Očistky, menstruace, nebo problém?

Anonymní
22.1.22 04:55

Očistky, menstruace nebo problém?

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jsem po druhém porodu, cca dva týdny bylo sladší krvácení a odcházely očistky, teď jsem po porodu něco přes čtyři týdny a včera přišlo opět krvácení a je to celkem silné, také mám slabší bolesti bříška, prostě jako kdybych dostala menstruaci, myslíte, že je to možné takhle brzy nebo nevíte co to může být? Jinak nekojím a ani jsem nezačala. Děkuji předem za odpověďi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14710
22.1.22 05:29

Ocistky si nekdy daji pauzu. Klidne si 2 tydny myslim, ze uz je po nich, jen nosim pro jistotu intimku, a najednou se zase docela rozjedou. Ale ani MS neni vyloucena. Kdyz jsem byla 5 tydnu po 2. porodu, tak se mi na prochazce udelalo spatne - motala se mi hlava, bylo mi na omdleni. Musela jsem zavolat manzelovi, at prijde pro deti. Druhy den prisly MS bolesti a silne krvaceni. Po mesici jsem mela biochemko. A pak pravidelny cyklus az do otehotneni 6 mesicu po porodu. Tim chci rict, ze to fakt byla MS jeste pred koncem sestinedeli. I gynekologozka mi to potvrdila. A to jsem plne a velmi intenzivne kojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
22.1.22 09:02

Nekojíš, jsi čtyři týdny po porodu, takže máš normální menstruaci. Já ji měla i při plným kojení.

• Citovat
  • Upravit
307
28.1.22 13:02

Klidně muže byt MS.. já 4 týdny po CS, a pak každý měsíc pravidelně, při plném kojeni 15 měsíců 🤣
Strašně moc jsem se těšila jak nebudu mít MS když budu kojit😅 hahaha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.22 14:15

Měsíc po porodu ( menstruace )?

Ahoj holky
Jsem tu nově zaregistrována a mám otázku na téma ****menstruace****
Jsem prvorodička, porod normální cestou.
Mám měsíčního synka a všichni doktoři nebo sestry v porodnici mi říkaly, že očistky trvají měsíc, někdy i déle, ale každá žena to může mít jinak.
No a když dorazily očistky, dalo se vydedukovat, že končily cca ve třetím týdnu. Barva byla hnědá až nažloutlá. Četla jsem někde, že můžou končit dříve, nebo trvat klidně těch šest neděl) no a poté začalo takové silnější krvácení, ale klasická světlá menstruační barva.
Takže jsem usoudila, že jde o tu první menstruaci. Den poté, byl peklem :zed:
Měla jsem to tak silné, že jsem protekla i přes troje kalhotky, přes asi dvoje silné vložky, byla to hrůza. Teklo to proudem. :roll:
Prosila bych jen radu, zda je to opravdu menstruace či ne…mám ale pocit že ano, měla jsem i první den takové normální příznaky, pocit zvracení, bolest hlavy a v podbřišku.
A pokud jste někdo z Vás měli to samé o čem tu teď píši, tak jakým způsobem jste to překonali, aby se alespoň nestalo to, že proteču :lol: zkouším všelijaké silnější vložky, ale je to stále to samé.
Mám už to pravděpodobně 5 dní a zdá se mi to dnes lepší a slabší.
Doufám že to brzy skončí :roll:
Děkuji Vám, kteří jsou ochotní sdílet můj problém a poradit, či soucítit :srdce: :D

• Citovat
  • Upravit
Ledová káva
7.10.22 14:26

Tak možná už to je ta první menstruace, ale pokud se to už teď nezačne zlepšovat, tak bych radši zavolala gynekologovi nebo do nemocnice, pokud ještě teď v šestinedělí spadáš tam. Ale pokud to opravdu teče proudem, asi bych se radši poradila i tak :think: Menstruace by mohla být hodně silná tak 2-4 dny max.

• Citovat
  • Upravit
5127
7.10.22 14:31

Tak podle mne to jsou ocistky, to krvaceni se muze zastavit a pak zase vratit, tech 6 tydnu to je normalni. Podle mne to jeste ms nemuze byt, kdyz po 3 tydnech skoncily ocistky a tyden na to krvacis zase, to snad nemohla jeste naskocit ovulace. Ja mela vzdy ms hned po sestinedeli, ale ocistky skoncily po 3-4 tydnech. Kazdopadne pokud to tece takto proudem, to bych se radsi poradila s lekarem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.10.22 14:32

@Ledová káva

Dobře děkuji za radu.
Jakoby menstruace je už těch 5 dní, ale co je to tak hodně silné, je asi dva dny teprve, možná tři i s dneškem, dnešek ale je to o něco míň než včera alespoň.
Na gyndu mě objednaly až na 26.10. kdyby ale něco, tak volám hned :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11818
7.10.22 14:48

Ocistky po porodu (císařem) jsem měla cca 14dni… První MS přišla cca 2 měsíce po porodu a prožívala sem přesně co píšeš…chodila sem měnit pomůcky snad každou hodinu…do toho mě hrozně bolelo břicho…to trvalo asi 8dni..byl to masakr. když sem jela třeba na nákup úplně sem se děsila že protecu…dávala sem si ten nejsilnější tampon a ještě noční poporodni vložky…pro jistotu…týden byl fakt Brutus pak už to bylo trochu lepší, asi v síle mé běžné MS takže sem to neřešila když to za šlo slábnout…ale já už sem byla předtím u doktora na kontrola po šestinedělí a věděla sem že děloha byla čistá… Asi by stálo za to se raději poradit u lékaře, udělat utz aby to zkontrolovali když jsi ještě v šestinedělí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
7.10.22 14:59
@Anonymní píše:
Ahoj holky
Mám měsíčního synka a všichni doktoři nebo sestry v porodnici mi říkaly, že očistky trvají měsíc, někdy i déle, ale každá žena to může mít jinak.
No a když dorazily očistky, dalo se vydedukovat, že končily cca ve třetím týdnu. Barva byla hnědá až nažloutlá. Četla jsem někde, že můžou končit dříve, nebo trvat klidně těch šest neděl) no a poté začalo takové silnější krvácení, ale klasická světlá menstruační barva.
Měla jsem to tak silné, že jsem protekla i přes troje kalhotky, přes asi dvoje silné vložky, byla to hrůza. Teklo to proudem. :roll:
Prosila bych jen radu, zda je to opravdu menstruace či ne…mám ale pocit že ano, měla jsem i první den takové normální příznaky, pocit zvracení, bolest hlavy a v podbřišku.
A pokud jste někdo z Vás měli to samé o čem tu teď píši, tak jakým způsobem jste to překonali, aby se alespoň nestalo to, že proteču :lol: zkouším všelijaké silnější vložky, ale je to stále to samé.
Děkuji Vám, kteří jsou ochotní sdílet můj problém a poradit, či soucítit :srdce: :D

To spíš pokračují očistky. Mě taky skončily nějak po 3 týdnech, chvilku klid a pak se to vrátilo, ne teda v takové intenzitě. Pokud to bude pokračovat, zavolej na gyndu, zda Tě nebudou chtít vidět dřív než po 6N.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
7.10.22 15:28

To budou Ocistky ;) taky se mi několikrát přerušily a pak zase rozjely na plné koule :zed: vydrž, je to vopruz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
7.10.22 15:58

To budou očistky podle popisu, je normální, že se,, vrací ". Ale teda kolik kalhotek běžně nosíš? Já jen jedny :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
24653
7.10.22 20:46
@Anonymní píše:
Ahoj holky
Děkuji Vám, kteří jsou ochotní sdílet můj problém a poradit, či soucítit :srdce: :D

No já nevím, to bych si asi na tu gyndu zavolala, jestli fakt takhle tečete a ještě několik dní. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí