Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Malé se tohle udělalo na obou nozickach, nosi teď jen sandálky a doma slabé ponožky, případně čím to mazat.
Jo vypada to jako plisen, ale zda se, ze i ostatni nehty jsou chycene. Ty co jsou videt. Ty zlute.
V lekarne koupis neco na plisen, poradi ti.
@malina83 Hmm, to fakt vypadá na plíseň. Zašla bych na kožní na seškrab, ať máš jistotu.
Ano.
Zajděte k lékaři - bude to chtít mast na mazání nohou a zdrsnit povrch nehtu a mazat antimykotickým lakem na nehty - ten je na předpis.
Zároveň je třeba koupit dezinfekci a pravidelně dezinfikovat boty - včetně těch co teď nenosí. A začněte vyvářet ponožky a ložní prádo, případně bych ještě pár týdnů přidávala něco dezinfekčního na podlahy.
Je potřeba být trpělivý a důsledný, jinak se to rozleze a rozjeté plísně pod nehty se pak musí řešit antimykotickými léky a ty jsou dost dryák.
@malina83
Prosím jak jste se s plísní poprali? Moje malá má na nozickach totéž.. co vám pomohlo?
@Žabička96 teď nevím název přesný název ,myslím Loceryl nebo tak nějak, ale poradil nám to dr. Je to lak na nehty. Po cca měsíci vše odeznělo a nevrátili se to.
@malina83 děkuji, podívám se. A jak se zahojil ten otlaceny palec? Dceři se to začalo loupat..
mám strach aby ji to nezačalo bolet.. ![]()
@Žabička96 samo se to loupalo několik měsíců . Nebolelo ji to a pak to zmizelo
@malina83 tak to je dobrá zpráva
děkuji za info a omlouvám se že píšu takhle pozdě v noci.. nedá mi to spát.. ![]()
@Žabička96 to chápu. Ale bude to dobrý. V současný době s tím už nemá žádný problém
@malina83 no krásná nožka, přesně takovou potřebujeme.. dnes jdeme na kožní, měly jsme štěstí a našli pro nás volné místečko.. tak uvidíme co s námi udělají.. koukala jsem na ten lak a prý se to má pilovat před nanesením laku.. jak vám to šlo? Dceri je 17m a nevydrží chvíli v klidu.. ![]()
@Žabička96 nic jsem nepilovala, jen jsem to pouzivala, hned po koupeli, kdy byl nehet změkly Jen jsem ho vysušila a hned nanesla. Tak paráda, třeba poradí i něco jiného, rychlejšího
@malina83
Aha, právě si říkám.. to by bylo dost složité se spoluprací mrňavý.. ![]()
Uvidíme no, myslím že rychleji to je nemožné.. všude čtu že je to na dlouho.. ![]()
Hlavně aby se jí to ztratilo.. ![]()