Neurol do letadla v pátém měsíci těhotenství

Anonymní
17.9.25 10:33

Neurol do letadla

Ahojky bojím se letadla (bušení srdce, úzkost atd.) a když už jsem letěla tak jsem si třeba na letišti dala panáka nebo pivo na uklidnění.. :) jenže minulý rok mi ani tohle nepomohlo a byl to celkem stres ve velkém tak jsem si říkala že pro příště to zkusím třeba s neurolem.( Ještě nikdy jsem ho neměla).. jenže to příště právě nastalo a když už jsem měla objednanou dovolenou ( od března) tak jsem otěhotněla, v době letu budu v pátém měsíci těhotenství a teď nevím jak se uklidnit. Na dovolenou se strašně těším..ale…to letadlo. Myslíte že si ten Neurol můžu dát? Samozřejmě jednorázově. Nechci miminku nijak samozřejmě ublížit a nevím co je pro něj lepší, jestli ten stres nebo ten hnus v podobě prášku? 😔 Omlouvám se za anonym

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35787
17.9.25 10:38

Ne, neurol bych si jako těhotná opravdu nebrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
17.9.25 11:01

Neurol ne. Poraď se s psychiatrem. Já teda beru do letadla lexaurin, ale jako těhotná bych si asi dala Bachovy esence..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.25 11:07

Holky děkují. Nad bachovkama jsem taky uvažovala ale vůbec se v tom nevyznám 🤦

• Citovat
  • Upravit
6626
17.9.25 11:09
@Anonymní píše: Více

Mají přímo Rescue kapky nebo bonbony. Ty kapky mi přijdou lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4279
17.9.25 11:59

Lítala jsem na hořčíku, okolo 300mg, glukonát nebo laktát, trošku to clověka uklidní.

Taky mi pomáhalo si na vzlet pustit oblíbenou, živou a optimistickou hudbu do sluchátek nahlas a na let mít stažené nějaké zajímavé filmy, pak to uteče, ani nevíš jak.

Příspěvek upraven 17.09.25 v 12:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3506
17.9.25 12:18
@Anonymní píše: Více

Probrala bych s lékařem, osobně si myslím, že jednorázově by se nic nestalo (mně třeba dali v porodnici v noci před plánovanou sekcí na spaní lexaurin). Nebo to malé pivko na letišti, asi mě tu někteří ukamenují, ale já si dala v těhotenství od druhého trimestru občas 1 sklenku vína (max 1 x za týden) a děti jsou zdravé a chytré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3897
17.9.25 12:26
@Sofie2013 píše: Více

Kamenovat tě nikdo nebude, ale bezpečná dávka alkoholu v těhotenství neexistuje. Stejně jako není ok vozit dítě bez sedačky, i když ten a ten to max jednou týdně dělá a nikdy se nic nestalo.

Co se týče léků, vidím rozdíl mezi pátým měsícem a koncem devátého.

Zakladatelko, poradila bych se s lékařem, ale letět těhotná a ještě pod práškama, který navíc nemáš vyzkoušený předem - nechceš tu dovolenou spíš zrušit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.25 12:29

Ne, nebrat a co tě na tom létání stresuje? Já miluju vzlet, dcera přistání :-) druhá to zatím 2× prospala…taky jsem v prvním tehu letěla v 5.mesici…

• Citovat
  • Upravit
3116
17.9.25 13:32

Neurol, Lexaurin, Diazepam, Oxazepam, Rivotril, všechno jsou to benzodiazepiny nevhodné v těhotenství, ale osobně si taky myslí, že jednorázově by se nic nestalo v přiměřené dávce. Ale: jako těhotná v 5. měsíci, dovolená, stres z letadla a ještě nevyzkoušené rizikové léky - zvaž, jestli na dovolenou za těchto podmínek letět. Nic se stát nemusí, ale není to ideální kombinace. Každopádně, řeš to s lékařem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
17.9.25 14:39

Diazepam se dává v těhu ale poraď se u odborníků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12230
17.9.25 14:40

Kup si v DM drogerii Bachovy pastilky, dej si aspon dve a udelas mnohem lepe. Maji tez uklidnujici ucinky - ty ale neuskodi mimcu. Neurol bych si nebrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
17.9.25 14:52

Dle SPC jednorázové podání benzodiazepinů v malé dávce by vadit nemělo. Asi je o něco více zkušeností s Lexaurinem, tak pokud to opravdu jinak nejde, tak Lexaurin 1,5mg by měl být v pohodě. Diazepam také ve druhém trimestru lze použít, ale ten má dlouhou dobu účinku, tedy budeš po něm sjetá dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.25 09:14

Holky moc děkuji za rady a příspěvky :) asi nakonec zkusím ty Bachovy kapky a uvidíme 🙂 snad to trochu pomůže

• Citovat
  • Upravit
80042
18.9.25 12:46

Létání je podstatně bezpečnější než jízda autem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová