Jedno dlužné nájemné a těhotenství

Anonymní
4.8.24 14:40

Jedno dlužné nájemné a těhotenství

Ahoj holky, omlouvám se za anonym. Jsem těhotná, s otcem jsme se rozesli dost ve zlém, že nebude nic řešit, dokud nebude mít testy otcovství.. Jak jsou teď ta vedra, tak mi to nedělá zdravotně dobře a minulý měsíc jsem nevyšla s penězi a nezaplatila jsem nájem. Majitel mi chce dát okamžitou výpověď, že není charita, a to ani neví, že jsem těhotná, nevím, jestli je povinnost mu to hlásit… Vyriziji si příspěvek na bydlení ale úřady na to mají třicet dní. Mám dvě práce říkám, minulý měsíc mi to nevyšlo. Mam nájemní smlouvu s dobou určitou na rok ale má nárok mě vyhodit ihned po nezaplacení jednoho nájmu? Pripadne xo ve s tím dá dělat.? Děkuji za odpověď.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
823
4.8.24 14:49

Co máš ve smlouvě?

• načítám...
2447
4.8.24 14:53

Ne, jedním nezaplaceným nájmem tě dle zákona vyhodit nemůže. Ale nepočítej s tím, že ti prodlouží smlouvu. Takže bych být tebou urychleně šetřili na kauci na jiný byt. Těhotenství hlásit určitě nemusíš.

• načítám...
Anonymní
4.8.24 14:57
@Eljasa píše: Více

Doba nájmu konci okamžitě hrubým porušením podmínek smlouvy, nebo neuhrazenim 3 nájmu dle zakona

• Upravit
15590
4.8.24 14:58

Vyhodit tě po jednom nezaplaceném nájmu BOHUŽEL, nemůže :roll: Ale jsem pro, aby mohl. A co, že jsi těhotná? To nikoho nezajímá. Počítej s tím, že ti neprodlouží smlouvu. Já bych udělala všechno, abych tě ze svého bytu vyštípala.
Když teď nemáš na nájem, co budeš dělat s rodičákem? :roll:

• načítám...
32215
4.8.24 15:01

Máš dvě práce a nevyšlo ti zaplatit nájem? Já teda beru zaplacení nájmu jako úplně první věc, která být zaplacená musí. Ve smlouvě máš, že nájem končí neuhrazením 3 nájmů, takže by tě po prvním nezaplaceném vyhodit neměl.

• načítám...
8664
4.8.24 15:03

Nevyhodí tě (viz vaše smlouva), ale zřejmě nebude mít snahu ti nájem prodlužovat (nebo bych s tím minimálně už nepočítala).

• načítám...
andrasteia
4.8.24 15:04

Po prvnim neuhrazenem najmu te nevyhodi. Ale smlouvu ti podle me neprodlouží.

Zacni myslet na to, co budes delat az budes doma s ditetem. Jak to budes mit s materskou? Vyjdes pak s rodicakem?

Kdy ti konci najem? Nevychází ti to treba na šestinedělí?😳

• Upravit
Anonymní
4.8.24 15:05
@Šmoulice píše: Více

Mám zazadany o příspěvek na bydlení a budu dělat HO.. Teď mi to nevyšlo, ležela jsem vyřízena v nemocnici.

• Upravit
Anonymní
4.8.24 15:06

On mi právě volal, že jsem ten nájem neuhradila a kdy se domluvime na předání bytu..

• Upravit
2607
4.8.24 15:08
@Anonymní píše: Více

Tak mu to pošli teď ne? Výplata ti snad přišla i když jsi byla v nemocnici.

• načítám...
2447
4.8.24 15:09

Na to mu můžeš říct: smlouva mi končí toho a toho, takže tehdy. A rovnou bych mu řekla, kdy ti přijde výplata/nemocenská a může očekávat zaplacení dluhu.

Příspěvek upraven 04.08.24 v 15:12

• načítám...
4749
4.8.24 15:12

Proste to zkousi, ale i on je vazan smlovou a bohuzel, i kdyz je to jeho byt, nemuze nekoho, kdo neplati okamzite vyhodit..ale s prodlouzenim smlouvy bych nepocitala..

• načítám...
Anonymní
4.8.24 15:16

Právě přemýšlím, jestli mu to poslat ted nebo si ty peníze nechat pokud by mi fakt tu výpověď dal abych měla peníze na kauci.. Ještě jsem si ten být pronajala v době, kdy už jsem byla zjevně těhotná ale ještě jsem o tom nevěděla, tak nevím jestli se to musí hlásit nebo něco takového.. A co se tedy rozumí hrubým porušením najemni smlouvy?

• Upravit
16456
4.8.24 15:18

Neposlala jsi nájem a řešíš, jestli ho poslat? Nájem je snad základ :roll:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat