Miminko má zácpu?

3165
23.10.12 21:08

Miminko má zácpu?

Ahoj. Obracím se opět na vás holky. Sice toto téma je tady vícekrát, prošla jsem je, ale nic, co by mi odpovědělo.
Moje miminko (dnes má 3 týdny) kakalo pravidelně i 4× denně, jak jsme se vrátili z porodnice. Ale už pár dní malý kaká jen 1× denně, předevčírem to měl nějaké moc tmavé (všude píšou, že má být stolice žlutá až mírně zelená), ale on měl tmavě hnědou. Včera byla poslední stolice odpoledne a dneska už nic. Když papá, tak při odbrkávání jakoby to tlačil do zadečku, hodně pláče. Neustále se šije, protahuje a tlačí bez výsledku, zkouším mu cvičit s nožičkami celý den, klubíčkovat, ale ani to nepomohlo. „Prdíky“ (spíš bych řekla teda ty velké řachy :mrgreen: ) dneska měl. Mám strach, aby neměl zácpu. Bohužel nekojím, je na UM. První měl Nutrilon, tam problém nebyl, teď máme už pár dní Bebu. Dneska jsem teda zkusila opět zaměnit za Nutrilon, ale zatím bez výsledku. :(
Zvažuji, že zítra hned ráno navštívím doktorku, ale asi nezaspím, protože mám strach, aby ho třeba něco nebolelo, jsem z toho hrozně nervózní :nevim: Nemůžu dočkat rána, tak proto se už teď obracím aspoň na vás zkušenější.
(Je to moje první miminko, tak jsem taková vystrachovaná).

Hezký večer. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2471
23.10.12 21:15

Ja asi moc neporadim, protoze jsem do 6. mesice jen kojila a zacpu az do zavedeni prikrmu nikdy nemel, az jak zacal papat mrkvicku. to pak nekakal i 5 dnu. pomohlo mu vic tekutin (stavicky, fenyklovy cajik, prevarena voda).

nepomaha ani koupani v teple vode a masaz briska? nechces mi zkusit dat espumisan kdyz myslis, ze trpi? memu miminku ho davaly i v porodnici taky kvuli prdikum a mela jsem pocit, ze ho boli brisko nez mu zacalo poradne travit. jednou jsem mu ty kapicky dala taky doma a pomohlo to. nekde jsem cetla, ze deti na UM uzivaji i neco na traveni nejaka probiotika nebo prebiotika nebo lactobacily. pak od jednoho mesice muze i ten fenyklovy cajik. tak snad ti nekdo poradi lip. preji at je miminku lepe!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
23.10.12 21:18

Nez mimino zacne reagovat na mleko trva to, nemuzes cekat, ze mu das jednou jine mleko a hned se vykadi, je to tak behem 2 dnu. Nedavas nahodou zelezo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
23.10.12 21:22

Změna UM se neprojeví hned, chvíli to trvá. Hnědá stolice určitě není normální, v tomhle věku by mělo tak malé mimi kakat hodně často. Mudře jen zavolej a uvidíš, ať se tam nemusíš hned hnát. Kdyby měl bolení, můžeš zkusit rektální rourku.
Proč jsi přecházela na bebu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
23.10.12 21:32

Syn dostal na zácpu po UM NeoCate od gastroenteroložky Duphalac a bral ho 2× denně až do prvních příkrmů, kdy se to zlepšilo. Jinak můžeš na nutné ulevení, než zareaguje případně na změnu UM, zavést rourku. Hnědá stolice je zvláštní, nechc strašit, ale hlídej to, nemá tam i hlen? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
23.10.12 21:52

Ahoj, my meli taky problem s briskem a kakanim, prvni cca 3 mesice jsme bez rourky nedali ani ranu :( pomohl nam nutrilon comfort, davame dodnes.. kazdopadne ale ted jedine, cim bys mu mohla pomoct, tak jestli mas hermankovy caj, ten ma lehce projimave ucinky, treba by zabral :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
23.10.12 22:47

UM nemůžeš střídat jako ponožky, miminka mají citlivá zažívání a trvá to xdní, někdy až týdnů, než si na nové mléko organismus zvykne. Miminko nemusí kakat každý den, dokonce ani na UM ne, ale nesmí mít tvrdé nafouklé bříško, musí odcházet větry a nesmí mít miminko bolení bříška evidentně způsobené zácpou. Naše kaká jednou za 2-3 dny, podle MUDry ho zkrátka plně spotřebovává. Ale ta barva podle mě není úplně OK.

• Citovat
  • Upravit
86
24.10.12 05:41

Moje malá má Bebu od narození a problémy s kaděním taky. Nám doktor řekl, že Beba ucpává, takže jsme ji dávali i čaj. Heřmánkovej, ten je od prvního týdne narození. Někdy nám kadí až za 5 dní, to u toho ječí, nejde jí to vytlačit, musíme ji dávat nožky k bříšku. Teď jí je 16 měsíců, má ty problémy furt, naštěstí můžem dávat laktulozu, tak ji to aspoň uleví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
24.10.12 09:55

@la lupe a to jste nikdy nezkusili vymenit mleko, jestli by ji neco nesedelo lip, ze by ty problemy nemela? ja bych teda zkousela, dokud bych nenasla neco lepsiho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
24.10.12 11:49

@jane-e nezkoušela,ona je na Bebu zvyklá od malinka-dostávala tu speciální pro nedonošence. Přijde mi docela drastycký zkoušet nový mlíka, když je zvyklá na to jedno :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
24.10.12 12:34

@la lupe tak mne zase prijde drasticky nechat porad to jedno mliko, kdyz je problem s kakanim, ale to je kazdeho vec a asi k tomu mate tedy duvod. My jsme vystridali za pul roku 2 mlika, jedno nevyhovovalo, zjistili jsme si, co by mohlo pomoct, zkusili jsme, pomohlo, tak jsme zustali - taky si nedelam z ditete pokusneho kralika, jen jsem mu chtela pomoct od bolaveho briska..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
24.10.12 12:40

@jane-e no to jsi hodná, ale nám prý fakt pomůže jen hodně pít, dávat hodně ovoce a když se to stejně zasekne, tak nezbyde ic jiného, než dávat nožičky k bříšku. Ona nemá bobka tuhýho, spíš širokýho a dá ji to trochu fušku než vyleze :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
24.10.12 12:46

@la lupe tak pokud to pomuze, tim lip, zvykani na nove mliko se nemusi vyplatit.. u nas prave byly tuhe bobky a prvni 3 mesice se bez rourky nevykakal, takze jsme proste nasli jine mliko a od te doby je to takrka bez problemu :dance: ted teda se zeleninovo-ovocnymi prikrmy se to zase trosicku zhorsilo, ale s tim uz se musi naucit pracovat sam..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.10.12 10:27

Ahoj já mam velice podobný problém a jsem s toho na nervy. Malýmu je 14dní z porodnice jsme byli plně kojící jenže mě se přestalo dělat mlíčko takže mu to nestačí tak dokrmuju Sunarem vyzkoušeli jsme Sab do sunaru pak mi dali Espumisan na prdíky a malej pořád šílel nekakal a jen plakal tlačil prděl ale nic tak mi dali v lékárně Baby Clim malej ty prdíky nemá tolik, ale už mi nekaká pár dní vůbec musim zavést rourku a pak začne tlačit a kakat začíná to mít tužší ale néé tolik aby to nezvládl sám. nemam srdce ho nechat brečet celý den a noc aby se vykakal sám tak mu pomáhám jenže se bojim abych mu něco neudělala tim že se pak bez rourky nevykaká? Moje doktroka má jak naschvál dovolenou takže v pondělí tak asi letim.
Co by jste mi poradili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
25.10.12 10:52

Změkčit stolici heřmánkovým čajem. Ale zacházej s ním opatrně, jako s lékem, je to potenc. alergen.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure