Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
já bych řekla, že se s tím budou muset poprat sami. Mmchdm, vydědit ho jentak nepůjde ![]()
holka neporadím, ale asi se s tím bude muset tetička sama poprat ![]()
Tak nevím, najít vhodná slova pro tetu, to by snad mohl jenom odborník. Nechceš jí to nějak šetrně naznačit? Vypovídala by se, odstřihla by se od synáčka a smířila by se s jeho dospělostí. Takhle vám v rodině ještě může nadělat pěknou paseku…
Kolik let má bratránek? Už pracuje nebo ještě chodí do školy?
Tetička je teda super matinka, to se musí nechat… syn ještě nic neudělal a ona už hledá cestu, jak by ho vydědila… no, rodiče si člověk nevybírá, ale jestli se rozhodne s tou přítelkyní žít a být s ní a dítětem, tak si tetička bude moct klidně trhnout nohou… já bych byla ráda, že je syn šťastný a má pěkný vztah, stejně to bude jeho život… maximálně mu přece může říct, že u nich doma bývat nebudou a ať se zařídí jinak…
Jo, ztratit dítě je vlastně tak jednoduché…
Nooo… ja se teda tete zrovna nedivim dle popisu na me pusobi stejne jak na ni. Ale ja jsem v tomhle asi jina
@donaga taky bych to tak videla. Pokud chce byt tedy synacek dospelak ( jak pise @Takyjedna ), at si pronajme byt a s partnerkou si tam hospodari
Na takove situaci se pak lehce pozna, jaj to cele je.
Myslím, že je mnoho rodin, kdy se muž „ujal“ matky i s dítětem/dětmi. Nevím, proč se z toho dělá taková tragédie. Normálně, ať si bratránek pronajme s holkou i dítětem byt a osamostatní se. Proč musí jít proboha bydlet k mámě? Brtaránek již není dítě a musí se v životě dokázat postarat nejenom sám o sebe, ale i o rodinu. Nevidím nic špatného, když si osvojí její dítě a pořídí si s ní další děti. Je jen a jen na něm, aby poznal, že ta mladá maminka je ta pravá a stojí za to s ní žít. Jen, jak jsem již řekla, se musí naučit spoléhat pouze sám na sebe ![]()
No jasně, není nic horšího než matka s dítětem.
Raději by brala bezdětnou feťačku? Řekni tetičce, že by jí měla dát šanci a nejprve ji poznat. A navíc nikde není psáno že si ji její synek vezme, ne?
@Seizdra píše:
Nooo… ja se teda tete zrovna nedivim dle popisu na me pusobi stejne jak na ni. Ale ja jsem v tomhle asi jina
hele, a co naděláš, kdyby ti to jednou udělalo tvé dítě? Jo, můžeš ho vyhodit, vydědit, pokud to zákon umožní a bude to… většinou to funguje tak, že čím víc zakazuješ, tím spíš to děti chtějí udělat…
Nakonec žádná kaše se nejí tak horká, jak se navaří… ale rozhodně bych nechtěla mít rodiče, co mi budou linkovat život a povolovat známosti… ovšem pořád ještě nevím, zda je syn dospělý nebo ne…
No, to že si chlapec našel takovou dívku je věc jedna. I když ono to taky nemusí být tak horký, jak to tetička podává a kdyby jo, tak chudák chlapec. ¨
Ale věc druhá je, že jestli bude tetička zbrojit proti dívce a dítěti, tak se proti ní hodně rychle chlapec obrátí a už s ní taky třeba nepromluví. A to buď do té doby, než třeba zjistí, že tato známost je opravdu nevhodná a nebo taky navždy, protože se slečnou zůstane do smrti.
A po pravdě, když už chce matinka vydědit kvůli tomu, že si našel nějakou slečnu, tak prosím, takovou maminku bych teda nepotřebovala ![]()
@AngelLilly píše:
@donaga taky bych to tak videla. Pokud chce byt tedy synacek dospelak ( jak pise @Takyjedna ), at si pronajme byt a s partnerkou si tam hospodariNa takove situaci se pak lehce pozna, jaj to cele je.
S tím souhlas, my přece nevíme, jestli jí chce nastěhovat k tetičce, spíš to vypadá, jako její konstrukce, co má v hlavě. Takových maminek, co říkají, ten můj synátor je tak hodnej, až je blbej, nehodí se do dnešní doby, bojím se, aby toho nějaká taková nevyužila, já znám… ![]()
Nečetla jsem reakce, ale napíšu jen to, co mi před mnoha lety řekl otec.Vdej se, ale tady bydlet nebudete.Takže jednoduchá rada, klidně ať s ní je, ale ne doma. Najde si byt a může s ní klidně žít.
@Regina Hero píše:
hele, a co naděláš, kdyby ti to jednou udělalo tvé dítě? Jo, můžeš ho vyhodit, vydědit, pokud to zákon umožní a bude to… většinou to funguje tak, že čím víc zakazuješ, tím spíš to děti chtějí udělat…
Nakonec žádná kaše se nejí tak horká, jak se navaří… ale rozhodně bych nechtěla mít rodiče, co mi budou linkovat život a povolovat známosti… ovšem pořád ještě nevím, zda je syn dospělý nebo ne…
Nenadelalabych nic. Jen pisu, ze urovna radosti bych neskakala. Jelikoz nevim, co je kluk zac, tak to nejde reagovat. Ale nadsenim bych proste neskakala, jeste pri vidine toho, ze by ji chtel s (pro me vlastne cizim) deckem nastehovat do baraku
jo, muze byt fajn. Ale stejne tak to muze byt vycurana baba, co hleda tatinka pro svoje dite a azyl k tomu. Jednu takovou jsme meli v rodine, nez stryc prourel
takze mujnazor je timhle proste ovlivnenej
Ahoj holky,

Moje teta je vystreslá, protože si bratránek našel holku…
Ale ne ledajakou, má několikamesíční dítko, žije ještě v bytě u bývalého přítele. Ten se o jejich dítě ani o ni nezajímá, nesouhlasil už s těhotenstvím.
U rodičů holka taky zastání nemá, oni taky nesouhlasili s tím, aby si dítě nechávala, když na něj bude sama, takže zvláštní situace. Navíc ani nedodělala střední školu a s dítětem se jí do toho jaksi nechce.
Teta má strach, že si ji brzy bude chtít bratránek nastěhovat k nim do baráku a že ho bude vysávat z peněz, prostě se obává, že to bude vyžírka, co jen hledala dalšího sponzora a nového „tatínka“.
Jak ji uklidnit? Jak nalézt vhodná slova, že to snad nebude až tak horké?
Prosím o radu někoho, kdo byl v podobné situaci.
Teta už študuje nový občanský zákoník, že kdyby něco, jak ho má vydědit
Prosím o zachování anonymity, to víte, rodinka…