Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Řeknu ti tajemství. Těhotenské příznaky dělá právě to HCG v krvi, které by ti naměřil i test.
Ne, možné to není. Příznaky způsobuje právem hormon hcg, pokud by to příznaky byly, test by byl pozitivní. A 4 dny po styku je to fakt brzo.
Ne, možné to není, 4-5 dní po styku ještě není ani zahnízděno a nejsi tudíž těhotná.
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je možné cítit příznaky těhotenství už po pár dnech po styku? Cítím se totiž úplně jinak než normálně a určitě si to nevsugerovávám, jen cítím změnu.
Je mi každý den špatně a bolí mě břicho trvá to už týden a mám nechuť k jídlu. (Jinak jsem se tak začala cítit zhruba 4-5 dní po styku) test jsem včera dělala, byla jsem zvědavá jestli to něco ukáže když mám příznaky, ale byl negativní. Ještě mám před očekávanou ms. JEN SE CHCI ZEPTAT JESTLI JE TO MOŽNÉ CÍTIT PŘÍZNAKY TAKHLE BRZY, ZDA TO NĚKDO TAKÉ TAKHLE MĚL.
NE a NE.
Jen zareaguji na to „Určitě si to nevsugerovávám“. To ty ale vědět nemůžeš
psychika je mocná čarodějka a divila by ses co vše si můžeš nevědomky sugerací přivodit. Od nevolností, bolesti břicha, bolest bradavek… Takových už tady bylo, co tajně toužily, byly si 100% jisté těhotenstvím jelikož snad všechny příznaky a ono prd. 😕 počkej do MS a uvidíš.
Já jsem se u některých těhotenství cítila jinak už hodně brzy. Ale v té chvíli bych na to nevsázela, vyhodnotila jsem to až zpětně.
Nebyla jsem žádná snažilka, která by měla potřebu se nějak pozorovat a kontrolovat. Otěhotněla jsem poměrně rychle, u starších dětí na první dobrou a u mladších během pár cyklů, což bylo ok vzhledem k věku. Takto brzy jsem cítila i těhotenství, které skončilo biochemicky.
Nezbývá než počkat. Ale je blbost tvrdit, že některá senzitivnější žena to nemůže cítit. Týden od ovulace už je vajíčko milionkrát rozdělené a ukládá se v děloze. Po uhnízdění hcg rychle stoupá.
Příznaky můžeš mít hodně brzy, klidně pár dní po styku.
ALE! Nejsou to klasický příznaky, který vyvolává hcg, jako nevolnost, píchání v podbříšku apod. Navíc ty příznaky poznáš až při opakovaných těhotenstvích, když už víš a ještě musíš být hypersenzitivní. Já na sobě velmi ranný těhotenství poznám, ale jsem tak jedna z tisíce a opravdu se jedná o hodně specifický znaky.
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je možné cítit příznaky těhotenství už po pár dnech po styku? Cítím se totiž úplně jinak než normálně a určitě si to nevsugerovávám, jen cítím změnu.
Je mi každý den špatně a bolí mě břicho trvá to už týden a mám nechuť k jídlu. (Jinak jsem se tak začala cítit zhruba 4-5 dní po styku) test jsem včera dělala, byla jsem zvědavá jestli to něco ukáže když mám příznaky, ale byl negativní. Ještě mám před očekávanou ms. JEN SE CHCI ZEPTAT JESTLI JE TO MOŽNÉ CÍTIT PŘÍZNAKY TAKHLE BRZY, ZDA TO NĚKDO TAKÉ TAKHLE MĚL.
Je to možný. Věděla jsem to při druhém dítěti snad dva dny po. Ale byl to takový nespecifikovatelný stav… Teď sama nwm.
@JancaS84 píše:
NE a NE.
Takže dohromady ano
. Jo, máš pravdu
Tak já bych si dovolila nesouhlasit, že takto brzy není možný pociťovat příznaky, že až po implantaci atd. Moje zkušenosti: první těhu - cítila jsem se „divně“ (ještě před vynecháním ms), byli jsme zrovna na dovolený a pamatuju si, jak jsem si nechápavě říkala, proč je mi lehce nevolno, vůbec jsem nepočítala s tím, že otěhotním hned první měsíc
Druhé těhu - bolelo mě břicho, což jsem u prvního nezažila, bála jsem se, jestli nejde o mimoděložní. Hrozně jsem chtěla otěhotnět, ale ta bolest byla moc velká na to, abych si ji vsugerovala. Nevydržela jsem čekat do termínu ms, šla jsem na odběr krve na hCG, a výsledek - 0. Prostě nula nula nic, nechápala jsem, jak je to možný, že ani nějaké desetiny, jasně jsem cítila, že se něco děje. Zpětně to hodnotím tak, že právě ten den došlo k implantaci, protože za 5 dní hCG opět z krve už 169 jednotek
Takže myslím, že příznaky můžeš mít už v době, kdy hCG ještě není detekovatelné. Držím palce! ![]()