Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Neurol ne. Poraď se s psychiatrem. Já teda beru do letadla lexaurin, ale jako těhotná bych si asi dala Bachovy esence..
Holky děkují. Nad bachovkama jsem taky uvažovala ale vůbec se v tom nevyznám 🤦
@Anonymní píše: Více
Mají přímo Rescue kapky nebo bonbony. Ty kapky mi přijdou lepší.
Lítala jsem na hořčíku, okolo 300mg, glukonát nebo laktát, trošku to clověka uklidní.
Taky mi pomáhalo si na vzlet pustit oblíbenou, živou a optimistickou hudbu do sluchátek nahlas a na let mít stažené nějaké zajímavé filmy, pak to uteče, ani nevíš jak.
Příspěvek upraven 17.09.25 v 12:55
@Anonymní píše: Více
Probrala bych s lékařem, osobně si myslím, že jednorázově by se nic nestalo (mně třeba dali v porodnici v noci před plánovanou sekcí na spaní lexaurin). Nebo to malé pivko na letišti, asi mě tu někteří ukamenují, ale já si dala v těhotenství od druhého trimestru občas 1 sklenku vína (max 1 x za týden) a děti jsou zdravé a chytré.
@Sofie2013 píše: Více
Kamenovat tě nikdo nebude, ale bezpečná dávka alkoholu v těhotenství neexistuje. Stejně jako není ok vozit dítě bez sedačky, i když ten a ten to max jednou týdně dělá a nikdy se nic nestalo.
Co se týče léků, vidím rozdíl mezi pátým měsícem a koncem devátého.
Zakladatelko, poradila bych se s lékařem, ale letět těhotná a ještě pod práškama, který navíc nemáš vyzkoušený předem - nechceš tu dovolenou spíš zrušit?
Ne, nebrat a co tě na tom létání stresuje? Já miluju vzlet, dcera přistání
druhá to zatím 2× prospala…taky jsem v prvním tehu letěla v 5.mesici…
Neurol, Lexaurin, Diazepam, Oxazepam, Rivotril, všechno jsou to benzodiazepiny nevhodné v těhotenství, ale osobně si taky myslí, že jednorázově by se nic nestalo v přiměřené dávce. Ale: jako těhotná v 5. měsíci, dovolená, stres z letadla a ještě nevyzkoušené rizikové léky - zvaž, jestli na dovolenou za těchto podmínek letět. Nic se stát nemusí, ale není to ideální kombinace. Každopádně, řeš to s lékařem!
Kup si v DM drogerii Bachovy pastilky, dej si aspon dve a udelas mnohem lepe. Maji tez uklidnujici ucinky - ty ale neuskodi mimcu. Neurol bych si nebrala.
Dle SPC jednorázové podání benzodiazepinů v malé dávce by vadit nemělo. Asi je o něco více zkušeností s Lexaurinem, tak pokud to opravdu jinak nejde, tak Lexaurin 1,5mg by měl být v pohodě. Diazepam také ve druhém trimestru lze použít, ale ten má dlouhou dobu účinku, tedy budeš po něm sjetá dlouho.
Holky moc děkuji za rady a příspěvky
asi nakonec zkusím ty Bachovy kapky a uvidíme 🙂 snad to trochu pomůže
Ahojky bojím se letadla (bušení srdce, úzkost atd.) a když už jsem letěla tak jsem si třeba na letišti dala panáka nebo pivo na uklidnění..
jenže minulý rok mi ani tohle nepomohlo a byl to celkem stres ve velkém tak jsem si říkala že pro příště to zkusím třeba s neurolem.( Ještě nikdy jsem ho neměla).. jenže to příště právě nastalo a když už jsem měla objednanou dovolenou ( od března) tak jsem otěhotněla, v době letu budu v pátém měsíci těhotenství a teď nevím jak se uklidnit. Na dovolenou se strašně těším..ale…to letadlo. Myslíte že si ten Neurol můžu dát? Samozřejmě jednorázově. Nechci miminku nijak samozřejmě ublížit a nevím co je pro něj lepší, jestli ten stres nebo ten hnus v podobě prášku? 😔 Omlouvám se za anonym