Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pripadam si jako blazen, mela jsem z neceho strach a to pominulo, od te doby mam ale vtirave myslenky a strach, z toho ze jsem blazen a ze nebudu uz nikdy žít normalní život, uplne se v tom topim, furt nad tim premyslim kazdou vterinu, nevim co uz delat
Má stažené hrdlo, žaludek? Může to být úzkost. Mám to za sebou, nejhorší byly 2 měsíce, pominulo to za cca 4 úplně. Cítila jsem, že to odeznívá, ale vyhledala jsem pomoc u čínské medicíny.
@Anonymní píše: Více
Mam to uz tak tyden a mam z toho uzkosti, pripadam si jak totalni blazen, nedokazu se na nic soustředit, furt nad tim jen premyslim. odezni to casem samo?
Cimrman by na to řekl, že opustit myšlenku je kolikrát větší umění než si ji udržet.
To Tě přejde. Když pomyslis na něco špatného, dej si facku a řekni si fuj. Časem si ty facky budeš dávat už jen v duchu a nakonec se naučíš nepohodlné myšlenky zahazovat. V dnešním světě je třeba umět zapomínat, jinak se z toho zblaznis ![]()
@Napraveny Cetla jsem, ze mozek se nedokaze zaseknout nad jednok veci a ze ho to casem omrzi, tak snad to tak bude
@123anonym1234 píše: Více
Jenže ten cas může být napoprvé opravdu dlouhý. Treba 5 let. Chybami se člověk učí. A to omilani v hlavě znám, když jsem nevyspalý, unavený tak to občas nejde zvládnout. Ne každý ma silnou mysl aby se dovedla vyrovnat s problémy. Ale tréning pomáhá předcházet sklouznutí do patologie.
Čím je člověk starší, tak se méně zabývá kravinami. Stačí si ale jedenkrát projít krizí na jejímž konci si řeknu - to jsem byl ale pitomec, a podruhé v podobném stavu, si už automaticky položí otázku, jestli náhodou nedělá tu stejnou blbost jako předtím…
Občas je lepší se na sebe kouknout z budoucnosti, vynadat si a už se k tomu nevracet. Život je fakt strašně krátký a jeho smysl je přinejmenším diskutabilní tak proč se trápit pitomostmi? ![]()
@123anonym1234 může a nemusí. Je to chyba v mozku. Lidi si myslí, že psychické problémy jsou blbost, lenost, výmysl… Ale ono je pokazí něco fyzického v mozku a pak následují stavy, které fyzicky bolí. Kdo nezažil, nepochopí.
Já cítila, že to odeznívá. Nevěřím ale doktorům, jen lepí, neléčí teda vetsina. Mám dobre zkušenosti s čínskou medicínou a tak jsem šla tam.
@Anonymní píše: Více
Jo, když se porouchá program, je to vždycky blbý. Lidi často nemají dobrý základ psýchy. Chybí jim jejich happy place z dětství. Základ ke kterému se mohou vrátit, když se dostanou do neřešitelného stavu. Zrychlená doba může ze mnoho z těchto problémů. Pracujeme víc, za menší ohodnocení. Svoboda většiny se smrskla na pouhé snění. Jsou nám do hlavy vkládány protichůdné myšlenky a je bráno jako podivínství, když se nám to nelíbí. Jo je hodně těžké si udržet zdravou mysl i bez duševní choroby. Pravda je lež a lež je pravda, každý si překrucuje fakta aby se mu hodila k jeho cílům, z toho by se zbláznil i Freud. Mě hodně pomohlo nesledovat politiku a vůbec Českou „veřejnoprávní“ televizi. Z toho bezpráví a totality kolem nás jsem nespal, chudaci lidi. O mě nejde ale druzí dostávají solidní čočku. Svět funguje ve skutečnosti velmi jednoduše, komplikuje ho ve skutečnosti pouhá hrstka lidí, kvůli svým osobním sobeckým zájmům… Ať žije demokracie a svoboda!!! Čtěte Orwella 1984 a nechoďte k volbám, je to zbytečné, nahrávat politikům tím, že vlastně „zastupují“ většinu, která je zvolila ve svobodných volbách je pitomost. Stejně si vždycky dělají co chtějí a kdyby za nimi nebylo např. 30 procent voličů, nemohli by alespoň říkat že zastupuji lid a ruce by se jim myly mnohem hůř… Trošku jsem odbočil ze svého happy place ![]()
Jiné to nebude, řešit kraviny je pitomost. Demokracie=totalita, pravda=lež, tak proč cokoliv řešit? Je úplně ale úplně jedno na co myslí většina natož jednotlivec. Tak proč vůbec myslet? Proč nadávat na cokoliv? Jsou nám dány mantinely ve kterých smíme žít a zároveň pohled do utopického světa kde bychom chtěli žít a jak to přijmeme je na nás. Někdo jde hlavou proti zdi, někdo ne. Ten kdo se přizpůsobí realitě, se ma lépe. Pracovat do úmoru každý den, jíst a spát, pak je život fajn, jediné co se od běžného občana očekává je pracovní výkon a spotřeba zbytečností ![]()