Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Dobrý den,chtěla bych se vas vsech tady zeptat, jak vliv ma na plod jednorazove poziti alkoholu v rozmezi mezi 8.-10. tydnem tehotenstvi…Pred tim, ani potom jsem nepila (vlastne vubec), ale v tomto obdobi jsme s kamaradkou byli na svarenem vinu - vypila jsem asi 4 dcl…Ted sjem ve 14tt a mam hrozny strach a spatne svedomi:(
Nejsem odborník, ale myslím, že jednorázové požití ani né půl litru vína (ještě svařeného - teplem část alkoholu vyprchá) by neměla mít žádný vliv. Kamarádka zjistila, že je těhotná až ve druhém měsíci. Do té doby brala antikoncepci a pařila ostošet téměř obden, né jen víno ale i tvrdý a né málo a k tomu kouřila. Přestala až když zjistila, že je těhotná a má krásného zdravého a čilého dvou a půl letého chlapečka…
Když to byl jenom svařák a v tomhle množství, tak se nemusíš vůbec bát
Já než jsem zjistila, že jsem těhotná, tak jsem taky popíjela-byly zrovna čarodějnice ![]()
Já zjistila, že jsem těhotná cca 9. tt, bylo to neplánovaně a týden před zjištěním jsem byla na kamarádky svatbě, kde jsme strestali tequilu a spoustu jiného alkoholu.Od té doby co jsem zjistila, že jsem těhu jsem nepila vůbec a mám zdravýho syna, takže bud v klidu ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den,chtěla bych se vas vsech tady zeptat, jak vliv ma na plod jednorazove poziti alkoholu v rozmezi mezi 8.-10. tydnem tehotenstvi…Pred tim, ani potom jsem nepila (vlastne vubec), ale v tomto obdobi jsme s kamaradkou byli na svarenem vinu - vypila jsem asi 4 dcl…Ted sjem ve 14tt a mam hrozny strach a spatne svedomi:(
Klid, nic se nestalo. Kor svařák, ten určitě ničemu neublížil ![]()
Mam strach z toho duvodu, ze to bylo prave v tom nejdulezitejsim, prvnim trimestru:( Zatim dekuji za uklidneni!!
Tak ja prodelala dve paradni chlastaci akce nez jsem zjistila, ze jsem tehotna
takze z tak maleho mnoztsvi si opravdu nic nedelej a nemej strach ![]()
Strasne moc jste me uklidnily, holky, dekuji moc!!! mam strasny vycitky, ale diky vam jsem se ted trochu zklidnila:)
Já nevěděla že jsem těhu a do té doby než jsem to zjistila jsem pila jak duha
bylo to akční období - samá pařba (nééé že bych pila denně, to né..ale výkendové akcičky
) A malá je v pořádku
![]()
@Anonymní píše:
Mam strach z toho duvodu, ze to bylo prave v tom nejdulezitejsim, prvnim trimestru:( Zatim dekuji za uklidneni!!
prave v tom nejdulezitejsim prvnim trimestru chlasta kde kdo pac kolikrat vubec nevi ze tehotnej je
![]()
Já vypila 2 flašky vodky
byla jsem na kaši, ale o těhotenství jsem neměla nejmenší zdání…bylo to těsně po otěhotnění…a malý je v pořádku ![]()
Dobrý den,
chtěla bych se vas vsech tady zeptat, jak vliv ma na plod jednorazove poziti alkoholu v rozmezi mezi 8.-10. tydnem tehotenstvi…Pred tim, ani potom jsem nepila (vlastne vubec), ale v tomto obdobi jsme s kamaradkou byli na svarenem vinu - vypila jsem asi 4 dcl…Ted sjem ve 14tt a mam hrozny strach a spatne svedomi:(