Je práce prodavačky náročná?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Jahru blbost ani za tři týdny brigadně jednou dvakrát do týdne co jsem chodil jsem se to nenaučil, a každý týden nějaké nové novinky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Před patnácti lety v jednom supermarketu na B ano, nikde jinde ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám u baráku menší „řetězec“ typu Billa / Penny, za ty roky spoustu těch ženských už znám jak své boty, pokecáme a tak.. se dvěma jsem si občas i sedla na pivo… většinou jim vadí, že mají fakt tristní peníze.. jinak máknou si, není to flákárna, ale žádný raketový výzkum.. nováčkům dělá největší problém pečivo (to i vidím, ty kody to je mazec i to pečivo poznat - někdy se liší jen v drobnostech)… a taky na storna a chyby si musí volat oprávněnější osobu a to pak zdržuje celou frontu a není to příjemné…
ve špičce si máknou, mimo špičku je zaúkolují zas něčím jiným… jejich práce si - ostatně jakékoliv jiné kromě většiny poslanců - velmi vážím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Proč tě tak zajímá, jestli se musí počítat kasa?
To se tak bojíš manka? A teda co vím, tak se počítá… Ale nevím, jestli všude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracuju v supermarketu
Tak se klidně ptej. Konkrétně, co tě zajímá. Na kase se samozřejmě technicky naučíš za chvilku. Co zmáčknout, kam dát peníze. Komunikovat se zákazníky, vracet správně a poznat zboží bez eanu se občas někdo nenaučí vůbec ![]()
Není to raketová věda, ale jestli někdo tvrdí, že to je lehká práce, tak to nikdy nedělal
Na myšlení ne, ale nadřeš se. Většinou nejsi jen na té kase, alespoň u nás a vím o víc řetězcích, děláme „všichni všechno“.
Jsem hlavní pokladní a zástup vedoucí (manažera prodejny) a jsem 12 hodin na nohou, musím umět zastoupit všechny. Jsem na pokladně, doplňuju zboží. Kasy u nás počítáme samy, brigády, nováčky já, někde kasu odevzdají a počítá velitel, ale kasa musí sedět vždycky. Zpravidla má pokladní hmotnou odpovědnost a vlastní kasu. Životnost prodavačky je rok
Proč asi, blbě placená dřina a když se zadaří, tak pěkná buzerace ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fiducia píše: Více
Moje životnost byla asi 10 let, mám praxi vlastně ve všem v hypermarketu. Nechala jsem tam kus svého zdraví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naučit se dá mnoho. A ano je to náročné, fyzicky a tlak na výkon.
Pokud dobře vím, tak už se ve většině řetězců jede systém, že krom pokladny budeš mít na starost i jiné úseky obchodu. To pak záleží na daném řetězci jak to mají rozdělené. Musíš být rychlá, šikovná a hlavně flexibilní. Ve většině obchodu už děláš všechny úseky - jako pekárnu, mrazáky, výkup láhvi, zeleninu ( a třeba naházet x palet zeleniny za určitý čas není úplně jednoduché ), atd…. Řekla bych že pokladna je to nejjednodušší v dnešní době.
A naučit se to dá.
- Citovat
- Upravit
Podle mě je to těžká práce a já jsem z pokladny vždycky měla hrůzu. Párkrát jsem to zkoušela na nějaké brigádě a to vždycky byly klidnější obchody než supermarket, ale stejně jsem to vzdala, mám prostě úplný blok a strach pracovat s hotovostí a něco počítat + řešit protivné zákazníky. V supermarketu si to už vůbec neumím představit, jak musíš jet jako fretka u kasy a u tebe fronta nervózních lidí, na WC nemůžeš…Max tak něco doplňovat, ale to taky často vidím ty ženy jak tahají těžké věci, takže za mě mají fakt obdiv ![]()
A to mám na SŠ obor obchodník, kde jsme měli každý druhý týden 2 dny praxi v obchodě
Ale k pokladnám nás moc nepouštěli, většinou jsem doplňovala zboží v malé sídlištní Jednotě.
Příspěvek upraven 09.05.24 v 08:48
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechápu to vysmívání tady. Představa, že pípat může cvičená opice je docela zkreslená. V současnosti už nejsou jednotlivé pozice, ale naopak zaměstnanci rotují prodejnou a musí umět vše, dřina a flexibilita.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marieke píše: Více
moje maminka celý život pracuje v kanceláři jako účetní, ovšem 2 roky po svatbě pracovala jako prodavačka v malém obchodě, vždy říká, že od té doby si váží všech lidí, kteří pracují fyzicky a mají její obdiv, když její kamarádky melou něco o tom, že „měl se lepší učit“, tak je ostře setře
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barevné klubíčko píše: Více
Kdybych to šla dělat, tak by mě to taky zajímalo
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fiducia píše: Více
Nikdy jsem to nedělala, ale dcera jako studentka dělala na kase jako brigádnice a vyprávěla mi, jak přišla kontrola, pobrala nákup a sledovala jestli lidi za kasou pořádně prohlíží zboží, jestli si někdo nechce něco pronést, schovat a podobně. Dělá se to pořád?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LubošJHV píše: Více
Záleží na co má člověk hlavu. Já bych si to zapamatovala velmi rychle, to vím… proste si umim pamatovat čísla a spojovat je. Na druhou stranu bych nikdy nikoho nepoznala, protože si zase neumím zapamatovat tváře 😅
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jahru a musí se na konci směny počítat kasa?