Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@SatanekTerezka pije ti pres den nejake tekutiny nebo jen mlicko? ja bych zkusila pul na pul hermanek s vodou, treba 30ml caje a 30 vody, nechat pres den popijet a uvidis, jestli to bude mit ucinek, pripadne podle toho upravit..
a jinak rourky se neboj, neni to navykove, u nas byla rourka prvni 3 mesice povinna vybava a pak zacal kakat v pohode sam, upravi se to, jak posilni brisni svaly
Dávám mu fenykloví čaj, prso a sunar. No hned to letim koupit a mam koupit normálně v sáčcích nebo granulovanej v lékárně? a uvidíme jsem s toho na nervy někdy stačí jen že mu zakroužim u zadečku a hned kaká sám a snaží se tlačit. Od 3 mi nespal pořád pobrekával ze spánku a ted už chrní skoro 3hodiny tak to naspává v noci je to nejhorší no přes den to jde.
Ja jsem si koupila pytlikovy, ty granulovane moc nemam rada, ale ve finale je to asi jedno ![]()
jo, ono nekdy staci jim jen ten zadecek podrazdit, nastartuje to praci sveracu a pak uz se vykakaji sami, ale fakt se te rourky neboj, kdyz to jinak nepujde, tam mu tim hodne pomuzes a casem, az bude aktivnejsi, tak si poradi sam ![]()
Nikdy nedělám čaje víc než 30ml a nechám, ať si vytáhne sám. Mám doma obojí - dětský sáčkový a potom granulovaný Hipp. Granulovaný moc nechci používat, ale párkrát už podání čaje hořelo a příprava granulovaného byla samozřejmě daleko rychlejší. Ono by se to kakání mělo upravit - junior teď kakal tři dny po sobě, před tím jednou za 2-3 dny. Potřeboval se asi s tou změnou mléka popasovat. Jinak bere ještě kapky Bio Gaia. Nejsem přítel rourky, takže tu používáme jen když už je absolutní krize, jinak se jí snažím vyhnout.
A když koupím Bio Gaia tak to už nemůžu míchat s něčím jiným? jak sem mu od včera začala dávat ten Baby Clim tak až ted když sem mu teda pomohla od těch tuhých hovínek mi šel jako by olejíček a už řidký tak uvidíme. Ono jsou olejoví ty kapky tak uvidíme no třeba se už konečně povede.
BioGaia jsou probiotika, ty kapky myslis asi Baby calm ze? ty mi treba vubec nechtel no.. ale kombinovat tyto dvoje by nemel byt problem, ja davam BioGaia v kombinaci s Espumisanem uz kolik mesicu
zkus se kdyztak zeptat v lekarne..a misto tech BioGaia zkusit treba laktobacilky, jsou levnejsi a taky by mohly pomoct
Ahoj jojo myslim:) BioGaia stojí kolik? Abych pravdu řekla ikdyby stáli 1000kč a pomohli mu tak mu je dám je mi ho tak líto a nevim co s tím..Každopádně to vyzkouším a uvidíme co zabere!
Nasad malímu probiotika .Moje malá trpí na prdíky hodně. Dávám jí Sab simlex a probiotika a ted je z ní usměvavé miminko. Espumizan jí nesedl řvala jak tuir a měla bolení. UM se takhle malím mimčům má střídat co nejméně jen jim tím způsobíš zmatek v bříšku. Malá taky měla s tím Nutrilonem njdřív trochu problém ale vydržely jsme a dnes je to v pořádku.
la lupe u vás fakt vidím problém múžeš malé způsobit to že bude pak jako starší mít strach z kakání( když jí to bolí) a bude to zadržovat. Může skončit i v nemocnici. Laktuloza je návyková takže to jako řešení do budoucna určitě nevidim. Mléko bys jí změnit určitě měla je už velká nebude to problém ani to nepozná na chuti určitě ne. Nepodcenuj to opravdu ne já si tím prošla a bylo to peklo naštěstí jsme nakonec nemuseli do nemocnice ale viselo to na vlásku.
BioGaia stoji jak kde, podle lekarny, vetsinou 600-700 Kc, koukala jsem, ze na Slovensko to mas daleko, tam stoji 250
ale je potreba je udrzovat neustale v chladu, v tomhle jsou lepsi ty laktobacilky..
jinak nam definitivne pomohla od problemu az kombinace BioGaia, Espumisan, Nutrilon Comfort
Heled já ted kupovala malí probiotika které jsou podobné jako Bio Gaia musí být teda v lednici. Každý den jí dám šest kapek + Sab simlex. Stojí 250 a jsou výborné. Jdu se mrknout do lednoice jak se jmenujou.
Jmenuje se to Biopron nebo tak nějak nejde to moc přečíst. Chudák prcek je to hrozný když je něco bolí taky jsem se trápila že malou bolí bříško. ![]()
Ten Biopron neznam, ale tak v lekarne urcite poradi a reknou moznosti, kdyby nahodou
a je to hrozny, kolikrat jsem brecela s nim, diky bohu, ze uz je to za nami..
No dneska je už konečně budu mít zkusím kombinaci BioGaia a espumisan a uvidíme.
Jinak můžu ty probiotika vůbec dát? však mu je 16dní?