Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nepodceňovala bych to. Může to být ranný příznak RS, zánětu cév, očního nervu. Speciálně ta ztráta periefierie je hodně varující.
@Anonymní píše:
Hmm, ale na pohotovost to není, že?
No, docela i jo, jestli je to oční nerv, měla bys dostat infuzi… hm teď nevím ten název, Solumedrol myslím.
No- je to blbé, sama to nesnáším, ale pokud to máš s prací tak jak jsi popisovala, tak bych tu pohotovost využila- budeš vyšetřená, pod dozorem lékaře a snad i klidnější. A v práci chybět nebudeš. ![]()
Výpadek zorného pole, pokud nejsi migrenička, která to mívá a zná, je dobrý důvod zavolat si rychlou. Tu si po trech dnech uz teda nevolej, ale vykasli se na zamestnavatele, preskoc i obvodaka i pohotovost a jdi na ambulanci nejblizsi luzkove neurologie. Nema cenu tady spekulovat, moznosti priciny je hodne.
@Pudloslava nakonec jsem na očním byla, oční potíž vyloučena. Nicméně zaměstnavatel trvá na tom, abych zítra alespoň dopoledne došla do práce. V danou chvíli si netroufám řídit. Na oční pohotovosti mi bylo řečeno že nejpozději zítra jít do spádové neurologie. Na tuto neurologii se objednává, musí mě vzít i bez objednání? A byla by velká potíž jít tam až odpoledne? Ta dr je tam do 15. hod. Jaká vyšetření mě na neurologii čekají? Nevíš?
@Anonymní píše:
@Pudloslava nakonec jsem na očním byla, oční potíž vyloučena. Nicméně zaměstnavatel trvá na tom, abych zítra alespoň dopoledne došla do práce. V danou chvíli si netroufám řídit. Na oční pohotovosti mi bylo řečeno že nejpozději zítra jít do spádové neurologie. Na tuto neurologii se objednává, musí mě vzít i bez objednání? A byla by velká potíž jít tam až odpoledne? Ta dr je tam do 15. hod. Jaká vyšetření mě na neurologii čekají? Nevíš?
na spadu te nejspis nevezmou, pokud jsi tam jeste nechodila a nemas tam kartu. Nekde akutne nevemou ani svoje pacienty. Zavolej tam s dotazem, at se tam zbytecne nezenes. Zkus to, dali ti z ocniho zadanku?
Jinak do toho spitalu, tam te vezmou kdykoli. Ale odpoledne je to samozrejme uz dost nesikovny, vsechny provozy pomalu koncej nebo prechazej na pohotovostni rezim, vsechno se resi hur.
@Pudloslava z očního mi zadanku nedali, jen do zprávy napsali nejpozději zítra neurologie.
@Vermun tak muzes jit s tou zpravou k praktickemu a ten ti napise zadanku statim na neurologii, ale oni te vzit stejne nemusi a mohou te odkazat na spital. Ja bych ti radila vyrazit rovnou do spitalu a usetrit si to obihani.
@Pudloslava Děkuji, už to mám za sebou. Zítra mám naplánovanou akutní MR. Periferní vidění dnes ještě horší než včera…(dle výsledků od dr)
@Pudloslava děkuji. Jdu ti říct výsledek, MR bez nálezu. Uzavřeno jako psychické i fyzické vyčerpání (a protože tělo už nevědělo co s tím, tak reagovalo vypnutím mé nejzranitelnější části těla - očí), předepsán Lexaurin 3mg a horčík.
@Vermun - snad nevadí, že se taky ozvu
- hurá!
- to je asi nejlepší výsledek co z toho mohl vylézt!! Tak jen aby byla možnost odpočinout si, vypnout a brzo bylo všechno OK! ![]()
@Hanulínek no odpočinout si moc nejde, pokud budu chtít zůstat v této práci co mám. Tam je nepsané pravidlo, že se musí téměř denně dělat přesčasy, pracuji k tomu i z domu do práce, víkendy taky, v době mé vlastní neschopenky jsem taky makala na 100ˇ% z domu. Ted co je ten problém s očima, tak se mě snaží taky naverbovat abych pracovala z domu (argument nevidím neslyší - nechtějí slyšet) atd. O dovolenou na 1 den /kterou jsem hlásila 3 týdny dopředu/ jsem téměř musela prosit na kolenou a i tak není jistá atd…
Ahoj, potřebuji radu. Už třetí den mě bolí jakoby za okem (levým), mám tam pocit tlaku a když si zmáčknu levý spánek, tak bolí i ten a mám pocit, že nevidím z boku jak kdyby levou stranu (periferie). Vím, že je nejlepší navštívit lékaře, ale z důvodu toho, že chodím krátce do práce po RD (4 měsíce), v práci jsem měla už 3 OČR a celkově zaměstnavatel nemá rád, pokud se v pracovní době chodí k lékaři (což vzhledem k pracovní době musím - jsem tam celkem často od 7-17:00) plus cesta tam a zpět pokaždé cca 45 minut. Špatně vidím do dálky a nosím již od dětství brýle. Je tu někdo, komu se to stalo? Jak moc mám spěchat k lékaři? V práci strávím celou pracovní dobu u pc a plus vlastně každodenní dojíždění do práce autem.