Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Při kojení stoupá produkce Prolaktinu - tudíž pak nemáš chuť na sex. Mimochodem, stejný hormon zaplavuje mužské tělo po ejakulaci.. Jinak kolem ovulace je u ženy také chuť větší. Prostě pak řadu dní třeba chceš a řadu dní nechceš. U mužů to je jiné, tam jde hladina testosteronu nahoru a dolů několikrát během dne.
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
jen by mě zajímalo, jak to teda v těle funguje. Jaký třeba hormon to má na svědomí?Byla jsem vždy strašně nadržená, v těhotenství také, po porodu jako když utne, po skončení kojení se to malinko zlepšilo, v období menzes jsem měla chuť největší![]()
Ale celkově nic moc, mám nadrženého partnera, tak to bylo docela blbé.
A nyní v 6. t. t. se mi začínají zdát erotické sny a jsem strašně nadržená…Chápete to? Já ne… Umíte mi to nějak vysvětlit?
Já myslím, že to ovlivňují jak mužské a ženské hormony, tak i třeba momentální psychický stav a fáze vztahu. ![]()
Říká se že v těhotenství zvýšenou chuť na sex způsobuje větší prokrvování dělohy. já taky jako těhotná mohla manžela " sežrat", pak ještě po porodu a pak to odeznělo.
Hormony
já to měla celý těhu takhle, ale já jsem měla sex zakázanej
![]()
Ahoj holky,
jen by mě zajímalo, jak to teda v těle funguje. Jaký třeba hormon to má na svědomí?
Byla jsem vždy strašně nadržená, v těhotenství také, po porodu jako když utne, po skončení kojení se to malinko zlepšilo, v období menzes jsem měla chuť největší
Ale celkově nic moc, mám nadrženého partnera, tak to bylo docela blbé.
A nyní v 6. t. t. se mi začínají zdát erotické sny a jsem strašně nadržená…Chápete to? Já ne… Umíte mi to nějak vysvětlit?