Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud bereš antikoncepci pravidelně a správně, tak otěhotnět nemůžeš.
@Janli tady na emiminu otěhotněli prý hodně žen z antikoncepce a přerušky.
@Anonymní píše:
@Janli tady na emiminu otěhotněli prý hodně žen z antikoncepce a přerušky.
Prdy, kecy, bláboly… teď je tu další diskuze o spolehlivosti antikoncepce, tam to máš vysvětlený, ať se neopakuju…
Spolehlivost sice není stoprocentní (neb to je leda vůbec nesouložit nebo přijít o dělohu a/nebo oba vejcovody), ale té stovce se při správném braní (!!!) hodně blíží. V kombinaci s kondomem ještě víc. Většina lidí při tom otěhotní, protože to bere jak lentilky, vynechává, bere k tomu nevhodné léky, zvrací, průjmuje a tak vůbec. Těch, co to berou správně a přesto otěhotní, opravdu nebude hodně, i když se jich pár ze stovek či tisíců asi najde.
V tomhle případě se šance otěhotnět blíží nule
zase netřeba být paranoidní. Pokud bereš tu antikoncepci pravidelně, a ještě i přesto přerušujete, tak není důvod se nervovat.
Je tu i spousta holek, co léta neotehotni při přerušované soulozi bez antikoncepce.
Jako jo, komu se stane nějaká příhoda, ten se s tím určitě pochlubi, a pak se zda, ze je toho všude plno. A kdoví, jak to ve skutečnosti bylo, na styk jsou vždycky dva, ze ano ![]()
Dobrý večer, potrebuju na rychlo poradit. Pritelkyne me udelala asi pred 2 hodinami a pote jsme meli nachvilku nehraneny sex, pri kterem jsem se neudelal. Je tu riziko otehotneni ci ne?
Ahoj dneska ráno jsem měla přerušovanou soulož s přítelem. Beru pravidelně antikoncepci. Jsem v druhým týdnu. Myslíte že je tu šance otěhotnění? Dost se stresuji… Většinou používáme i kondom z důvodu že dítě teď fakt ne. Prosím pro uklidnění. Děkuji