Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Lékorka453 píše:
Když jsem viděla a slyšela hrůzy o porodu, tak nechci nikdy otěhotnět. Když jsem viděla strašně krve a slyšela o 2 denních krutých bolestech. Je to fakt tak hrozné?? Je u toho horečka a zvracení? A jak porod ulehčit? Kurzy, aniball, maliník, cvičení? Existuje vůbec hezký porod, co se dá vydržet? Chápu, že bolí asi každý, ale je nějaký co bolí málo anebo jen chvíli? A jak se shazují kila po porodu? Zůstanou napořád u ženy, která není zrovna milovnice sportu? A jak se hubne kojením?
porod je šílený, první trval hodinu a kdybych pro svůj špatný pocit nejela do porodky, porodim krásně bez komplikací doma
ani jsem nestihla cokoliv, bolesti apod, nic.. byla to taková rychlost, že jsem ani nemrkla.. druhý porod by byl v klidu, nebýt vyvolávačky.. Ale aji tak pohoda
kojením se hubne, pokud se rozumně stravuješ. Osobně mám o 10 kg míň, jak před těhotenstvím ![]()
Já měla krásný porod, bolest byla, překvapila, ale nic, co by se nedalo přežít, celé to trvalo hodinu dvacetminut. zkušenost z porodu je nepřenositelná, ale existují dens kurzy jako hypnoporod, atd., kde se trénují relaxaní techniky, které mohou pomoct vnímat tu bolest jako součást a nejít proti ní. Kojením jsem zhubla hodně.
Klid. Můžeš si vylosovat i lepší karty. Můj první porod trval od prasknutí vody cca 2,5 hod, z toho bolesti poslední hodinu, ani ne. U druhého začala voda jen lehce prosakovat, takže pokud bych si toho nevšimla, asi bych porodila mimo nemocnici, protože od prasknutí vody bolesti 20 minut. Otvírání probíhalo jen jako poslíčci, takže bych asi ještě zvesela skočila do práce
Zrychlení z nuly na sto ohledně bolesti bylo tedy brutální, ale tak rychlý, že snad ani není o čem vyprávět. Takové porody bych přála každé
Takhle by snad mohli rodit i chlapi.
@alpana píše:opravdu? Tak to je nahoda
@Betynka87 Jé také mám doma Josífka a Anežku
jinak čekám třetí, a u porodu jsem neměla ani horečku a ani jsem nezvracelaneříkám, že jsem se celou dobu smála, ale výsledek stál zato, myslím, že jsem porody neměla ani lehké, ani krátké, ale jelikož jsem se do toho pustila znovu, tak i přes obavy se zase těším, je pak jedno, jaký porod byl, hlavně že výsledek je NENAHRADITELNÝ
@Svistice píše:
@Aries6 Tím chceš jako říct, že císař nebolí?
Každy z císaře děla tragédii, ale ja trpěla skoro dva dny s kontrakcema co tri minuty, na oxytocinu. Totálně vyrizena, nevěděla jsem uz ani jak se jmenuju… Pak konečně sekce, která byla vysvobozenim z pekla. Jo pooperační bolest byla ale nesrovnatelna s tim, čím jsem si prošla ty dva dny a to vydrzim hodne
@Anonymní píše:
Každy z císaře děla tragédii, ale ja trpěla skoro dva dny s kontrakcema co tri minuty, na oxytocinu. Totálně vyrizena, nevěděla jsem uz ani jak se jmenuju… Pak konečně sekce, která byla vysvobozenim z pekla. Jo pooperační bolest byla ale nesrovnatelna s tim, čím jsem si prošla ty dva dny a to vydrzim hodne
ne, každý z císaře určitě tragedii nedělá. Naopak, díky za tuto možnost.
Mně moje porody přišly v pohodě a to jsme měla stejné pocity jako ty, Strašně jsem se bála bolesti a celé bych to chtěla prospat nejlépe s císařem
. Naplánovala jsem si alespoň epidurál, abych to přežila ![]()
No a pak to nebylo nic hrozného a to první porod skončil kleštěma! Trval cca od prvních větších bolestí 7 hodin, bolesti ok, takže ani na epidurál ani nedošlo, jen ten konec se trochu zvrtnul, ale zpětně bych i po druhé zkušenosti s porodem řekla, že to bylo špatnou polohou vleže. Už na sále jsem plánovala další porod a doktorka se smála, takže to není tím, že bych na tu hrůzu zapomněla ![]()
No a druhý porod považuju za krásný zážitek, to byl cca 2-3 hodinová jízda, bolelo to víc, i když po zdi jsme nelezla ani neumírala, jako to mají některé méně šťastné ženy, takže mám štěstí na méně bolestivé porody bez křížových bolestí, umělého oxytocinu a podobně. Prožívat aly ty kontrakce, které nastoupily rychle, takže byly i silnější, 10 -24 hodin, tak to asi taky považuju za něco strašného k nepřežití
), ale bylo rychlé a super.
takže záleží na tom, jak je porod dlouhý, na štěstí, přirozenosti (bez kapačky nebo vyvolávání).
Naplánuj si aspoň epidurál, ale třeba to nakonec dáš i bez něj ![]()
Bolí to pekelně, ale jakmile je uzlík na světě, okamžitě zapomeneš na bolest
Začali mi bolesti někdy v 8 večer. (Jelikož se jednalo o předčasný porod a já prvorodicka tak jsem nevěděla že jsou to kontrakce) bolest nebyla tak strašná a dalo se i spát. Druhy den už pritvrdilo, dala jsem si obed a cca v 15:00 mi praskla voda. Byl to šok a do teď si vyčítám že jsem nejela do nemocnice okamžitě. V nemocnici mi dali nějakou kapacku na zastavení porodu ale už to neslo.. V bolestech další noc a to že celou noc bolesti cca po 5 minutách. Bolesti neskutecny.. Brecela jsem, prosila jsem ať už je to za mnou. Horší byl spíš pocit zže si tím projdu ale miminko mít nebudu. K ránu bolesti přestali a já usnula asi na půl hodiny. Pak jsem šla tlačit.. delalo mi to problém a strašně to bolelo. Neumím si představit že jednou porodim mimco s velikosti jak má být… Za pár dni už jsem si na tu bolest ani nevzpomela. Nebolelo mě nic až na prázdný srdíčko co mi zůstalo. Takže moje schrnutí je… Bolí to jak prase ale určite to za to stojí ![]()
Prosím anonym je to dost osobní.
Porod jako takový (myslím vytlačení dítěte) už tak bolestivý není teda já to už necítila a to předtím samozřejmě že bolest to je, ale je to přirozená příprava těla. Bez toho to nejde a nebylo by to normální kdyby to nebolelo. Já jsem měla taky strach a je pravda že nic podobného jsem nezažila, ale ta úleva po tom co se malý narodil to jsem taky nezažila, paráda ![]()
Každopádně klidně bych rodila znova, protože miminko je to nejkrásnější co může člověk v životě stvořit. I přesto že ze začátku je to těžký ty první tři měsíce jsou záhul, ale mám první mimčo tak u druhého už to budu brát s větším klidem snad ![]()