Jedná se o sezení?

1235
25.10.12 07:16

Jedná se o sezení???

Máme 3 měsíčního chlapečka, a poslední dobou se mu líbí nošení, kdy je opřenej o mě zádíčkama a já ho držím mezi nožkama. Jenže moc dlouho ho tak neudržím, tak si sednu a malemu dám mezi nožky svou nohu, takže jako že sedí. Je to spatně???(snad si to představíte, neumím to moc popsat).
No a další věc je, že když ho chová děda nebo babi, tak si ho posadí na nohu a opřou o sebe. V téhe poloze je dalo by se říct do písmenka „L“.Vydrží tak celkem dlouho pozorovat.To je asi špatně, co???Měla bych jim to zakázat??? Zase si říkám, vždyť vychovali 2 děti a už mají jednu vnučku, tak snad by měli vědět co dělají, ne??? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9578
25.10.12 07:27

Tady máš hezky rozepsané, co dělat http://www.poliklinikaprosek.cz/…do-1-roku-61 Jako sed se bere, až si dítě samo sedne a ne, že je pasivně posazeno. Na záda to špatně je. Ale v praxi to kolikát uplně dodržet nejde. Ač vím, že to není dobré, tak třeba teď malému lezou zuby a pokud ho posadím a bourá komín z kostek, tak je chvilka, kdy je hodný. Takže sem tam ho také posadím (ale má už 8M). Jako malého jsem se snažila ho neposazovat, spíš ho mít na klíně v klubíčku, na předloktí atd. Na druhou stranu, když ho posadil někdo z rodiny, tak jsem to neřešila, protože to bylo minimálně a moc často se nevidíme. Kdyby ho ale rodiče chovali a posazovali každý den, tak bych se ozvala. Pokud se mu líbí nošení čelem od tebe, tak se dá hezky udělat poloha do klubíčka (nedržet za rozkrok, ale pok kolínkama) a ta je na nošení dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
25.10.12 07:45

Jj, jak to píšeš, tak se jedná o posazování. Ale jak už toto děláte, tak se malému nebude líbit ležet, má lepší rozhled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5315
25.10.12 08:07

Je to sed
zkus ho zklubíčkovat, může koukat, ale přitom si nenamáhá záda, to samé na klíně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
25.10.12 08:18

Malému se hodně líbilo na předloktí, teď nevím, poloha se jmenuje na tygříka…
Na knížce poslední malé foto dole… http://www.zbozi.cz/…aruc-rodicu/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
25.10.12 08:19

Ahoj!
Ja bych nebyla ani moc pro to noseni, jak ho popisujes (pokud jsem to teda spravne pochopila :-)) Je to podle me velka vertikalni zatez na pater a ve 3 mesicich je to jeste dost brzy… Zkus to klubicko a to by meli zvladnout i prarodice na kline. Jinak je ted vhodne zacit uz davat co nejvic na nejakou pevnou podlozku (my mame takove penove puzzle na zemi) a davat ho i na bricho.
At se dari! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
25.10.12 08:20

@Mahja Tygrik je taky super! Nekde jsem mela ulozeny obrazky, tak zkusim pohledat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
25.10.12 08:21
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
25.10.12 08:42

@PetulkaKol Souhlasím s holkama, je to pasivní posazování, jako jednou týdně u prarodičů na chvilku bych to neřešila, ale pokud by to mělo být pravidelněji či častěji, tak už jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
25.10.12 08:45

Ahoj, samozřejmě když si s minmkem sednu tak mě to nutí jakoby posadit. Ale přesně, že si ho jako podrazím, aby nebyla zátěž na zádíčka. Ale neideálnější si miminko otočit na bříško přes nohy a krásně trénuje pasení koníků, takto se dá i nosit na letadýlko (jedna ruka pod hrudníčkem, druhá mezi nožkami)a mimčo vidí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1235
25.10.12 09:09

Chjoooo, to jste me moc nepotesili :( Jsem ted z toho nejaka rozladena, ze jsem to delala spatne. Hlavne nam to vyhovuje, ted si zvykat na neco jineho…No a navic prarodicum to vysvetlit, to bude taky boj :) Bydlime totiz s nemi, takze to mame kazdy den :((( Snad to bude v klidu a hlavne doufam ze jsem mu neublizila.Jen me zarazi, proc mi nic nerekl pediatr, kdyz to videl???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
25.10.12 11:33

Neboj! To klubickovani je podobne tomu tvemu noseni, jen mas trosku jinak ruce a malej je „skoro“ ve stejny pozici. Ja mela s babickama taky problem, abych jim to vysvetlila, protoze ony to tak delaly a vsechny deti jsou zdravy… Ale rikala jsem jim, ze ony delaly veci tak, jak to povazovaly za nejlepsi a ze dnes se povazuje za nejlepsi neco jineho, protoze vyvoj jde dopredu a ze je to dobre a ze muzeme byt radi, ze vic vime a muzeme nase deti lepe chranit… Mela jsem oporu i v manzelovi…
Proc pediatr nic nerekl? To nevim, zkus se jeste zeptat, co si mysli, moje doktorka mela radost, ze jsem jedna z mala, ktera dite od narozeni neposazuje a nepostavuje…
Hlavne si z toho nic nedelej!!! Rozladenost neni na miste! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky