Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@frgulka píše:
Stála v koutě poprvé a nevadí ti, že je dítě ve třídě ponižováno? a co když za to třeba nemůže…ADHD, nebo tak něco, co mají jiné děti, mimichodem ADHD je duševní porucha…nevím jestli máš ty děti, ale dokážu se do dítěte vcítit… a nejsem zastánce volné výchovy, snažím se o zlatou střední cestu, nechci aby z dětí vyrostl nevychovaní fracci…
Ponizovano? Kdyz vyrusuje? Pokud ma dite adhd, ma na to papir, ucitelka k nemu musi tak pristupovat a resit to jinak.
@malinika Já bych si nikdy do klasické státní školy před tabuli stoupnout nešla, jednodušše proto že jsem odpůrcem těchto ústavů, neshledávám je v ničem přínosné. Ale ať nejsme OT, prostě cizímu člověku bych nikdy nedala právo nutit mé dítě stát někde v koutě. Toť můj názor, klidně se do mě pusťte jak to ti nebozí učitelé mají těžké… oni si své povolání vybrali, nikdo je nenutil… ![]()
Oni by to dite do kouta bezduvodne neposlali to mi ver. Rodice by si meli uvedomit, ze by meli s uciteli spolupracovat a ne vest zabomysi valky o nicem.
@Barush píše:
@malinika Já bych si nikdy do klasické státní školy před tabuli stoupnout nešla, jednodušše proto že jsem odpůrcem těchto ústavů, neshledávám je v ničem přínosné. Ale ať nejsme OT, prostě cizímu člověku bych nikdy nedala právo nutit mé dítě stát někde v koutě. Toť můj názor, klidně se do mě pusťte jak to ti nebozí učitelé mají těžké… oni si své povolání vybrali, nikdo je nenutil…
Pak nevim, kdo by ty deti ucil. Mne je ucitelu lito. Nechtela bych to delat. A jsem zastancem primerenych fyzickych trestu. Protoze kdyz vidim nektery deti a vlastne i rodice…nicemu se pak nedivim.
Jasně, nic jiného jsem nečekala než napadání, že můj názor jsou jsou bláboly a výplody.
Sice tomu nerozumím, píši svůj názor zakladatelce a nechápu proč se tu všechny tak čílíte že ho mám holt jiný
![]()
Příspěvek upraven 11.11.16 v 12:29
@frgulka píše:
Stála si někdy před celou třídou v koutě?
Hele, ja nestala, nebyl duvod!
Nevidim na tom osobne nic zleho. Fyzicke tresty ne, stani v koute nicemu nevadi. Tak se stydi pred zaky, asi vyrusovala, zjistila bych nejdriv presnejsi informace od ucitelky. Pokud vyrusovala ostatni, tak proc by nemohla jit stat do kouta.
Dnesni ucitelky nemuzou uz fakt vubec nic.
Příspěvek upraven 11.11.16 v 12:30
@Terdul Koukám. Ale tak ještě že to vyřešila tak, jak to vyřešila - alespoň jeden učitel má ušetřené nervy.
Bohužel, přijde mi, že je takových matek čím dál víc a nelituji jen učitele, ale hlavně naše děti, v jaké to budou žít společnosti.
@Pomka píše:
Pak nevim, kdo by ty deti ucil. Mne je ucitelu lito. Nechtela bych to delat. A jsem zastancem primerenych fyzickych trestu. Protoze kdyz vidim nektery deti a vlastne i rodice…nicemu se pak nedivim.
Ono je to obráceně - vždycky stačí podívat se na rodiče… a je jasné, jaké bude dítě.
@Terdul Tak pokud vycházím z informace že trestá malé dítě stáním v koutě, demotivuje holku, která už se do školy netěší tak ne, není dobrá učitelka. Dobrých učitelů je poskrovnu, zažila jsem situaci, že ze soukromé školy vyhodili učitelku za to že dětem vnucovala svůj názor (výtvarná výchova).
@Barush Tak se tě zeptám stejně jako zakladatelky. Dokázala bys té učitelce poradit, co má v takové chvíli dělat? Jak má nastolit pořádek, když dítě neposlouchá, ruší ostatní a napomenutí nepomáhá?
Pokud mi na to rozumně odpovíš, Tvůj názor na tuto učitelku vezmu v potaz a třeba Ti dám i za pravdu. Pokud ne, holt si Tě zaškatulkuji do těch (píp) rodičů.
@malinika Osobně bych poradila to, ať to přejde mlčky a věnuje se dál svému výkladu. Ono půjčení gumy snad nemůže trvat déle než 1min?
@Terdul uznávám hodnotit jsem ji neměla, třeba jí to jen ujelo a jinak je skvělá. (Ale k tomu mi zase nesedí to že nechává stát v koutě i jiné děti
)
@BohunkaP píše:
Ono je to obráceně - vždycky stačí podívat se na rodiče… a je jasné, jaké bude dítě.
bohužel máš velkou pravdu… ![]()
Jo a dodam, ze bych se ucitelky zeptala, co se stalo, co bylo duvodem. Ale nic bych ji nevycitala a nedelala bych z toho humbuk. Mohla opakovane vyrusovat. Treba taky ne a zeptala bych se ji, jestli je nutne za zapomenutou gumu jit do kouta. To by se mi samozrejme taky nelibilo. Ale proste mama u toho neni, je treba se na to divat s nadhledem.
@Barush píše:
@malinika Osobně bych poradila to, ať to přejde mlčky a věnuje se dál svému výkladu. Ono půjčení gumy snad nemůže trvat déle než 1min?
@Terdul uznávám hodnotit jsem ji neměla, třeba jí to jen ujelo a jinak je skvělá. (Ale k tomu mi zase nesedí to že nechává stát v koutě i jiné děti)
Tak ona ale nestála v koutě kvůli zapomenuté gumě, ale kvůli vyrušování, ne? Zeptala bych se na tu konkrétní situaci učitelky, z podání dítěte to taky může vyznít úplně jinak… třeba dítě neslyšelo, jak ho učitelka předtím jednou, dvakrát napomínala… co my víme, nebyli jsme u toho…
Měla jsem pocit, že jsem tady do diskuze už psala, ale asi jsem se spletla…
@Regina Hero, psala jsi vedle - autorka ji omylem založila 2× a ujala se tahle ![]()