Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Barush píše:
Určitě to řešit, nejlépe s ostatními rodiči. Není to normální, tvá dcera musí být dost poslušná, že ji vůbec poslechla a do toho kouta šla…
Učitelky si dnes myslí že vystudují peďák a sežraly všechnu moudrost světa, brrr až mě z toho mrazí.
Doufám, že toto je ironie. ![]()
@frgulka Ponižování vypadá trochu jinak než že se dítě postaví za trest do kouta.
Sama přiznáváš, že nevíš, jak takové dítě potrestat a zařídit si v takové chvíli ve třídě klid a respekt. Možná by stálo za to se nad tím zamyslet a vymyslet fungující trest, který by byl pro rodiče přijatelný…pokud ho vymyslíš, bude to na Nobelovku.
@Iris82 píše:
@frgulka : stala a presto jsem az do vysoke skoly byla premiantka, zadne nasledky to na mne nezanechalo.
No, každý asi není jako ty, dcera mi začíná stávkovat, že do školy nechce,…a to se tam tak těšila a chodila tam ráda…
@frgulka píše:
To nevím,ale ponižování pomáhá? a jak ptám se?
Postavit vyrušující dítě do kouta není žádné ponižování - to jsi z toho nesmyslně a zbytečně udělala Ty sama.
@frgulka píše:
No, každý asi není jako ty, dcera mi začíná stávkovat, že do školy nechce,…a to se tam tak těšila a chodila tam ráda…
Ono to počáteční nadšení opadne po pár měsících z každého dítěte. Se stáním v koutě bych to nespojovala. ![]()
@frgulka : jaksi nemuzu uverit, ze by to bylo z jednoho stani v koute. Za ucitelkou bych sla, ale spis s pokorou a po radu. Kazde dite je jine, ale ja kdybych s timhle prisla domu, tak mozna stojim jeste i doma. A i s rodici mam vyborny vztah.
Kdyz ma dcera problemy se skolou, zajdi tam, promluv si s nima, ale nevycitej jim takove blbosti.
@BohunkaP píše:
Postavit vyrušující dítě do kouta není žádné ponižování - to jsi z toho nesmyslně a zbytečně udělala Ty sama.
Pro mě to ponižující praktika je, nebo si myslíš, že stát na hanbě, kvůli blbosti, když se ti pak celá třída pošklebuje, je pro někoho dobrý trest? poradím ti to vyzkoušet na svých dětech někde v kolektivu mimo domov a pak se jich můžeš zeptat, jak se jim to líbilo ![]()
@frgulka A to, že na dítě zvedneš hlas, když se Ti něco nelíbí, není ponižující praktika?
Jakýkoliv trest je o ponížení.
@frgulka píše:
Pro mě to ponižující praktika je, nebo si myslíš, že stát na hanbě, kvůli blbosti, když se ti pak celá třída pošklebuje, je pro někoho dobrý trest? poradím ti to vyzkoušet na svých dětech někde v kolektivu mimo domov a pak se jich můžeš zeptat, jak se jim to líbilo
Prosím Tě, zklidni hormon - jestli Tvoje dcera vyrušuje a pak není schopna psychicky ustát, že za to vyrušování byla před spolužáky potrestaná, tak bude problém o dost jinde a řešit bys měla úplně jiné věci.
Děláš nesmyslně z komára velblouda a doplatí na to jenom Tvoje dcera. S učitelem je potřeba spolupracovat, ne bojovat.
Abych rekla pravdu, tak preferuji to postaveni do kouta, ktere za ponizovani nepovazuji, spise moznost takove male sebereflekce. Priste si uz urcite nic nezapomene. U nas to ucitelka dotahla na takovou uroven, ze za kazde zapomenuti a to jak pomucek, tak i prezuvek a dokonce i za me vlastni pochybeni, kdyz zapomenu podepsat cokoliv (zakovskou, domaci ukol i jakekoliv oznameni) dostavaji cerne razitko a co pet cernych razitek, to 5 do zakovske. A ted otazka, co je lepsi?
@Iris82 poslušná, osobně kdyby mě někdo poslat stát do kouta tak bych prostě nešla a pevně doufám že stejně by se zachoval i můj prvorozený syn ![]()
@WaIl nebyla to ironie
![]()
Posílání do kouta, demotivování ke vzdělávání, tohle bych nevydýchávala… učitelka nemá přirozenou autoritu, výklady má očividně nezajímavé, tak se to snaží „dohnat“ trestáním.
@Barush Každému, kdo má podobné smýšlení, bych přála, aby si jen na jeden jediný den musel stoupnout před tabuli. Pak by mohl mluvit o spolknuté moudrosti, demotivaci a přirozené autoritě.
@Terdul To jsem ráda, že jsem podle tvého hodnocení tak zazářila
![]()
@Terdul píše:
Tohle je zatim nejvetsi perla diskuze.
Na takové bláboly a výplody nemá absolutně smysl reagovat ![]()
Přítel měl jako malý silnou formu ADHD (dnes je mu 28 let), pravidelně chodil k psychologovi a byl kvůli nezvladatelnosti vyloučen z několika školek. Sám mi nedávno říkal, že stál v koutě často a byl u toho vytočený, ale že to bylo jediné co mu pomáhalo… Rozhodně se necítí, že by z toho dnes měl trauma ba naopak chápe, že to nebylo lehké. Možná také protože ho doma naučili odpovědnosti za své chování a neomlouvali ho za každou cenu a že učitelka je kdoví co. S učitelkou bych si klidně promluvila, ale ne formou útoku. Cílem je najít společnou cestu