Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, jen kdyby náhodou, není tu nějaký ortoped? Potřebovala bych se poradit ohledně komplikací po operaci, jestli hnát k doktorovi nebo jestli se nic neděje. Děkuji ![]()
@Andys77 píše:
Ahoj, jen kdyby náhodou, není tu nějaký ortoped? Potřebovala bych se poradit ohledně komplikací po operaci, jestli hnát k doktorovi nebo jestli se nic neděje. Děkuji
A jaké to jsou?
@Andys77 píše:
Ahoj, jen kdyby náhodou, není tu nějaký ortoped? Potřebovala bych se poradit ohledně komplikací po operaci, jestli hnát k doktorovi nebo jestli se nic neděje. Děkuji
Myslím, že problémy můžeš napsat, třeba má někdo zkušenosti ze strany pacienta, pokud se ti neozve ortoped.
@Proto02 píše:..jako jsem já.
Myslím, že problémy můžeš napsat, třeba má někdo zkušenosti ze strany pacienta, pokud se ti neozve ortoped.
Jsem měsíc a kousek po operaci achillovy šlachy. Jednalo se o chronický zánět, nicméně operater mi po operaci řekl že tam zánětlivé změny byly minimální a tudíž hlavně přetli nerv a cévy aby zánět dále nebolel a noha ho pořád netvořila. Stehy mi vytáhli 3 týdny po operaci, pak jsem týden neměla ještě šlapat a pak rhb. Ty 4 týdny bez nášlapu byly ok, ke konci téměř bez bolesti. Občas jsem lehce na nohu naslapla když jsem potřebovala něco odnést, ale opravdu velmi opatrně a nebolelo to. Po 4 týdnech jsem nastoupila na rhb a začala postupně nohu zatěžovat. Hned po první rhb noha hodně otekla a bolela, po 3 dnech byla bolest jako když máte modřinu a přišla další rhb, to bylo dnes a tak jsme cvičili jemněji, ale stejně po příchodu domu bolest a otok. Pak jsem se ve stoji pro něco ohybala a noha šla přes pravý úhel jakoby špička k tělu ale jen kousek a najednou jsem ucítila prudkou bolest v achilovce v oblasti lehce nad kotnikem a takové jakoby pocitově uvnitř zapraskání. Po chvíli jsem bolest rozdychala ale pořád to dost bolí a přijde mi že se i otok zvětšil. Mohla jsem si 5 týdnu od operace která dle všeho nebyla velká achilovku nějak poškodit? Vyděsil mě ten pocit zapraskání (pouze pocit uvnitř nohy, nic slysitelneho) k lékaři mám jít až za měsíc ![]()
Děkuji
@Andys77 píše:
Jsem měsíc a kousek po operaci achillovy šlachy. Jednalo se o chronický zánět, nicméně operater mi po operaci řekl že tam zánětlivé změny byly minimální a tudíž hlavně přetli nerv a cévy aby zánět dále nebolel a noha ho pořád netvořila. Stehy mi vytáhli 3 týdny po operaci, pak jsem týden neměla ještě šlapat a pak rhb. Ty 4 týdny bez nášlapu byly ok, ke konci téměř bez bolesti. Občas jsem lehce na nohu naslapla když jsem potřebovala něco odnést, ale opravdu velmi opatrně a nebolelo to. Po 4 týdnech jsem nastoupila na rhb a začala postupně nohu zatěžovat. Hned po první rhb noha hodně otekla a bolela, po 3 dnech byla bolest jako když máte modřinu a přišla další rhb, to bylo dnes a tak jsme cvičili jemněji, ale stejně po příchodu domu bolest a otok. Pak jsem se ve stoji pro něco ohybala a noha šla přes pravý úhel jakoby špička k tělu ale jen kousek a najednou jsem ucítila prudkou bolest v achilovce v oblasti lehce nad kotnikem a takové jakoby pocitově uvnitř zapraskání. Po chvíli jsem bolest rozdychala ale pořád to dost bolí a přijde mi že se i otok zvětšil. Mohla jsem si 5 týdnu od operace která dle všeho nebyla velká achilovku nějak poškodit? Vyděsil mě ten pocit zapraskání (pouze pocit uvnitř nohy, nic slysitelneho) k lékaři mám jít až za měsíc
Děkuji
Absolvovala jsem sešití šlachy na ruce. Po sundání fixace jsem chodila na rhb, ale zpočátku ani tam jsme šlachu nezatěžovali, pouze rozcvičovali zápěstí a masírovali jizvy. Se šlachou jsme začínali právě hodně opatrně, aby se nepoškodila. Zatěžovat až po dvou měsících a přiznám se, že mi bolest nějaké vylomeniny nedovolila. Nyní jsem tři měsíce a týden po operaci. Šlacha stále bolí, v místě šití není otok, ale je tam takový větší hrbol, ale už jí můžu normálně zatěžovat - pokud mi to bolest dovolí a mám ruku rozcvičenou, teď už váznou jen krajní pohyby.
Nechci tě určitě strašit, ale to co popisuješ je naprosto stejné jako když mě ta šlacha praskla. Ostrá bolest, jakoby křupnutí či přeskočení, pak už jen bolest, otok a nemohla jsem některé pohyby rukou udělat. Prostě mi praskla šlacha natahovače. Nevěděla jsem, že se mi stalo tohle, to mi řekl až Dr. v nemocnici. S tou nohou můžeš byť s bolestí hýbat aspoň trochu na všechny strany? Asi bych šla na mimořádnou kontrolu, ať se ti na to Dr. podívá. Budeš klidnější. Dej pak vědět.
@Proto02 já se právě take bojím toho jestli to neprasklo. Jako když praskne achilovka tak prý noha jen visí, ale mohla jsem si ji třeba natrhnout…
Pohyby s bolestí docela udělám, jen špička nejde moc přitáhnout, to mě hrozně táhne a nepustí, ale už to není takové drama, ale když to zaboli v určitém pohybu nebo při snaze na berlich dát trochu váhy tak do zaboli tak až mi z toho noha hned ztuhne, prostě se zasekne bolestí…
Právě tu nadávám že je víkend, jinak bych zítra zajela, takhle čekat do pondělí se trochu bojím, aby to třeba nezačalo samo blbě srustat… Ale kdo ví co s tím je ![]()
@Proto02 píše:
@Žirafa 69 Já právě taky
@Andys77 Myslím, že se nemusíš bát, že by Ti před víkend noha ztuhla nebo začala špatně srůstat, přece jen nejde o kost (s tím spíš mám zkušenosti já a operací tolik, že bys asi nevěřila
),ale určitě souhlasím s Proto, abys na tu mimořád. kontrolu po vík. šla, aneb jak vždy na konci zprávy píší:Při potížích kontrola ihned.
Jen na sebe dávej pozor
,spoléhej možná víc raději na ty berle, ať si nepřivodíš zbytečnou bolest, a když budeš chtít, dej nám vědět, co Ti řekli. ![]()
A do toho pravého úhlu možná asi raději „nechoď“ (tak jak jsem nesměla já např. po některé z operací kyčle) a šetři se. Drž se. ![]()
@Žirafa 69 díky. Uvidím co přes víkend a kdyžtak tedy v pondělí zajdu.
Ono je to u nás totiž trochu komplikované s tím že chodím do nemocnice k doktoru co ordinuje jen v pátek a je to vše na objednání. Jednou jsem už takhle přišla tehda s kolenem že se mi to zhoršilo a potřebuji hned k dr a oni že nejsem objednaná a že to není úraz tak že mě tam nemůžou dát, nakonec dali ale bylo u toho keců…
Tak teď si říkám aby to nebylo to samé… ![]()
@Andys77 píše:
@Žirafa 69 díky. Uvidím co přes víkend a kdyžtak tedy v pondělí zajdu.
Ono je to u nás totiž trochu komplikované s tím že chodím do nemocnice k doktoru co ordinuje jen v pátek a je to vše na objednání. Jednou jsem už takhle přišla tehda s kolenem že se mi to zhoršilo a potřebuji hned k dr a oni že nejsem objednaná a že to není úraz tak že mě tam nemůžou dát, nakonec dali ale bylo u toho keců…
Tak teď si říkám aby to nebylo to samé…
@Žirafa 69 no já si říkám kam jinam pak má člověk jít? Divný systém…
Bolesti to jo, ale na to taky nehrajou, hrají jen na úraz či neúraz a to ještě musí být v ten den, takže jedině říct že jsem s tou nohou zahučela v pondělí do díry a pak u doktora říct že vlastně je to od pátku a ne z díry ![]()
No uvidíme, třeba nakonec nebude potřeba tam jezdit ![]()
@Andys77 píše:
@Žirafa 69 no já si říkám kam jinam pak má člověk jít? Divný systém…
Bolesti to jo, ale na to taky nehrajou, hrají jen na úraz či neúraz a to ještě musí být v ten den, takže jedině říct že jsem s tou nohou zahučela v pondělí do díry a pak u doktora říct že vlastně je to od pátku a ne z díry
No uvidíme, třeba nakonec nebude potřeba tam jezdit
Bolesti a otoky při rhb jsou naprosto normální, to že nepřitáhneš špičku je též normální rhb jsi začala před chvílí a vzhledem k tomu, že noha byla zafixovaná, tak je zatuhlá a občas to trvá klidně i několik týdnů než se dosáhne stejného rozsahu pohybu, jako před úrazem. Myslím si, že pokud by sis znovu přetrhla achillovku, tak bys to určitě poznala, člověk bez ní v podstatě není schopen fungovat. Pokud máš otok, tak si nohu zaleduj a pro klid duše si k doktorovi na kontrolu zajdi, ale já odobně si nemyslím, že by sis šlachu mohla nějak znovu poškodit, všechno si tam musí “sednout” a najít si znovu správnou polohu.