Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mně když praskla voda, tak byla světle růžová, fakt konzistence jen jako voda.
Bylo jí tak 3 litry minimálně a byla všude potopa…
Ale může ti jen unikat, každopádně z tohoto to nikdo nepozná ![]()
Vem ty gaťky a zajeď s nimi do porodnice. Oni to postříkají takovým činidlem, pokud to zezelená, je to plodová voda.
Když ti praskne voda, teče jí fakt hodně - jakože louže, mokrá stehna a pod. Určitě to není jen takový flíček na kalhotkách. To bych viděla spíš na malý únik moči - ve 40tt se to může stát a ani to nepoznáš.
Plodová voda ale nemusí prasknout naráz, může unikat postupně. Pokud máš pochybnosti a chceš mít klid, zajeď si s těmi kalhotkami do porodnice. Případně si dej intimku, kterou jim pak ukážeš.
A jak tu někdo psal - plodová voda je spíš narůžovělá, hlenová zátka taky (takový narůžovělý sopel).
Ale no tak… podle mokrého fleku na kalhotkách to opravdu my nepoznáme.
Jestliže se ti zdá, že něco „odtéká“, tak se sbal a jeď do nemocnice nebo k doktorovi.
@Whitedog kalhotky ani intimka nestačí - to činidlo reaguje pouze na klasické porodnické vložce
@Markéta188 píše:Tak při maximu je plodovky cca litr, pokud jsi neměla trojvajecna trojčata s vlastním obalem tak asi neee
Mně když praskla voda, tak byla světle růžová, fakt konzistence jen jako voda.
Bylo jí tak 3 litry minimálně a byla všude potopa…
Ale může ti jen unikat, každopádně z tohoto to nikdo nepozná
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem prvorodicka a nevím jestli by tohle mohla byt plodova voda odteklo mi to kdyz jsem uklizela asi kolem 1hodiny odpoledne, ale rano jsem mela taky mokre kalhotky taky nejak tak jen o neco míň, jenze ted uz je skoro 4hodiny a zase nic. Jinak jsem 40tt
Plodovka nemusí odtect naráz. Jestli si nejsi jistá můžeš do porodnice na kontrolu. Jsi v termínu tak je to možné. Plodovka muže unikat postupně a pokud dítě naléhá zrovna v místě odkud to teče tak to muže uniknout když se pohne a uvolní tak to místo. Radši bych se nechala zkontrolovat. Moc snad poznáš odkud teče.
Pro jistotu zájezd do nemocnice. To, že z plodové vody je potopa nemusí být. Mě takhle po troškách, na záchodě nebo možná ve sprše odtekla všechna voda. Fakt nevím kdy
přijela jsem do porodnice, že mám nejspíš kontrakce, měla jsem jen lehké tuhnutí podbřišku, žádné bolesti, nic pravidelného a až tam jsem zjistila, že jsem úplně bez vody a na 8 cm otevřená
. Ten den jsem neměla žádné výtoky ani nic podobného, v nemocnici jsem se stavila bez tašky jen pro jistotu cestou z výletu ![]()
@thalasan dobra nahoda a za me super, a pak ze si žena zaručeně všimne ze rodí
by mi to u druhyho teda nevadilo mít takhle skoro bezbolestne
Mně taky odteklo takhle málo vody, naštěstí jsem měla šedivé legíny takže to bylo vidět. Vzala jsem si vložku a jela do porodnice. Tam čekali přes noc, co bude. Když se nic nedělo, tak udělali vyšetření a zjistili, že tam mám ještě jeden plodový obal, ze kterého pak vytekl ten litr plodovky. ![]()
Takže já bych si vzala porodnickou vložku a třeba za hodinu pro jistotu jela. V nejhorším tě pošlou zpět. ![]()
@hospodki píše:
@thalasan dobra nahoda a za me super, a pak ze si žena zaručeně všimne ze rodíby mi to u druhyho teda nevadilo mít takhle skoro bezbolestne
Jo já na porody vzpomínám dobře
první se tedy pak sekl v porodních cestách, já jsem asi trošku zpanikarila, ale nakonec ok. Voda odtekla nevím kdy, bolest jen ke konci a druhý den ráno jsem byla na původní váze
Druhý tam začaly opravdu lehké menstruační bolesti v 12:30, byla jsem u našich a vysmátá Pula dal kafe
mamka a manžel šíleli, že je to hodina do porodnice
tam jsme dorazili asi v 15 h, neměli porodní box, já na 3 cm s lehkými bolestmi tak šup na normální pokoj, příprava a 16:15 mě začaly pořádně bolesti a při kontrole už 8 cm, 16:30 mi pichli vodu a během 4 minut se šlo tlačit. Ty 2 cm a lem za 4 minuty bylo peklo, ale16:57 byl malý venku. Takže u obou děti jsem bolesti musela rozdychavat max hodinu a po porodu odešla po svých na pokoj a šla si sednout k večeři
![]()
Takze za mě klidně si žena nemusí všimnout odtoku vody nebo to nějak poznat. Vlastně ani ten samotný porod
já čekat na pravidelné a pořádné bolesti tak rodím doma ![]()
Jinak přeji ať jde porod jako po másle.
Já třeba měla takové výtoky a plodovka to nebyla. Když mi prasknul první plodový obal, tak to byl pocit jako kdybych se počůrala a nemohla to zastavit. Barva mě docela vyděsila, ale PA to polila tím roztokem a byla to plodovka. O asi 2 hodiny později bylo bolestivé lupnutí a další silný proud. Praskl i druhý obal a okamžitě nastoupily kontrakce.
Takže začni používat už porodnické vložky (já používala semi mini) a pokud se to bude opakovat, tak šup do porodnice na rozbor. ![]()
Příspěvek upraven 22.01.22 v 22:42
Ahoj, jsem prvorodicka a nevím jestli by tohle mohla byt plodova voda odteklo mi to kdyz jsem uklizela asi kolem 1hodiny odpoledne, ale rano jsem mela taky mokre kalhotky taky nejak tak jen o neco míň, jenze ted uz je skoro 4hodiny a zase nic. Jinak jsem 40tt