Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, jsem tady nová, nevím jestli se sem ten příspěvek úplně hodí, některé příspěvky mi tu přišly podobné,snad mě s tím nevyhodíte.. ![]()
Začala jsem brát novou antiko-Jeanine.Teď mám dostat menstruaci, a to v úterý. Bohužel mám od včerejšího večera strašné bolesti v podbřišku, křeče, jako by měla přijít ms. Mám to ale v takové intenzitě, s jakou jsem menstruovala naposledy v pubertě, když jsem nebrala antiko.Je možné, že mi ta nová antikoncepce vyvolá MS dřív(mám spíš opačnou zkušenost)?
Ještě je tu jedna věc-když jsem brala to poslední platíčko, udělala jsem chybu v užívání(nevzala jsem myslím 2 prášky obden, ovšem toto se mi stalo už několikrát a nikdy nebyl problém), tak mě napadlo jestli to není nějaká opožděná ovulace, ale to je asi blbost. Uvidím, co se z toho vyvine, zajímal by mě váš názor popř. podobná zkušenost, protože fakt za poslední roky nepamatuju, že bych měla takovéto bolesti.
Díky moc ![]()
Ahojky, já jsem Jeanine brala a takovou negativní zkušenost nemám. Naopak - menstruaci jsem měla slabší (občas až na úrovni jednodenního špinění) a celkově jsem byla moc spokojená. Ale nestalo se mi, že bych zapomněla nějaký prášek vzít…takže tvé problémy můžou být způsobeny tím. Snad se najde někdo s podobnou zkušeností a poradí ![]()
Ahojky, jestli si před braním antikoncepce měla bolestivou MS, tak by to s tím mohlo souviset, jeanine má hodně nízký obsah hormonů, mě při ní taky bývalo špatně, při jiné z vyšším obsahem tolik ne. S tím posunem, no, pokud píšeš, že bys to měla dostat v úterý, tak bych řekla žes poslední piluli brala v pátek, takže jo, může přijít i dřív.
Ten zapomenutý prášek s tím myslím nesouvisí, pokud jich nebylo více za sebou.
Je pravda že jsem předtím brala antiko s větším obsahem hormonů.Jinak poslední piluli sem brala ve středu, právě že mám hodně dlouhý interval mezi dobráním platíčka a náběhem MS (skoro týden). Teď jsem začala velmi lehce špinit, takže to vypadá na tu menstruaci, ale tak brzo..?
já po jeannine otěhotněla tak bacha na to doktor říkal že jsem byla třetí kdo bral jeannine a otehotnel ale mozná je to náhoda
Tak u mě se z toho přeci jen vyvinula menstruace, ovšem o 4 dny dřív než sem čekala. Asi je to tím, že jsem snížila dávku hormonů.
To je teda dobrý že jsi otěhotněla po Jeanine, a udělala jsi chybu v užívání nebo ne? Já už několikrát zapomněla užít 2 tabletky po sobě (u různé antiko) a nikdy jsem neotěhotněla, a podle všeho tedy ani teď. Je to zvláštní, kadždý to má fakt jinak nastavený.