Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@frgulka A co má tak ta učitelka dělat? Za předpokladu tedy, že dítě je rozmachaný vyrušující fracek bez nastavených hranic z domova, nemá ADHD ani nic jiného (mluvím všeobecně, nemám tím na mysli zakladatelčinu dceru)…a napomenutí nepomáhá?
@frgulka píše:
Stála v koutě poprvé a nevadí ti, že je dítě ve třídě ponižováno? a co když za to třeba nemůže…ADHD, nebo tak něco, co mají jiné děti, mimichodem ADHD je duševní porucha…nevím jestli máš ty děti, ale dokážu se do dítěte vcítit… a nejsem zastánce volné výchovy, snažím se o zlatou střední cestu, nechci aby z dětí vyrostl nevychovaní fracci…
Tak proč nepíšeš ve svém úvodním příspěvku, že má ADHD nebo něco podbného?
@frgulka Ne. Já stála párkrát za dveřmi (tenkrát se to ještě smělo). Párkrát jsem dostala přes ruce (to už se nesmělo, ale ani ve snu by mě nenapadlo si doma stěžovat) a párkrát mi byl vyhozen penál z okna. Vždy to bylo po zásluze.
Příspěvek upraven 11.11.16 v 11:38
@frgulka píše:
Stála v koutě poprvé a nevadí ti, že je dítě ve třídě ponižováno? a co když za to třeba nemůže…ADHD, nebo tak něco, co mají jiné děti, mimichodem ADHD je duševní porucha…nevím jestli máš ty děti, ale dokážu se do dítěte vcítit… a nejsem zastánce volné výchovy, snažím se o zlatou střední cestu, nechci aby z dětí vyrostl nevychovaní fracci…
Tvoje dcera má ADHD nebo tak něco, co mají jiné děti?
V diskusi se řeší Tvá dcera, o níž jsi nic podobného nepsala.
@Saatine píše:
Ty jo, už za nás se tohle nepraktikovalo. Učitelka teda sem tam někoho poslala za dveře (to se ještě mohlo) aby si své chování promyslel a přišel.
Za to, že dítko nemá gumu a půjčuje si, paní učitelka je trošku nervózní, ne?
Ono to asi nebylo jen za zapomenutou gumu…
@BohunkaP píše:
Ok… napomenutí pomůže na pět minut - co se smí dál?Podotýkám, že by učitelka možná měla také stihnout nějakou výuku (v rámci vymýšlení usměrňovacích prostředků, které nesmějí dítěti způsobit fyzickou ani psychickou újmu). Ostatní děti za to vyrušující přece jen úplně nemůžou…
Já nezastávám názor, že učitel nesmí nic. Jen z prvního příspěvku vyznělo, že nedošlo možná ani k napomenutí. Když dítě zlobí opakovaně, je potřeba sáhnout k nějakému opatření.
@BohunkaP píše:
Ok… napomenutí pomůže na pět minut - co se smí dál?Podotýkám, že by učitelka možná měla také stihnout nějakou výuku (v rámci vymýšlení usměrňovacích prostředků, které nesmějí dítěti způsobit fyzickou ani psychickou újmu). Ostatní děti za to vyrušující přece jen úplně nemůžou…
A ponížit dítě před celou třídou pomůže na jak dlouho, myslím, že tak na 2.minuty, mimochodem, dnes jsem se ptala jedné maminky, její syn taky stává v koutě, byla pěkně naštvaná, chce to s učitelkou taky probrat, tak asi nebudu nakonec sama, komu toto vadí…
Malo kdy se zapojuju, ale tohle mi nedalo. Ja proti stani v koute fakt nic nemam. Kdyz vyrusuje, tak si tam na chvili postoji a priste si to zapamatuje. Je mi fakt lito, ze ty ucitelky musi resit takove kraviny. Kdyby mi tohle rekla dcera, tak ji proste vysvetlim, ze se na hodine nevyrusuje a kazde nevhodne chovani sebou nese nejaky nasledek. Ty jo, klobouk dole pred ucitelkama.
@malinika píše:To nevím,ale ponižování pomáhá? a jak ptám se?
@frgulka A co má tak ta učitelka dělat? Za předpokladu tedy, že dítě je rozmachaný vyrušující fracek bez nastavených hranic z domova, nemá ADHD ani nic jiného (mluvím všeobecně, nemám tím na mysli zakladatelčinu dceru)…a napomenutí nepomáhá?
@BohunkaP píše:
Tvoje dcera má ADHD nebo tak něco, co mají jiné děti?V diskusi se řeší Tvá dcera, o níž jsi nic podobného nepsala.
Nevím, jestli ho má, psala jsem příklad, ale ikdyby…
@frgulka : jake ponizovani??? Kdyz ji to normalne vysvetlis, tak naopak si z toho vezme ponauceni. Hlavne nerikej nic o ponizovani este i pred dcerou.
Určitě to řešit, nejlépe s ostatními rodiči. Není to normální, tvá dcera musí být dost poslušná, že ji vůbec poslechla a do toho kouta šla… ![]()
Učitelky si dnes myslí že vystudují peďák a sežraly všechnu moudrost světa, brrr až mě z toho mrazí.
@Iris82 píše:
Malo kdy se zapojuju, ale tohle mi nedalo. Ja proti stani v koute fakt nic nemam. Kdyz vyrusuje, tak si tam na chvili postoji a priste si to zapamatuje. Je mi fakt lito, ze ty ucitelky musi resit takove kraviny. Kdyby mi tohle rekla dcera, tak ji proste vysvetlim, ze se na hodine nevyrusuje a kazde nevhodne chovani sebou nese nejaky nasledek. Ty jo, klobouk dole pred ucitelkama.
Stála si někdy před celou třídou v koutě?
@BohunkaP píše:
@admin, bylo by prosím možno sloučit diskuse do jedné?
Za to se omlovám
,nějak jsem to špatně zadala a vymazat už to nešlo…
@frgulka : stala a presto jsem az do vysoke skoly byla premiantka, zadne nasledky to na mne nezanechalo.