Ovulační testy po osmi měsících snažení

kedar
13.1.10 16:25

Ovulační testy

Ahoj,
moc prosím o radu zkušenější. Snažíme se o mimčo 8 měsíců a zatím neúspěšně. Zatím jsme tomu nechávali volný průběh, ale už nám (tedy hlavně mě) připadá docela doba, tak bychom na to chtěli jít trochu vědečtěji - chtěla bych vyzkoušet ovulační testy a zjistit, zda mám vůbec ovulaci. Jaké máte s tedy zkušenosti? Dá se na ně spolehnout? Od kterého DC je používat a jak dlouho? Je nutné testovat každý den, nebo stačí ob den? Jaká je vhodná značka? Když se ukážou // znamená to těsně před, zrovna, nebo krátce po ovulaci?
Mám k tomu hodně otázek, tak uvítám každý váš názor.
Předem díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43032
13.1.10 17:51

OT nejvneji koupis na www.levnetesty.cz, myslim za b38 kc, jeste sly objednat z USA, kde to nerbo vyslo asi na 6 Kc/ks. Info z r. 2007

testujes denne do ovu, takze je dobre zhruba vedet, kdy ma ovu prijit, treba dle BT, abys jich nesplachla moc,. pri normalnim cyklu cca od 11 DC, u testu byva navod, jak vypocitat optimalni den zacatku dle delky cyklu.
cura se ne poranu, ale behem dne, po desate hodine, moc ma byt 5 minut odstata
druha carka se objevuje postupne, tady se doporuceni ruzni, priklanim se k tomu zacit pokryvat odedne, kdy se objevi prvni slaba carka, protoze hladina LH ma v moci zpozdeni protzi hladine v krvi. hodne stesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2364
13.1.10 19:57

Ahojky,já si koupila ovu testy v lékárně 5ks asi za 135,–.Kombinovala jsem to i s měřením BT.Musím říct,že se mi podařilo otěhotnět a to mi lékař dával malou šanci vzhledem k cystě prasklé předcházející cyklus a následné vyvolání MS.Testovala jsem tak co 2 dny,ale měla jsem ovulku necelý týden před MS.Hlavně jsem to ověřovala podle té BT,takže když mi stoupala kolem 37 stupňů tak jsem si udělala večer testík a byly tam dvě silnější //.Ale nutno podotknout,že jsme s manželem sexovali celkem 5 dnů po sobě,ale proto jsem si jistá kdy k otěhotnění došlo a na tom samém datu jsme se shodli i s dr.
Takže přeju hodně štěstíčka a brzké těhulkování.A věř tomu,že jsem si opravdu myslela,že je to jen nějaký žvást,ale 135,– není tak moc. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3121
13.1.14 20:05

Ahoj, já mám také dotaz pro zkušenější.
dělám si ovu testy poprvé., peníze neřeším, chci vědět, jestli mám ovulaci, tak to první měsíc dělám již od 13 DC, i když mám cyklus spíše delší.
Včera a dnes se mi objevily slabé proužky, vím, že v přiloženém návodu je, že takový test je negativní, ale chtěla bych vědět, jestli tyto slabé proužky už něco znamenají, nebo vůbec? nemáme možnost se s přítelem moc řasto vidět, tak chci sex naplánovat co nejpřesněji.. V návodu píšou, když jsou čárky stejně silné, tak k ovulaci dojde za 24 - 48 dní.
Když včera a dnes byly čárky slabší, mohou být slabší třeba 3 další dny?
Nebo když bychom dnes měli sex a zítra se objevily dvě stejné čárky, a už pak sex neměli, je to pozdě? vzhledem k tomu, že spermie přežijí 3 dny?
Jsem věděc, vím :) ale jsem strašná realistka a chci u všeho vědět, jak funguje, :)
Kdybych to věděla dřív, tak se líp učím a jdu na DR :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85356
13.1.14 20:09

Slabá čárka znamená, že je test negativní /je to jinak než u těhotenského/. Musíš testovat každý den odpoledne, ve stejnou dobu, 2 hodiny předtím nepít, to asi víš. U mě mám pořád slabé čárky, pak jeden den najednou silnější než testovací, a pak další den to zase poklesne…

Milujeme se v den, kdy je test pozitivní a pak i další dva následující dny. Nejlepší je se prý milovat v den, kdy vidíš ty dvě silné čárky, spermie si na ovulaci počkají a dozrají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85356
13.1.14 20:10

Jinak se říká, že spermie přežijí 48 hodin /někdy i víc/ a vajíčko je schopno oplodnění 12-24 hodin :-) Tak hodně štěstí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3121
13.1.14 20:16

Ahaaa, tak to jooo, díky za info.. já právě, abych kdyžtak spermie šetřila :D :D
a podařilo se ti ovulačními testy otěhotnět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85356
13.1.14 20:30

@Allbii zatím ne :-(( teda zítra čekám menses, ale včera byl test negativní, tak ji fakt čekám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85356
13.1.14 20:31

@Allbii Tobě nenaruší plány „šetřit spermie“ přítel nebo manžel? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3121
13.1.14 20:56

Hehe.. nooo to je otázka :D :mrgreen: snad ne, zrovna ho budu mít teď 3 noci pod kontrolou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3121
14.1.14 17:37

Mám ještě dotaz, na testech je napsáno, že se musí testovat max do 20h, je to pak nějaký velký problém??? :D jsem třeba celý den mimo a opravdu nemám kde testnout :( a zase vím, že teď někdy mám mít den D, tak ať to neprošvihnu, je pak ta moč nějak znehodnocená??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85356
14.1.14 18:04

LH hormon se vylučuje do moči střídavě, po 20 hodině může být jeho hodnota každý den buď moc vysoká nebo nízká /to nevím přesně/. Proto by se mělo testovat od 10 hodin ráno do 20 hodin večer. Jo a je důležité testovat každý den přibližně ve stejnou hodinu.

Takže já bych to dodržovala :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3121
14.1.14 21:20

Aha, tak to jo, budu se snažit. Teď se mi to břibližně ve stejnou dobu podařilo, minulé dva dny jsem měla slabého ducha, dnes ani duch. Zajímevé je, že ani ta čárka, která je kontrolní, není uplně silná, ale ani slabá a to už myslím jedu 7 test od stejné firmy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85356
14.1.14 21:35

@Allbii tak sem hoď fotku, ale je myslím důležité, že se ta kontrolní čárka nemění, že nejsou vadné… Nebo jdi do diskuze Ovulační testy, já tam někam vkládala fotku svých testů… už je to ale 14 dní zpátky myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3121
14.1.14 22:04

@blumen Fotky nemám, hned to vyhazuji, páč to stejně nemá prý smysl schovávat, já stejně kouká, žemjsem se přidala do jiné skupiny, viděla jsem ovulační testy a hned psala a nevšimla si dovětku po osmi měsících

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí