Jedu si pro štěně do Polska a potřebuji poradit s dopravou.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
smajlik345
15.8.24 11:47
@Byzance178 píše: Více

Prvně se ptáš na radu a potom píšeš, že se to zvládne 8o
Jak to víš, že se to zvládne? Máš vůbec nějaké zkušenosti s chovem psa? Co je to za psa, že v naší republice není chovatelská stanice?

Chápu a vím, že jsou lidé co kupují štěně v zahraničních chovatelských stanicích, protože mají chovatelskou stanici a chtějí ať mají štěňata jinou, lepší krev… Např. pro budoucí majitele štěňat je to něco wau, že štěně má rodiče z ciziny, ale přitom je ta chovatelská stanice v Polsku pro poláky čistě průměr, žádné wau… Takže je zbytečné kupovat štěně v zahraničí, když ho můžeš koupit u nás

U nás žádný pes první noci neprospal, ale prokňučel, takže chudáci ostatní cestující.
A štěně, kdy nás vezla chovatelka domů, jelo autem s námi a s ní pouze 40 min. A i když jízdu autem teď miluje, tak první cestu problílo :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
34145
15.8.24 11:50
@Byzance178 píše: Více

Proč nenapíšeš jaké je to plemeno? Asi začínám tušit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59410
15.8.24 11:54

@lucad77 proč speciální rasa? prostě si jen našla štěně a CHS je až v Polsku. běžně si lidi jezdí pro štěně na Slovensko. Pro mne by to nebylo sedět celý den v autě. Ale vlakem a jestli jede ještě sama tak to bude masakr :? Ona i ta cesta tam bude náročná a pak se štěnětem domů, i pidi štěně se pronese.

Ohledně té návštěvy je to na domluvě, já se vždy. domluvila že nepřijedu. Jo kdyby chovatel na návštěvě trval tak ok. Starší se brala za covid takže tam se jelo až v době předání a u mladší stačilo napsat že s plemenem už máme zkušenost a od koho jí máme a taky že není nutná návštěva. navíc jsem musela zamluvit štěně hned a výběr byl jen ze dvou takže už by na návštěvě nebylo ani co vybírat. U mladší které bylo v době výběru asi 10 dní tak jsem vymýšlela i jméno do PP :lol: a zrovna ta mladší cestou domů si v přepravce vůbec nelehla, furt poskakovala a energie má na rozdávání pořád :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24789
15.8.24 11:59
@Markéta80 píše: Více

Protože CHS je určitě více, pokud to není nějaké vzácné plemeno, a jelikož vím, že nemám auto, nebudu si vybírat tu na konci světa, ne? 700 km je fakt úlet, vézt štěňátko vlakem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59410
15.8.24 12:17

@lucad77 taky bych štěně nevezla vlakem. I autem taková dálka je náročná, to chce aby jel ještě někdo. Proto vždy hledám něco relativně v dosahu. Představa že z Plzně jedu do ostravy a hlavně ta cesta zpět. Vždy když se jede tam je to pohoda, ale zpět jak je to štěně někdy až moc akční tak si říkám že ta cesta trvá nějak dlouho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný