8měsíční nic neumí :(

Anonymní
24.10.12 12:03

Nic neumí:(

Ahoj holky, asi ne mně padla podzimní deprese či co?!

ale náš malej má 8.měsíců a přijde mi, že nic neumí. neumí se plazit, neumí sedět, lozit, neumí ukázat jak je velký, pápá, paci paci, prostě vubec nic. každý den to s ním trenuji, ale má mě těžce na háku…
poradíte jak ho všechno naučit? nebo čím začít, jak dlouho trénovat???

prominte za anonymitu…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3234
24.10.12 12:08

Tak moj se v 8m tak akorát přetáčeli ze zad na břicho a naopak a začínali trošku lozit, teda dcerka se neplazila, ta rovnou lezla po kolenou kolem 9m. kluk se plazil asi od 7m.
sedli si sami z pozice na všech 4 kolem 10m, dřív jsem je neposazovala.
Páá páá, paci paci začli dělat až někde po roce.

Prostě se na to vyprdni, každé dítě je jiné, některé dítě dřív, jiné později.
V 8m má na nicnedělání ještě nárok ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
24.10.12 12:08

Ahojky tak na ty rady si počkám. jsme úplně stejně staří a taky neumíme vůbec nic. taky mě to trošku štve, protože všechny děti okolo něco umí a my nic:-((už bych ráda aby alespoň něco bylo at je to veselejší, ale pořád nic…takže rady sem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
24.10.12 12:09

Vydrž, až bude připravená jetš ti s paci paci poleze na nervy.-) malej mi začal plazit se až okolo 10 msíce, bude mu rok a za chvíli bude chodit ;) umí už všechno i vařila myšička, neboj má času hafo! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
24.10.12 12:09

Me se neplazily deti nikdy, kolem osmeho mesice teda zacli lozit, ale ze by neco ukazovali a delali paci paci to teda nee…A ani by me nenapadlo nad tim premyslet, natoz trenovat. Neboj prijde na vsechno sam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
24.10.12 12:10

Ahoj. vůbec se nestresuj. naše anička začala sedět v 10měs., chodit ve 14,5měs. takové ty věci okolo, co píšeš až okolo roku. nic si z toho nedělej, každé mimčo je jiné. počkej, že tě určitě něčím překvapí.
jinak trénujte každý den, ale aby ho to opravdu bavilo a chtěl, protože pak to stejně nemá význam a jen se mu to zošklivý. a fakt se neboj, bude to v pohodě, naučí se všechno, ale až sám bude chtít.
hodně štěstí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
24.10.12 12:10
@Anonymní píše:
Ahoj holky, asi ne mně padla podzimní deprese či co?!

ale náš malej má 8.měsíců a přijde mi, že nic neumí. neumí se plazit, neumí sedět, lozit, neumí ukázat jak je velký, pápá, paci paci, prostě vubec nic. každý den to s ním trenuji, ale má mě těžce na háku…
poradíte jak ho všechno naučit? nebo čím začít, jak dlouho trénovat???

prominte za anonymitu…

vubec to neres.Nas maly sice v 7m pruzil na kolinkach ale lezt zacal az kolem 9m sedet taky kolem 9 a rikanky a papa to az tak ve 14mesicich kazde dite je jine ale 8m neni zas az tak moc aby to clovek resil :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
24.10.12 12:12

Moje dcera v 8mi neuměla nic…ani s epřetočit na bříško! Začala jsme s ní cvičit vojtu a vše dohnala, potom teda zase nechodila. až ve 22 měsících myslím…
Ted zase moc nemluví, ale jinak se mi jeví normální..
No, uvidíme,. co nám z těch dětí vyroste, že???

• Citovat
  • Upravit
756
24.10.12 12:14

Náš se nepřetáčel do 7 měsíců a neplazil se vůbec… na začátku 9 měsíce z ničeho nic sedl a lezl…a teď už obchází nábytek…chce to všechno svůj čas…on jede svým tempem…já když chci, aby dělal jak je velký, tak to neukáže…nebo paci paci…až sám chce, tak si to dělá pro sebe nebo na cizí…asi nechce být jako cvičená opice :nevim: já neřeším co dělá nebo ne…prostě pokud je šťastný a směje se…tak to neřeš…miluj ho, ikdyby byl třeba pomalejší, tím mu hodně pomůžeš :hug: až bude chtít uvidíš, že ukáže zájem. jinak já ho k lezení trošku motivovala a občas s ním dělala trakaře. že jsem mu zvedla nožky a lezl po rukách…a ukazovala mu, jak to vypadá, když je na 4.prostě jsem ho nadlehčovala. my taky neděláme pápá a jak je veliký…pche…NO A? je zdravej? JE!!! chtěla bych vidět nad čím bys dumala, kdyby byl postižený!!! buď ráda za takové zdravé dítě…zvídavost se dostaví a nebudeš se stačit divit…všechno co mu ukazuješ moc dobře vnímá…a jednou na tebe bude dělat paci a pápá a spadne ti pusa…uvidíš!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
24.10.12 12:15

Tak náš synátor v 8 měsících ani neseděl, v 10 měsících si teprv sednul z lezení teď je mu 15 měsíců a teprv obchází nábytek. Paci paci neumí, i když se snažíme, tak to prostě neudělá, neřekne cíleně ani jedno slovo… Hlavně nesrovnávej s jinýma dětma. Každý dítě je unikát a až to bude chtít udělat, tak to udělá. Motivuj ho čtením v knížkách, ukazujte na různé předměty, zvířata, zpívejte si… Neboj se, nic mu neuteče. Prostě ho ber takovýho, jaký je :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
24.10.12 12:17

Holky, co je to vlastně lozit? To je jako lézt? nebo plazení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
24.10.12 12:18
@Bábrdl píše:
Holky, co je to vlastně lozit? To je jako lézt? nebo plazení?

Jj, lozit je lézt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.12 12:18

Holky děkuji!

no přemýšlela jsem i o rehabilitacích a nejakym cvičení..ale pořád nevím..malej se přetáčí i když preferuje víc jednu stranu, taky se točí kolem své osy..no tak ještě uvidíme

s tím ukazováním má asi jěště opravdu čas..no jak bude mít náladu vždycky budu něco s ním zkoušet:))

zakl.

• Citovat
  • Upravit
74217
24.10.12 12:20

Má jen své tempo, neboj se děti dělají neuvěřitelné pokroky, co není jeden den, druhý může být :kytka: :hug:. Žádné stresy ani deprese ;).
Pár dní zpět jsem si na jedné diskusi stěžovala, že moje 13 měs. dcera nechce chodit ani se vůbec nesnaží to zkoušet, že jestli nebude po Vánocích chodit, tak si řeknu dobrovolně o rehabilitace a představ si, malá si druhý den večer sama stoupla a začla pochodovat :mrgreen:. Den před tím jsem to viděla ještě tak nadlouho a najednou překvapila. Sice je ještě jak robot, ale jak na to jednou přišla, tak to furt zkouší :srdce:.
Tak se neboj tvůj malý má čas, má svoje tempo, až na to jednou příjde, možná tě taky tak překvapí jak moje dcera a naprosto nečekaně udělá pokrok :kytka:.
Neboj vše bude :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
24.10.12 12:20

Malá teda lezla, ale paci, pápá, jak jsi veliká dělá na požádání až teď - v roce.. Předtím na mě jen koukala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí