Je vzdělání důležité?

Anonymní
18.9.13 20:12

Je vzdělání důležité?

:mavam: Zajímá mě váš názor na toto téma. V 18-ti letech jsem odešla ze školy, a odjela pracovat do zahraničí. Po roce jsem se vrátila a začala jsem studovat dálkově ( jelikož mám jenom ZŠ tak škola byla na 5 let ). Nyní jsem měla nastoupit do 4-ho ročníku, ale školu jsem ukončila ( nebavila mě, a poměry ve třídě byly strašné ). Pracuji na ŽL, vydělávám si slušné peníze, prozatím si myslím, že školu k životu nepotřebuji. A tady je téma k diskutování. Myslíte, že je maturita ( a další vzdělání ) k životu důležitá? Dívate se na lidi bez vzdělání jinak než na ty co maturitu atd. mají?

Děkuji za Váš názor :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8151
18.9.13 20:14
@Anonymní píše: :mavam: Zajímá mě váš názor na toto téma. V 18-ti letech jsem odešla ze školy, a odjela pracovat do zahraničí. Po roce jsem se vrátila a začala jsem studovat dálkově ( jelikož mám jenom ZŠ tak škola byla na 5 let ). Nyní jsem měla nastoupit do 4-ho ročníku, ale školu jsem ukončila ( nebavila mě, a poměry ve třídě byly strašné ). Pracuji na ŽL, vydělávám si slušné peníze, prozatím si myslím, že školu k životu nepotřebuji. A tady je téma k diskutování. Myslíte, že je maturita ( a další vzdělání ) k životu důležitá? Dívate se na lidi bez vzdělání jinak než na ty co maturitu atd. mají?Děkuji za Váš názor :kytka:

tak určitě jsou profese a obory kde bez vdělání nemáš šanci, ale myslím že se slušně dá žít i bez něj, příklad od nás manžel má učňák jako lakýrník a dělá mimo svůj obor za 25-30 čistýho měsíčně, ségra má dvě VŠ a dělá ve svém oboru za 17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
18.9.13 20:15

Já si myslím, že to záleží i na oboru, kterému se chceš do budoucna věnovat a taky na tvé přirozené inteligenci. Já sama mám magisterský titul a musím říct, že někteří spolužáci to měli akorát vybiflovaný, ale pro život byli naprosto nepoužitelní a dost hloupoučcí. Na druhou stranu mám kamaráda s učňákem a jeho přehled a schopnosti jsou prostě bezvadné. Určitě se na lidi bez vzdělání nedívám špatně, záleží na okolnostech. Jak říkám, někdo s titulem je v běžném životě naprosto nepoužitelný a zase naopak :-) V dnešní době se ale tak nějak od lidí očekává, že mají aspoň maturitu. Můžu se zeptat, proč jsi ze školy zběhla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13183
18.9.13 20:15

Pokud si slušně vyděláváš a jsi tak spokojená, tak je to myslím jedno. Ale je pravda, že společnost se na někoho, kdo nemá ani výučák dívá skrz prsty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
18.9.13 20:16

Vzdělání před blbostí nechrání. :mrgreen:
A vážně, myslím, že vzdělání je důležité. Maturitu bych považovala za minimum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
18.9.13 20:16

No vzdělání není důležité k životu, ale k získání práce, resp. k uplatnění se na pracovním trhu. Jestliže máš ŽL a jde ti to, uplatnila ses koukám i bez vzdělání. :palec: Jo a jestli někdo má nebo nemá maturitu fakt v osobním životě nezjišťuju. Že je někdo blbec se stejně pozná ať má vzdělání nebo ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
18.9.13 20:17
@Tiger-lily píše:
Vzdělání před blbostí nechrání. :mrgreen:
A vážně, myslím, že vzdělání je důležité. Maturitu bych považovala za minimum.

Minimum pro co? Jinak souhlas :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
18.9.13 20:19

Ne neposuzuji lidi podle vzdělání, někdo je šokovný i bez škol, a dokáže si vydělat. Někdo je i s VŠ neschopný trotl bez schopnosti samostatného života. Oba dva příklady znám osobně ;)

Na lidi s maturitou koukám stejně jako na lidi s učňákem, protože všichni víme že maturitu má teď každý trotl :lol: co se týče VŠ a dalšího studia tak na ty lidi koukám jako na chytrý ;) :lol:

• Citovat
  • Upravit
2816
18.9.13 20:19

Na nějakou práci vzdělání důležité je. Těžko budeš dělat managerku, nebo ředitelku se základní školou a můžeš mít praxi jakou chceš. :nevim: Nebo také dle toho co od života chceš, jakou bys chtěla práci dělat…
Jinak dle mého to že má šlověk maturitu nic neznamená, tu má dneska každý blbec. Vezmu li to podle sebe, maturita nebyla o tom co umím ale o štěstí. Uměla jsem pár otázek z ČJ a trefila se, němčinu jsem nějak okecala, podnikovou ekonomii jsem si vytáhla taky dobře a nějak to za dobře okecala. Jediné v čem jsem ty znalosti měla byla strojírenská technologie :) Tu si pamatuju do dnes. Ale nemyslím, že bych byla nějak chytrá, nebo že by to ukazovalo na to jak jsem dobrá, prostě to byla náhoda. vytáhnout si jiné otázky, jsem v prčicích a maturitu nemám :D
Jinak dneska se to už bere jako standart. Důležitější spíš dle mého je, jestli člověk dělá práci která ho baví a je spokojený :)
Jak už bylo řečeno mnohokrát… spousta VŠ vzdělaných lidí jsou naprostí idioti a spousta lidí se základkou je chytrých :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.9.13 20:20

Osobně bych nesnesla mít jen ZŠ, bylo by to pro mě trapné (ale to je jen můj pocit). Pokud vyděláváš, vyhovuje Ti to, záleží čistě na Tobě. Může být problém do budoucna, pokud by ses chtěla uplatnit jinak než jen na žl, pak je šance na slušnou práci téměř nulová. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Libuše M.
18.9.13 20:20

Dle mne je vzdělání důležité - pro vlastní uznání. Dodělala bych si - být Vámi - jak maturitu, tak VŠ.

• Citovat
  • Upravit
K-Black
18.9.13 20:22

Co se týče dětí, tak bych chtěla aby měli vzdělání, protože spousta lidí na to kouká, a třeba i do zaměstnání vybírají podle toho jestli ten dotyčný má třeba tu maturitu. Ale spíš než ten papír bych chtěla aby byli spokojení, a vydělávali hodně peněz a mohli matinku dotovat a rozmazlovat :lol:

• Citovat
  • Upravit
35438
@Gina108 píše:
Minimum pro co?
Možná jako základ, kdyby dotyčný chtěl pokračovat dalším vzděláním, vycházím ze systému, který je u nás.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408

Já osobně vzdělání za důležité považuji. Tedy pro sebe, protože nejsem manuálně zručná a je to pro mě způsob, jak se uplatnit ve společnosti, protože pro mou práci je předpokladem. Pokud člověk má možnost nabídnout něco jiného (zručnost, talent, dovednost, um, píle) a v tom vyniká, je to proti studiu adekvátní alternativa. Když ale není z toho nic, považuji to za průšvih vzhledem k budoucímu uplatnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615

Ahoj, já si myslím, že vzdělání je obecně důležité, ale na druhou stranu, pokud půjdu ke kadeřnici, tak je pro mě důležité, jak umí své řemeslo. Jestli k tomu má maturitu, to už pro mne tak důležité není. Přestože sama mám titul, tak podle diplomu rozhodně lidi nehodnotím. Vrozená inteligence není jen výsadou vzdělaných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová