Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já se ale ptala na situaci, kdy dítě opakovaně zlobí, vyrušuje a napomenutí nepomáhá. Ne na to, co má učitelka dělat, když si chce dítě půjčit od spolužáka gumu.
@malinika píše:
@frgulka A to, že na dítě zvedneš hlas, když se Ti něco nelíbí, není ponižující praktika?
Jakýkoliv trest je o ponížení.
Tak to s tebou nemohu souhlasit, zákaz televize je taky trest a o žádné ponižování nejde, ty asi neuznáváš respektující přístup… ![]()
@malinika píše:
@Barush Každému, kdo má podobné smýšlení, bych přála, aby si jen na jeden jediný den musel stoupnout před tabuli. Pak by mohl mluvit o spolknuté moudrosti, demotivaci a přirozené autoritě.
Ty jsi učitelka? myslím, že učit prvňáčky není tak stašné…,ikdyž v každé třídě je vždycky nějaký sígr…
@blumen píše:
Hele, ja nestala, nebyl duvod!Nevidim na tom osobne nic zleho. Fyzicke tresty ne, stani v koute nicemu nevadi. Tak se stydi pred zaky, asi vyrusovala, zjistila bych nejdriv presnejsi informace od ucitelky. Pokud vyrusovala ostatni, tak proc by nemohla jit stat do kouta.
Dnesni ucitelky nemuzou uz fakt vubec nic.
Příspěvek upraven 11.11.16 v 12:30
Tak neposuzuj, když si nestála, nevíš jaké to je, osobní zkušenost je nepřenosná ![]()
@BohunkaP píše:
Prosím Tě, zklidni hormon - jestli Tvoje dcera vyrušuje a pak není schopna psychicky ustát, že za to vyrušování byla před spolužáky potrestaná, tak bude problém o dost jinde a řešit bys měla úplně jiné věci.Děláš nesmyslně z komára velblouda a doplatí na to jenom Tvoje dcera. S učitelem je potřeba spolupracovat, ne bojovat.
Bojuješ tady ty
,ty zřejmě neuneseš jiný názor, s někým si v dobrém duchu promluvit není boj, nevím jestli máš problém s psaným slovem
ale, nikdo tady nepsal, že půjdu a seřvu učitelku a z komára velblouda tady děláš především ty ![]()
@BohunkaP píše:
Na takové bláboly a výplody nemá absolutně smysl reagovat
Tak už prosimtě nereaguj ![]()
Já jsem byla v hodině v první třídě.. Měly jsme možnost maminky se jít podívat do třídy..
Možná by si to měl zkusit každý, protože to opravdu bylo poučné..
Samozřejmě se maminky měly dívat na učení, ale taky chování a řeknu to tak, že učitelka jela pusou nonsotp..
Ne ani zlobení, ale pořád - seber to, neber, to vem si, neber si, jedno dítě, to udělalo druhé ne, třetímu pomáhala, čtvrté vykřikoval, páte se smálo
vzadu jedno houpalo, dalšímu spadlo pouzdro…
Možná by nebylo špatné, aby se sami maminky vyjádřily jaký trest, když domluva nezabere..
Je tu hromada diskusi, kdy opravdu všechno je zle- za dveře, posazení dozadu do lavice, puntíky, nehraní s dětmi atd. atd..
Nejlepší byla moje známá co se tak rozčilovala, že učitelka zakazal klukovi se společně hrát, že všichni něco dělali a on musel někde bokem být..
No a pak jsme spolu byly na hřišti, kluk ji opakovaně neposlechl a ona na něj, že si nebude hrát žádné hry na PC, telvize nic.. v podstatě stejný trest no..
![]()
Spíš si mylsím, že jde o to, že některé maminky se prostě nesmíří s tím, že vůbec nějaký trest- pokárání za něco dostanou..a řeší to