Je to narcis?

26.10.22 11:04

Je to narcis

Žila jsem s narcisem. Je to už dávno, co jsem odešla. Myslím, že osvěty je stále málo. Problém je ten, že kdo nezažil, neuvěří. Vytvořila jsem takový malý blog, třeba někomu pomůže najít odvahu posunout se dál…
 https://holkybacha.estranky.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41
26.10.22 14:12

Taky jsem od jednoho takového odešla, a děkuju si za tu odvahu :) a tobě díky za článek, snad někomu otevře oči. Mám kamarádku, která stále nevidí, že její vztah je jedno velké špatné a pořád mu vše odpouští a brání ho. Nikdy tohle nepochopím. Ale ať si každý žije po svém :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
26.10.22 15:04
@Barazbudějc píše: Žila jsem s narcisem. Je to už dávno, co jsem odešla. Myslím, že osvěty je stále málo. Problém je ten, že kdo nezažil, neuvěří. Vytvořila jsem takový malý blog, třeba někomu pomůže najít odvahu posunout se dál…

Ježíši :hug:
Ještěze jsou ty příspěvky tak krátké, přečetla jsem je najednou. A zároveň skoda, ze jsou tak krátké, určitě by to byla “zajímavá” kniha. Obdivuju a držím palce, ať se mas už jen hezky :kytka:
OT - není znamením beran?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.10.22 15:13
@Lucie142 píše:
Ježíši :hug:
Ještěze jsou ty příspěvky tak krátké, přečetla jsem je najednou. A zároveň skoda, ze jsou tak krátké, určitě by to byla “zajímavá” kniha. Obdivuju a držím palce, ať se mas už jen hezky :kytka:
OT - není znamením beran?

děkuji :-)… jo a je to býk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.10.22 15:16
@Beruska73822 píše:
Taky jsem od jednoho takového odešla, a děkuju si za tu odvahu :) a tobě díky za článek, snad někomu otevře oči. Mám kamarádku, která stále nevidí, že její vztah je jedno velké špatné a pořád mu vše odpouští a brání ho. Nikdy tohle nepochopím. Ale ať si každý žije po svém :)

skutečně to není jednoduché… tím myslím odejít… já už byla na konci ve fázi, že jsem si říkala, že buď zabiju jeho a nebo sebe… ještě, že jsem zvolila třetí možnost :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
26.10.22 15:48
@Barazbudějc píše: Žila jsem s narcisem. Je to už dávno, co jsem odešla. Myslím, že osvěty je stále málo. Problém je ten, že kdo nezažil, neuvěří. Vytvořila jsem takový malý blog, třeba někomu pomůže najít odvahu posunout se dál…
:hug: Gratuluju, ze jste sebrala odvahu a jste panem sveho zivota! Jste statecna! Preju uz jen same dobre veci v zivote. :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
26.10.22 19:16

@Barazbudějc s dovolenim jsem si precetla Vase pribehy a je to masakr. Neuveritelny masakr.
Nezneuzival narcis deti k vydirani o navratu?
Vidaji se deti s otcem?
Gratuluji k tomu, ze jste dokazala odejit. Neumim si to ani predstavit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.10.22 19:32
@Leeloo_x píše:
@Barazbudějc s dovolenim jsem si precetla Vase pribehy a je to masakr. Neuveritelny masakr.
Nezneuzival narcis deti k vydirani o navratu?
Vidaji se deti s otcem?
Gratuluji k tomu, ze jste dokazala odejit. Neumim si to ani predstavit..

tak samozřejmě proto jsem to psala, aby to ostatní četli… je mi jasné, že se dočkám reakcí typu, že je to moje chyba že jsem musela dát příčinu, že jsem měla tedy odejít, ale dneska už jsem na takové reakce připravená :-)… ze začátku je využíval k vydírání o návratu, natáčel s nimi videa, kde bylo vidět, že je instruuje, co mají říkat… naštěstí to netrvalo zase tak dlouho… já jsem pro něj byla jenom jako kus, jako věc, jakmile si našel další, byla jsem mu fuk… s dětmi se ze začátku stýkal, já jsem tomu nebránila, naopak jsem se snažila, aby jejich vztah nějak fungoval… přeci jenom je to otec… dnes už jsou všechny děti dospělé, už sami poznaly, co je jejich otec zač… nicméně stále ano, je to otec!… on střídá ženy jednu za druhou, resp. skutečně několik současně… ty ženy mě dokonce kolikrát vyhledají, chtějí pochopit, v dnešní době sociálních sítí to není problém… no, to by bylo na druhý díl blogu :-)… ale ještě řeknu, co je teď pro mě důležité.. až nebudou jeho rodiče, nebude už žádná žena, soustředí se na mé děti a bude zneužívat je, myslím citově… a tomu bych je chtěla pokud možno uchrátit… to znamená, že teď už by měly vědět vše..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.1.26 21:38

Proc jsou ty stránky zablokované? Též jsem si je chtěla přečíst a dodat odvahu, ale jinak dobrý no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4953
7.1.26 06:53
@Barazbudějc píše: Více

Ale ale ale…další ublížená :D jasně..byl nejhorší a vy jste nejlepší…:D

Tohle už je psychická porucha, běžte s tím někam ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.26 08:23
@Justin Case píše: Více

Milý Justine. Třeba já vůbec zhrzená, ani ublížená nejsem. Ale lidí s NPD je ve společnosti zhruba 5 %, lidí s narcistními rysy minimálně 2× tolik. Pravděpodobnost, že na někoho takového člověk narazí, není malá. Můj exmanžel má tuto dg. potvrzenou psychiatrem a dotáhnout ho k doktorovi byl asi můj největší životní úspěch v oblasti mezilidských vztahů. Žít s ním bylo peklo na zemi a odejít bylo jediné možné řešení. Nepřála bych to nikomu. To, že ty sám nenávidíš ženy, neznamená, že NPD neexistuje. Zamysli se nad tím.

• Citovat
  • Upravit
1590
7.1.26 13:36
@Anonymní píše: Více

Zajímalo by mě, jak se tvůj exmanžel k té diagnóze postavil. Jestli u něj proběhla nějaká vnitřní sebereflexe třeba aspoň částečně v tom, jak se chová k ostatním, nebo pořád věří tomu, že všichni jsou blázni a on je letadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.26 15:46
@asddsa píše: Více

Je zranitelný narcis (najdi si info o vulnerable narcism), ne grandiozní a moc sebereflexe tam není. Diagnózu nepřijal a více méně si stále myslí, že za jeho problémy mohou ostatní, že je on výjimečný a že mu všichni záměrně škodíme. Zkusil párkrát i chodit na nějakou terapii, protože chtěl, aby mu bylo prokázáno, že on je cajk a blbí jsme my, ale jakmile se mělo jít nějak víc do hloubky a ukázat, že problém má on, tak se na to vykašlal s tím, že oni jsou blázni a on letadlo. V podstatě ztracený případ.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky