Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Terezka0912 píše:
@pikola tak promiň?? 🙂
No vidíš, měla jsem pravdu ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Moje dcera (16) má kluka a všichni na ně žárlí.
Někdo si udělal fake účet facebook a me dceři napsal že její kluk ji podvádí… A ona na to napsala : Jára je*e jenom se mnou". A ten kdo má ten fake udělal screenshot a poslal to me, mému bejvalemu manželovi a druhému nejstaršimu synovi. A napsal/a vaše dcera je levná… Tak jsem začala psát sprostě a vyhrožovat policii a že ji/jeho najdeme…
Za chvíli mi psala jeho/její matka z jiného fake omluvu… Fake mela kvůli tomu že se za své dítě styděla nebo co…
Mám to nahlásit na policii ať zjisti IP adresu a najdou toho kdo to psal nebo to mám hodit za hlavu když už ty fejky jsou smazány??? Řešila by to vůbec policie nebo ne??? ( Jako že by to brali za pubertální hadky)
Proc to neignorujes? Nevim proc ma nekdo vubec potrebu resit nejake pomluvy z vymyslenych uctu na fb
akorat nahravas nejakemu znudenemu blbci.
@pikola nechci nic říkat ale jsem matka 4 dětí…
Co místo toho aby jste se tady hádala. Se mi snažila pomoci???
Aco bys na policii řekla? Že si začala být sprostá? Aha, tak na to tam maj určitě čas. Jsi jak malá, normálně to ignoruj ne?
@Anonymní píše:
@arinecka ale řešili by to že???
Jo, sepíšou to s tebou, pak ti přijde domů dopis, že pachatel neznámý a nic se vlastně nestalo. Zbytečně jim přiděláš práci s kravinou.
Ten kdo to psal se polekal a zahral si na svoji matku…nech to plavat nebo se porad s dcerou, co s tim. Resila bych to, jestli to bude pokracovat nad nejakou unosnou mez.
Tak ono je dobre donekonecna omilat rizika socialnich siti a nejlepe je vubec nepouzivat.
Jenze kdyz facebook pouzivas jako ty deti, tak jim moc prikladem nejdes.
@arinecka ale tak najdou tu IP adresu ne??? Teda pokud půjde najít protože facebook účet že kterého psali je už zrušený…
@Anonymní píše:
@arinecka ale tak najdou tu IP adresu ne??? Teda pokud půjde najít protože facebook účet že kterého psali je už zrušený…
To těžko. Nepřeháníš už?
Nu, tak v první řadě je třeba si uvědomit, že na druhé straně PC/telefonu je zřejmě dítě, tudíž se neschylovat k nadávkám a agresivním výpadkům. Souhlasím s tím, že si někdo zřejmě „zahrál“ na svoji matku, protože dostal strach.
Nejlepší obrana je v tomto případě ignor. Když se tomu nebudeš věnovat, nikdo nebude mít potřebu dále reagovat, ty reakce jsou živnou půdou pro takové paznehty.
Vysvětli to stejně i dceři a dívejte se na to s nadhledem. Na policii tohle rozhodně není, dokonce bych i řekla, že by ses tím, že tohle vůbec řešíš, docela zesměšnila.
Dobrý den,
Moje dcera (16) má kluka a všichni na ně žárlí.
Někdo si udělal fake účet facebook a me dceři napsal že její kluk ji podvádí… A ona na to napsala : Jára je*e jenom se mnou". A ten kdo má ten fake udělal screenshot a poslal to me, mému bejvalemu manželovi a druhému nejstaršimu synovi. A napsal/a vaše dcera je levná… Tak jsem začala psát sprostě a vyhrožovat policii a že ji/jeho najdeme…
Za chvíli mi psala jeho/její matka z jiného fake omluvu… Fake mela kvůli tomu že se za své dítě styděla nebo co…
Mám to nahlásit na policii ať zjisti IP adresu a najdou toho kdo to psal nebo to mám hodit za hlavu když už ty fejky jsou smazány??? Řešila by to vůbec policie nebo ne??? ( Jako že by to brali za pubertální hadky)