Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Eliška N.
Já bych počkala, až přijde ten odpor i vám, abyste věděla, „s čím“ pracujete ![]()
Jestli uděláte zpětzvzetí zítra, nebo až po doručení těchto písemností, to je už jedno (co do případné náhrady nákladů).
@Eliška N. Ono jedno je subjektivni pravda. Druha vec je objektivni. Tezko soudit. Nevime o co se jedna. Minimalne bych celou vec konzultovala s pravnikem. Co budou oni tvrdit najdes v odporu. Pokud chces, tak mi klidne napis do zpravy
@ejhle píše:
@Eliška N. Ono jedno je subjektivni pravda. Druha vec je objektivni. Tezko soudit. Nevime o co se jedna. Minimalne bych celou vec konzultovala s pravnikem. Co budou oni tvrdit najdes v odporu. Pokud chces, tak mi klidne napis do zpravy
Přesně. Nejprve ten jejich odpor a pak konzultace s někým s právním vzděláním…
Dobře, já počkám. Asi nemá smysl se tím zaobírat. Můžete mi z praxe napsat, kolik třeba činí náklady na řízení, pokud si druhá strana bere advokáta?
@Eliška N. píše:
Dobře, já počkám. Asi nemá smysl se tím zaobírat. Můžete mi z praxe napsat, kolik třeba činí náklady na řízení, pokud si druhá strana bere advokáta?
Jakože, ad absurdum by to byly 2 úkony, pokud by to řešila najmutá AK - převzetí věci a sepsání podání (odpor).
Pokud je ale protistrana PO se svým stálým právním oddělením, tak to funguje zase jinak.
A i přes výše uvedené může soud rozhodnout, že jim náklady nenáleží…
Nestahovat kalhoty, brod je ještě daleko ![]()
@anonymouss píše:
Jakože, ad absurdum by to byly 2 úkony, pokud by to řešila najmutá AK - převzetí věci a sepsání podání (odpor).
Pokud je ale protistrana PO se svým stálým právním oddělením, tak to funguje zase jinak.
A i přes výše uvedené může soud rozhodnout, že jim náklady nenáleží…Nestahovat kalhoty, brod je ještě daleko
No, já jsem teď z toho všeho dost vytřeštěná. Jak se z toho vyspím, tak to bude lepší. Pohledávka za 15 000 Kč a takové starosti kolem. Zde jsem našla článek: http://www.mesec.cz/…ohrany-soud/ Odpovídá to?
Jaký tedy myslíte, že by byl poplatek? Ať se na to mohu psychicky připravit. A je tedy lepší jít na to jednání, že ano? Kde to vše mohu obhájit. Právníka se mi na to opravdu najímat nechce, myslím si, že kdybych nedejbože prohrála, tak kromě jejich právníka budu muset zaplatit i toho svého.
@Eliška N.
Ten článek je z roku 2009, tarif je od té doby někde jinde… ![]()
Advokátní tarif, tabulka v §7 http://www.pracepropravniky.cz/…-177-1996-sb
Nebo tato kalkulačka vypadá relevantně docela
http://www.advokatni-kalkulacka.cz/…eny-advokata?…
Pokud soud nařídí jednání tak ano, vaše účast bude nutná. Vyčkejte, opravdu ![]()
@anonymouss píše:
@Eliška N.
Ten článek je z roku 2009, tarif je od té doby někde jinde…![]()
Advokátní tarif, tabulka v §7 http://www.pracepropravniky.cz/…-177-1996-sb
Pokud soud nařídí jednání tak ano, vaše účast bude nutná. Vyčkejte, opravdu
Nebo tato kalkulačka vypadá relevantně docela
http://www.advokatni-kalkulacka.cz/…eny-advokata?…
Napsala jsem Vám když tak sz ![]()
@ejhle píše:
Napsala jsem Vám když tak sz ![]()
Pokud si nárokem jste jistá a máte ho jak doložit, tak podle mého právní zástupce nutný není. Z mé zkušenosti (a že jsem těch pohledávkových sporů před soudem zažila mraky), soudci lidem bez právního vzdělání vše vysvětlují pěkně po lopatě, a pokud člověk poctivě poslouchá, dbá poučení soudu a dodržuje lhůty, tak opravdu v takto základním sporu zástupce nepotřebuje. Doporučuji si přečíst občanský soudní řád - jak probíhá řízení krok po kroku, případně si pro uklidnění zajít na soud na „náslech“, jako jsme chodívali my na škole, většina jednání je veřejná, pohledávkových sporů jsou mraky, a alespoň uvidíte, jak to probíhá, co soudce říká, na jakou stranu se posadit a tak ![]()
@GKata píše:
Pokud si nárokem jste jistá a máte ho jak doložit, tak podle mého právní zástupce nutný není. Z mé zkušenosti (a že jsem těch pohledávkových sporů před soudem zažila mraky), soudci lidem bez právního vzdělání vše vysvětlují pěkně po lopatě, a pokud člověk poctivě poslouchá, dbá poučení soudu a dodržuje lhůty, tak opravdu v takto základním sporu zástupce nepotřebuje. Doporučuji si přečíst občanský soudní řád - jak probíhá řízení krok po kroku, případně si pro uklidnění zajít na soud na „náslech“, jako jsme chodívali my na škole, většina jednání je veřejná, pohledávkových sporů jsou mraky, a alespoň uvidíte, jak to probíhá, co soudce říká, na jakou stranu se posadit a tak
Moc Vám děkuji, teď jste mě aspoň trochu uklidnila… Jste moc hodná ![]()
Dobrý den,
měla bych dotaz. Soudíme se o úhradu pohledávky (dvě firmy). Každá má na věc svůj pohled. Nyní bude asi nařízeno jednání u soudu.
Chci se zeptat:
Máte nějakou zkušenost?
@Anonymní píše:
Dobrý den,měla bych dotaz. Soudíme se o úhradu pohledávky (dvě firmy). Každá má na věc svůj pohled. Nyní bude asi nařízeno jednání u soudu.
Chci se zeptat:
- když prohrajeme, kolik budu muset uhradit advokátce druhé strany (odhadem). Napsala jim nyní 2 reakce soudu a bude na soudním jednání.
- koho konkrétně bude soud chtít předvolávat v rámci firmy? Bude stačit jednatel nebo i člověk, který obchod uzavíral a komunikoval s druhou stranou?
Máte nějakou zkušenost?
Odmena advokata, podivej se do advokatniho tarifu.
A svedci-muzes navrhnout predvolani ty, protistrana, soud dle sveho uvazeni predvola (nemusi)
Edit: na webu najdes i kalkulacky tarifu
@ejhle píše:
Odmena advokata, podivej se do advokatniho tarifu.
A svedci-muzes navrhnout predvolani ty, protistrana, soud dle sveho uvazeni predvola (nemusi)Edit: na webu najdes i kalkulacky tarifu
A když bych chtěla udělat zpětvzetí podaného návrhu. Jak se to dělá? Je nějaký formulář a musím vysvětlovat důvody?
@Eliška N. píše:
A když bych chtěla udělat zpětvzetí podaného návrhu. Jak se to dělá? Je nějaký formulář a musím vysvětlovat důvody?
Bacha na to, že i v případě zpětvzetí se může stát, že budeš něco hradit druhé straně, myslím náklady…