Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Eliška N.
Ne formulář na zpetvzeti není, to musíš napsat sama. Důvody sdělovat nemusíš. Advokátovi protistrany stejně zaplatíš provedené úkony. Tedy nejspíš dva v této chvíli - převzetí zastoupeni a písemné vyjádření pokud dali. Výše úkonu se řídí podle výše pohledávky.
Soud ti vrátí část soudního poplatku.
@veria píše:
@Eliška N.
Ne formulář na zpetvzeti není, to musíš napsat sama. Důvody sdělovat nemusíš. Advokátovi protistrany stejně zaplatíš provedené úkony. Tedy nejspíš dva v této chvíli - převzetí zastoupeni a písemné vyjádření pokud dali. Výše úkonu se řídí podle výše pohledávky.
Soud ti vrátí část soudního poplatku.
Ano, vím, že budu muset platit. Advokátka druhé strany napsala 3 vyjádření soudu (z toho jedno velmi krátké) a dále asi je další úkon převzetí žaloby. Částka je 17 100 Kč. Vychází mi to na 1 780 Kč za úkon, takže to asi budou 4 úkony, tj. 7 120 Kč + DPH. Nebo ne a ty písemná vyjádření se počítají jako 1 úkon, čili by to byly jen 2 úkony? Jednání ještě nařízeno nebylo, zpětvzetí by bylo před nařízením jednání.
Nene každé vyjádření je jeden úkon. Takže 4 úkony. A nedávali odpor proti platebnímu rozkazu?
Já jsem to špatně napsala.
Podali odpor, ke kterému se pak vyjádřili ve stanoveného lhůtě a ještě jedno další následné vyjádření. To se bere jako 2 úkony nebo jako 3 úkony?
A dále tedy ještě asi bude 1 úkon to převzetí žaloby.
Asi dva pokud byl odpor neoduvodneny. Plus převzetí, takže 3 celkem.