Je možné ještě kojit?

Anonymní
8.8.18 13:50

Je možné ještě kojit?

Ahoj maminky,
mám doma sedm týdnů starou holčičku a bohužel máme problém s kojením.
V začátcích nám kojení šlo, malá přibírala, potom jsem měla velice bolavé bradavky a na jednom prsu ragádu z které mi často tekla krev. Druhý týden, co jsme byly doma začala malá ubývat na váze.
Byla jsem ve stresu u kojení brečela bolestí, ale i přes veškerou bolest jsem se snažila kojit dál. Paní doktorka mi doporučila přikrmování.
Malou se snažím dávat k prsům stále, ale musíme dokrmovat. Myslíte, že mám ještě šanci, abych mohla malou plnohodnotně kojit? Předem děkuji za odpovědi a rady :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
8.8.18 13:53

Tak šance je vždycky, ale chce to mít ok bradavky, případně přijít na to, proč sis je tak oddělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2896
8.8.18 13:57

Zkoušet a zkoušet. Případně odsávat a krmit tvým mlékem z flašky, tak dostane co potřebuje a ty nepřijdeš o mléko, do toho zkoušet pravidelně přikládat. Když odmítá v bdělém stavu, je možné zkusit kojit v polospánku. Kdyžtak zkusit i kloboučky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
8.8.18 14:02

Pozvi si domů kvalitní laktační poradkyni, šance je vždycky. Odkud jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
8.8.18 14:02

A nemáte poblíž laktační poradkyni? Myslím že do 3 měsíců je šance, že se dítě vrátí jen k prsu největší. Koukněte na stránky mamila.sk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
8.8.18 14:34

Jak píší maminky, zkuste si pozvat laktační poradkyni. Já měla s malým první dva měsíce po porodu také hrůzu, ale chtěla jsem kojit a podařilo se, ač prsa ze začátku opravdu velmi bolela, ragády jsem také měla - téměř hned mi je zahojila mast Purelan. Po druhém měsíci už to bylo lepší, malého jsem plně kojila půl roku a pak ještě dál do dvou let. Takže nevzdávejte, najděte si poradkyni, ukáže Vám, jak mimčo správně přikládat, abyste si prsa neoddělávala, ukáže, co děláte špatně …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
8.8.18 15:08

Sežeň si laktační poradkyni, ta ti poradí. Pokud máš bolavé bradavky, tak máte špatnou polohu. Kojení nemá bolet. Dokrmovat můžeš alternativně, třeba přes suplementor. Ale to ti vše poradí ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7112
8.8.18 15:27

Určitě můžeš. Nijak se hlavně nenervuj, prikrmovani není žádná tragédie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
8.8.18 21:07

Děkuji všem :-), prsa už mám zahojená, laktační poradkyni jsem měla doma,když se mi poranění hojilo, techniku kojení zkontrolovala a máme ji správnou. Problém nastal v porodnici, kde mi jako prvorodičce nikdo neukázal, jak na to. Rodilo nás moc, takže si nás sestry moc nevšímaly.
Někdy malá pije, potom se u toho začne vztekat a dál nechce pokračovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
760
8.8.18 21:14

Ja v porodnici nemela zadne mléko, presto jsem kojila a prikrmovala dvojčata od narozeni do 2,5 roku.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22934
9.8.18 07:09

Doporučuji rozhodne co nejdrive laktacni poradkyni.
Mozna byla spatna technika kojeni.
A prikladat treba co hodinu,aby se to dobre rozjelo..nedavat dudlik,lahve, v noci nejlépe mit miminko u sebe a kojit kojit.
Mela jsem problemy s prvni dcerou,3tydny nepribirala,mela jsem zanet,atb a jedine laktacni mi pomohla,vyhodila dudliky,prikrm jsem dala asi jen 2 dny strikackou a nalonec.jsem kojila 2,5roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20855
10.8.18 15:31
@Anonymní píše:
Ahoj maminky,
mám doma sedm týdnů starou holčičku a bohužel máme problém s kojením.
V začátcích nám kojení šlo, malá přibírala, potom jsem měla velice bolavé bradavky a na jednom prsu ragádu z které mi často tekla krev. Druhý týden, co jsme byly doma začala malá ubývat na váze.
Byla jsem ve stresu u kojení brečela bolestí, ale i přes veškerou bolest jsem se snažila kojit dál. Paní doktorka mi doporučila přikrmování.
Malou se snažím dávat k prsům stále, ale musíme dokrmovat. Myslíte, že mám ještě šanci, abych mohla malou plnohodnotně kojit? Předem děkuji za odpovědi a rady :-)

Zakladatelko, určitě se přikláním k oslovení laktační poradkyně. Případně Vás může nasměrovat místní laktační poradkyně na eMimino.cz.

Dejte pak vědět, jak to u vás dopadlo a případně co pomohlo.

Držím vám moc palce, :hug:
Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí