinak, nevím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No když nebude otec chtít jít na DNA testy, tak ho bude muset požádat soudní cestou. A to bude chvilku trvat. Sama ho tam nechat zapsat nemůže.
Ideální by bylo, kdyby se na to zakladatelka pozeptala na matrice dle svého trvalého bydliště a svého dr. Určitě poradí, jak se to řeší v případě, že otec být v rodném listě nechce a je třeba dělat DNA testy.
Pokud ovšem je možná varianta, že otec musí platit alimenty, ale nemusí být v rodném listě, tak to by bylo pro zakladatelku nejlepší. Až by jednou našla toho správného chlapa pro život a on chtěl dítě osvojit, nepotřebovali by pak souhlas biolog. otce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelka sama musí vědět, s kým má tu čest. Podle toho, co jsem četla, bych těch pár korun oželela. Měla bych strach z toho, že dojde jednou na ty nepříjemnosti a tahanice a on to nebude dělat ze zájmu o dítě, ale ze vzteku nad tím, že ho někdo k otcovství donutil.
Psaly jste tady o tom, že by se z toho neměl vynechat, že by měl mít odpovědnost a spolupodílet se. Já si spíš myslím, že by se ženské měly na hony vyhýbat takovýmhle chlapům. Z něho stejně žádný užitek nebude, spíš starosti navíc. Není to tak dlouho, co jsem na toto téma mluvila se svou spolužačkou - právničkou. Často se stává, že ty peníze z těch „otců“ nikdo nevymůže. Nakonec se vykašle na práci, někde bude dělat na černo a exekuce nebude na co uvalit - kde nic není ani smrt nebere. Dokonce mi řekla, že za to může jít do vězení, ale vzhledem k tomu, že není pracovní povinnost pro vězně, tak ani tak z něj dluh nevymůže. Normální chlap na své dítě platí a zajímá se o něj, ale tohle evidentně není ten případ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsou chlapi, kteří na své děti dluží desítky tisíc, někdy i víc. Žena pracně sepíše trestní oznámení, chlap pošle dvakrát pětistovku, hurá, sláva, má snahu a zas je z toho venku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlasím s tebou. Ale je na zakladatelce, jak se rozhodne. Ale mám podobný pocit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Snaha domluvit se na me strane byla-chtela jsem se domluvit jako dva dospely lide a usetrit jemu tisice-ktere z nej stejne nikdo nevymuze-a sobe cas a nervy…tatinek mi napsal,ze jde volat svemu pravnikovi aby nam pripravil zadost na testy…pak ze se domluvime…tak jsem mu jasne dala najevo,ze fajn aspon k necemu se ma,ale pokud to chce takhle resit a tahat po soudech-tak ja uz se pak domluvat nebudu a zazadam si oc mam narok po nem.a ze sem mu chtela usetrit kc a sobe nervy,ale ze ja mam svedomi ciste vim,ze mimi jeho je ale ze to teda muzem resit takhle..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
chápu to správně, že k početí došlo, když jste spolu spali úplně poprvé?
Jak dlouho jste spolu chodili?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nikysek1 píše:
Ano ihned na začatku…
Já se teda tomu chlapovy ani moc nedivím, že se k dítěti nemá, když jste spolu spali poprvé. A jak dlouho jsi ho znala?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nikysek1 píše:
presne sem mu vypočitala i kdy bylo mimi počato-on vi moc dobre,ze ten den sme spolu poprve spali a vypocitala jsem mu i ze sem mela OVU dny…nevim už jak vysvetlit ze tato volba problemu bude horsi a drazsi a ze pak sam uzna ze se mel domluvit…on vedel,že neberu prasky a spal semnou nechranene…vim,ze to je ze stejne casti i ma chyba…ac kdo v tu chvily premysli zodpoveddne a premysli co se muze stat?bohuzel obcas clovek vypne a pak si nadava jak se tak mohl zachovat…
no děvče - zcela evidentně víš, k čemu je ochrana, co jsou plodné dny… tak mi to přijde, jestli to nebyl takový nátlak - buď se povede nebo nepovede, ale mám největší šanci otěhotnět a pak chlape plať!
Sama píšeš, že to je i tvá chyba, takže blbí jste byli oba (pokud jsi to tak vědomě nechtěla), rozhodla jsi se, že na potrat nepůjdeš - on těhotenství nevolil a teď chceš aby platil. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
On s tebou spí nechráněně, nedá si pozor a přitom celkově nechce děti??????? Pane bože, to snad ani není možný, že se někdo takto chová. Co si myslí, že antikoncepce = potrat? Těžko radit, na jednu stranu by mu takové chování nemělo projít - kdo ví, které další to ještě v životě provede, ale na druhou stranu by asi bylo lepší mít takového blbce ze života pryč..
Každopádně ať už se rozhodneš jakkoliv, ať to dobře dopadne
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ok ale nespala jsem jen ja s nim,ale i on semnou tak jak ze jemu se nedivis?ja sem blba,že sem to bez ochrany dovolila on totez..tak myslim ze na tom mame oba stejnou chybu-tak proc jsem vinna jen ja?ano na potrat pokud neni zdravotni duvod by snad zadna normalni zenska nesla
zivot je dar a ne hracka-hm ted se mi to nehodi s tebou ne tak sup s nim pryc..natlak to nebyl…donedavna sem vubec nevedela,ze nejake OVU dny jsou takze opravdu vymyslene to nebylo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit