Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Náš malej má 22 měsíců, 12,5 kg, ale výšku nevím, musela bych ho změřit, až se vyspí
neřeš to.
Tolik měli naši kluci kolem roka… Starší z toho vyrostl neuvěřitelně… Teď mu lezou žebra, je hubenej jak lunt…
Mladší z toho ještě tak úplně nevyrostl, ale má trochu jinou stavbu těla, než starší… Ale tlustej taky není…
Je teda fakt, že oběma jim lidi tipujou tak o dva roky víc, než jim reálně je… Ale co nadělám… ![]()
Prosím Tě, můj syn má v roce 81 cm a 9,7 kilo a pořád poslouchám jak je hubenej.. hlavně od tchýně, podezírá mě, že ho týrám hlady a má teorii, že je to tím, že nepije mléko. A pořád se nemůže smířit s tím, že mu necpu mlíko a posílá mě k doktorce, aby mi vysvětlila, že mlíko je nutné. ![]()
Mimochodem starší měl to, co má tvůj teď v 17 měsících v roce…
Mladší byl o něco menší… Ve třech letech měl 101cm a 15 kilo (mladší má teda o cca dvě kila víc
, na výšku nevím přesně, ale tak 103cm) v 5 letech má starší prcek asi 117cm a kolem 20 kil…
Tlustej není. U toho našeho mladšího je to už trochu k zamyšlení, ale on byl dloooouho kojenej oproti staršímu, takže je možný, že to něco v těch kilech taky „udělá“… Staršího jsem odstavila v roce a půl… ![]()
Takže klid.
Hlavně dávej pozor, ať to nikdo moc nepitvá před malým… U mě to všichni říkali, jak jsem „pěkná“ a mindráky z toho mám do teď…
I když „pěkná“ jsem… ![]()