Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mně se poprvé v životě udělalo před 3 lety, před tím za celý život nikdy. Bojoval jsem s tím skoro 2 roky.
Zabrala až kombinace kapek + masti + Bkomplex v tabletách + večer masáž víčka nahřátím takovým tím modrým gelovým polštářkem (obvykle se používá k chlazení třeba otoku kolene, ale lze použít i tak, že ho dáte do mikrovlnky a pak zahřátý přiložíte na oko, následně masírujete, nemusíte se bát zatlačit). Taky jsem vyhodil vešekrou oční kosmetiku. Naštěstí mi to řezat nemuseli. Po zahojení používám hydratační oční kapky, vždy když začnu cítit, pnutí víčka.
Před čím mě lékařka vyloženě varovala, je babská rada, dávat na to heřmánek, nebo sáček čaje, prý je to živná půda pro bakterie.
Dobrý den, moje maminka má už velmi dlouho opakovaně vracející se ječné zrno. Byla už několikrát na řezání, vyzkoušela milion mastiček a kapek a nic. Očařka jí řekla, že to má chronické a nic s tím nejde dělat. Už k ní ani nechce chodit, když se jí zrno udělá, je to velmi bolestivé a výsledek je, že za pár týdnů ho má znova. Už si nevíme rady. Opravdu neni nic, co by jí mohlo alespoň trošku pomoci? Děkuji za odpovědi.