Ječné zrno domácí léčba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7974
6.1.24 19:08
@Tereza2609 píše:
@Lucka1111 tak myslela sem že mám mastičku tu nemám ale mám kapky Ophthalmo Septonex taky můžu kapnout do oka a na víčko že? Předpokládám že to je stejné

jo zkus to nakapat někam k tomu ječnému zrnu. Asi to bude boj u tak malého dítěte. Mám s kapáním dětem bohaté zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80197
6.1.24 19:15

Nevím, jestli by se ti to líbilo, ale moje babička ročník 1890 říkala, že je dobré,,naplut do oka". Bohudiky jsme tím nikdo netrpěli, tak to na nás nemohla zkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9749
6.1.24 19:26
@Lucka1111 píše:
no ječné zrno se má spíš nahřívat aby obsah zkapalněl a dostal se z toho ven. Jinak ale souhlas, že černý čaj není špatný. Ten nám doporučovali na záněty očí. Otřít víčka a okolí očí vychlazeným černým čajem.

Tady si dovolím lehce nesouhlasit. Nahřívání oblasti víčka při ječném zrnu už není dle nejnovějších doporučení vhodné, zvláště u dětí. Hrozí flegmóna víčka s možnou progresí až do zánětu očnice. Teplé obklady jsou jen pro odvážné.

Jinak k dotazu - kdyby měli v lékárně O-Septonex mast, můžete mazat, kdybyste měli inciativního PLDD, který distančně funguje i o víkendu, může poslat e-repcet na ATB mastičku. Působení ATB v masti je delší než u kapek, které rychle odtečou, jedině byste kapali po 2 hodinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
6.1.24 19:58
@Doctus píše:
Tady si dovolím lehce nesouhlasit. Nahřívání oblasti víčka při ječném zrnu už není dle nejnovějších doporučení vhodné, zvláště u dětí. Hrozí flegmóna víčka s možnou progresí až do zánětu očnice. Teplé obklady jsou jen pro odvážné.Jinak k dotazu - kdyby měli v lékárně O-Septonex mast, můžete mazat, kdybyste měli inciativního PLDD, který distančně funguje i o víkendu, může poslat e-repcet na ATB mastičku. Působení ATB v masti je delší než u kapek, které rychle odtečou, jedině byste kapali po 2 hodinách.

tak já mám tu informaci z loňského roku z očního oddělení nemocnice. Z dětské oční ambulance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9749
6.1.24 20:07

@Lucka1111
Ono se to dříve doporučovalo, mnohdy to oční lékaři doporučují stále. Ale viděl jsem záznam z kongresu, kde se řešila i problematika ječných a vlhčích zrn, orbitocelulitid atd. Právě u prvních 2 varovali před nahříváním, neboť to může „rozjet“ zánět na větší ploše. Do té doby jsem žil v představě, že se to má nahřívat taky, zrno rychleji „uzraje“ a vyprázdní se. Ale jak ukazovali fotky těžkých flegmón víčka a očnice, tak raději už jen chladit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
6.1.24 20:51

@Doctus Bohužel víkendy nefunguje.
No mám ty kapky Ophthalmo Septonex tak ve spánku mu kapnu do oka a zkusím se trefit i na víčko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
7.1.24 00:28

Teplé obklady :) syn na to měl pak Ophthalmo-Framykoin na recept od pediatra..asi po týdnu a něco zmizelo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
7.1.24 23:14

Děkuji Všem za rady… ;) Nevím jestli to tedy bylo něco jiného a nebo to tak rychle zabralo ale dneska už tam skoro nic nemá :nevim:
Kapala sem včera večer, v noci pak ráno (po těch 2-3 hodinách) a kolem oběda už skoro nic tam. nebylo… :) Už to má fakt jen nepatrně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Birds
17.1.24 17:48

Ahój všem!
Tak právě bojuju v pravém oku s něčím, co mi tam vadí. Už tak třetí den si ho občas mnu, jako bych chtěla posunout nějaké smítko a zbavit se ho. Pořád tam to „cizí těleso“ cítím, škrábe mě to. Konečně jsem si prohlédla oko pořádně a hle, něco jsem našla zevnitř horního víčka. Drobný pupínek. Není na kraji řas, ale cca 3-5 mm od kraje. Horní víčko jde blbě odtáhnout a vyfotit, ale aspoň jsem to zkusila - přikládám.

Myslela jsem, že ječné zrno se dělá spíš v linii řas - boulička, začervenání atd. Ale já to mám dál od řas, boulička ani začervenání víčka se zatím nekoná, ale dráždí mě to, jak mi to při mrknutí jezdí přes pravou stranu rohovky. Když se kouknu doleva (od pupínku pryč) a mrknu, tak to necítím. A když doprava, tak mě to škrábe všude možně přes celou rohovku.

Ví někdo, jestli to JE ječné zrno, nebo není? Uměl by poradit třeba @Doctus?
Koupila jsem si teď v lékárně OptiCleaner mast (Opthalmo-Septonex kapky ani mast neměli, prý výpadek).

Moc díky za postřehy.

Příspěvek upraven 17.01.24 v 17:52

• Citovat
  • Upravit
Birds
17.1.24 17:52

Zkouším upravit příspěvek po dvacáté a nejde mi označit @Doctus

• Citovat
  • Upravit
2286
17.1.24 18:00

Pod víčkem Vlčí zrno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9749
17.1.24 18:59

Skočil bych na oční, může to být vlčí zrno, ale tam bych čekal větší lokální reakci (zarudnutí atd.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Birds
17.1.24 19:11
@Doctus píše:
Skočil bych na oční, může to být vlčí zrno, ale tam bych čekal větší lokální reakci (zarudnutí atd.).
@Okta píše:
Pod víčkem Vlčí zrno.

Díky, díky.
Uvidím, jak se to bude vyvíjet, otravné je to dost. Jsem právě v lázních 250 km od domova a ještě dalších 14 dnů tu budu (indikace, přes pojišťovnu), tak jsem zvědavá, jak by se to tady řešilo. Kdyby to bylo horší, zajdu na sesternu, snad by mě někam poslali (doufám, že ne do pr*) ;-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA