Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dcera v sobotu večer lehla s horečkou, druhý den se přidala rýma, v pondělí kašel, ale přes den vypadala ok, skoro bez teplot, úterý teplota zvýšená celý den 37,5, kašel a rýma, dnes to samé a teď k večeru opět horečka něco málo přes 38 + si stěžuje že ji bolí ocicka (má je unavené, jak se říká “plné rýmy”), zítra samozřejmě jdeme k Dr. Ale zarazily mě ty oči a ta neustupujici teplota. Vždy se z ni do 3 max 4 dnů dostala a tentokrat se to nějak vlece.
@robatko23 dcera to mela taky, bala jsem se protoze to mela asi tyden (k doktorce jsme sly duhy den) nakonec to byl zanet spojivek, vubec me to nenapadlo protoze jsem k tomu nikdy teplotu nezazila ![]()
@Anonnym127 píše:
@robatko23 dcera to mela taky, bala jsem se protoze to mela asi tyden (k doktorce jsme sly duhy den) nakonec to byl zanet spojivek, vubec me to nenapadlo protoze jsem k tomu nikdy teplotu nezazila
Aha aha, taky možnost. Ale k tomu by asi zas neseděl ten kašel a ryma?
Dcera mela naposled horecky 7 dni, nejdriv 39, pak se to snizovalo. Pokud se to rozjizdi je 38 az ctvrty den, tak se k tomu muze pridavat treba zanet ucha, dutin. U nas trvaly horecky i 10 dni, takze ja s ni k doktorovi ani nesla tehdy a uzdravila se, krome horecky ji tehdy nic nebylo a vypadala dobre.
Hlava nebo oci ji muzou bolet k te horecce, to tak byva. Zanet spojivek muze mit od rymy.
Mne tohle prave nepřipadá jako zánět spojivek, to měla ty oci vždy začervenalé a tekl z nich hnis ![]()
Ma zvysenou teplotu, ta může být i týden. Horečku dle tvého popisu jsem nikde nevycetla.
Navíc počkat, v sobotu večer? Takže má třetí den zvysenou teplotu, a ty jdeš s kaslem a rymou k lekari? To bude mít radost.
@robatko23 noo vidis to mne nenapadlo, tak to nevim hele, ted jsou ty chripky ale hrozny
preji brzke uzdraveni
![]()
@Tajemnadama píše:
Navíc počkat, v sobotu večer? Takže má třetí den zvysenou teplotu, a ty jdeš s kaslem a rymou k lekari? To bude mít radost.
Sobota večer přes 38,5, neděle přes 39, pondělí kolem 37,5, to samé včera a dneska cely den 37,5 a večer 38,5. Kašel, rýma, unavenost, polehává, oči zakalené. Nevidim zlepšení od soboty, proto mám v plánu navštívit zítra lékaře. ![]()
Změna vzorce teplotní křivky ze setrvalé horečky na ráno a dopoledne zvýšená teplota, odpoledne a večer horečka je typická u virových infekcí, bakteriální infekce by trápily setrvalými horečkami mnohem déle.
@Tajemnadama píše:
Den je to uz ctvrty, jake jine chytre komentare krome toho ze neumite pocitat?
@Doctus píše:
Změna vzorce teplotní křivky ze setrvalé horečky na ráno a dopoledne zvýšená teplota, odpoledne a večer horečka je typická u virových infekcí, bakteriální infekce by trápily setrvalými horečkami mnohem déle.
Takže doktor není třeba?
Oprava ve dnech. Mám stále úterý.
Nicmene co myslis ze je diteti co ma kasel a rymu? Na to žádný zázracny lek není.
Zkus mu udělat test na covid, příznaky už nemusí být jen kasel.