Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Máme 3 měsíčního chlapečka, a poslední dobou se mu líbí nošení, kdy je opřenej o mě zádíčkama a já ho držím mezi nožkama. Jenže moc dlouho ho tak neudržím, tak si sednu a malemu dám mezi nožky svou nohu, takže jako že sedí. Je to spatně???(snad si to představíte, neumím to moc popsat).
No a další věc je, že když ho chová děda nebo babi, tak si ho posadí na nohu a opřou o sebe. V téhe poloze je dalo by se říct do písmenka „L“.Vydrží tak celkem dlouho pozorovat.To je asi špatně, co???Měla bych jim to zakázat??? Zase si říkám, vždyť vychovali 2 děti a už mají jednu vnučku, tak snad by měli vědět co dělají, ne??? ![]()
Tady máš hezky rozepsané, co dělat http://www.poliklinikaprosek.cz/…do-1-roku-61 Jako sed se bere, až si dítě samo sedne a ne, že je pasivně posazeno. Na záda to špatně je. Ale v praxi to kolikát uplně dodržet nejde. Ač vím, že to není dobré, tak třeba teď malému lezou zuby a pokud ho posadím a bourá komín z kostek, tak je chvilka, kdy je hodný. Takže sem tam ho také posadím (ale má už 8M). Jako malého jsem se snažila ho neposazovat, spíš ho mít na klíně v klubíčku, na předloktí atd. Na druhou stranu, když ho posadil někdo z rodiny, tak jsem to neřešila, protože to bylo minimálně a moc často se nevidíme. Kdyby ho ale rodiče chovali a posazovali každý den, tak bych se ozvala. Pokud se mu líbí nošení čelem od tebe, tak se dá hezky udělat poloha do klubíčka (nedržet za rozkrok, ale pok kolínkama) a ta je na nošení dobrá.
Jj, jak to píšeš, tak se jedná o posazování. Ale jak už toto děláte, tak se malému nebude líbit ležet, má lepší rozhled.
Je to sed
zkus ho zklubíčkovat, může koukat, ale přitom si nenamáhá záda, to samé na klíně
Malému se hodně líbilo na předloktí, teď nevím, poloha se jmenuje na tygříka…
Na knížce poslední malé foto dole… http://www.zbozi.cz/…aruc-rodicu/
Ahoj!
Ja bych nebyla ani moc pro to noseni, jak ho popisujes (pokud jsem to teda spravne pochopila
Je to podle me velka vertikalni zatez na pater a ve 3 mesicich je to jeste dost brzy… Zkus to klubicko a to by meli zvladnout i prarodice na kline. Jinak je ted vhodne zacit uz davat co nejvic na nejakou pevnou podlozku (my mame takove penove puzzle na zemi) a davat ho i na bricho.
At se dari! ![]()
@Mahja Tygrik je taky super! Nekde jsem mela ulozeny obrazky, tak zkusim pohledat…
@PetulkaKol Souhlasím s holkama, je to pasivní posazování, jako jednou týdně u prarodičů na chvilku bych to neřešila, ale pokud by to mělo být pravidelněji či častěji, tak už jo…
Ahoj, samozřejmě když si s minmkem sednu tak mě to nutí jakoby posadit. Ale přesně, že si ho jako podrazím, aby nebyla zátěž na zádíčka. Ale neideálnější si miminko otočit na bříško přes nohy a krásně trénuje pasení koníků, takto se dá i nosit na letadýlko (jedna ruka pod hrudníčkem, druhá mezi nožkami)a mimčo vidí ![]()
Chjoooo, to jste me moc nepotesili
Jsem ted z toho nejaka rozladena, ze jsem to delala spatne. Hlavne nam to vyhovuje, ted si zvykat na neco jineho…No a navic prarodicum to vysvetlit, to bude taky boj
Bydlime totiz s nemi, takze to mame kazdy den
Snad to bude v klidu a hlavne doufam ze jsem mu neublizila.Jen me zarazi, proc mi nic nerekl pediatr, kdyz to videl???
Neboj! To klubickovani je podobne tomu tvemu noseni, jen mas trosku jinak ruce a malej je „skoro“ ve stejny pozici. Ja mela s babickama taky problem, abych jim to vysvetlila, protoze ony to tak delaly a vsechny deti jsou zdravy… Ale rikala jsem jim, ze ony delaly veci tak, jak to povazovaly za nejlepsi a ze dnes se povazuje za nejlepsi neco jineho, protoze vyvoj jde dopredu a ze je to dobre a ze muzeme byt radi, ze vic vime a muzeme nase deti lepe chranit… Mela jsem oporu i v manzelovi…
Proc pediatr nic nerekl? To nevim, zkus se jeste zeptat, co si mysli, moje doktorka mela radost, ze jsem jedna z mala, ktera dite od narozeni neposazuje a nepostavuje…
Hlavne si z toho nic nedelej!!! Rozladenost neni na miste! ![]()