Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Tak to by mě nebavilo ani kdyby se chovali ok. Takže bych snížila četnost (pokud nemáte děti). Třeba jednou za čtvrt roku a koukala do mobilu.
Každopádně největší ale vidím v reakci chlapa, jestli se s ním nedá o ničem bavit, tak vidím velký špatný.
Chapu, ze te to mrzi, je to nevhodne chovani.
Ale mohlo by to byt horsi, mohla bys mit tchyni, co se chce socializovat jenom proto, aby se ti mohla nonstop nasirat do zivota. To uz je asi lepsi ten ignor.
Navic, jestli se tam necitis komfortne, tak bych priteli naznacila, ze jsem ochotna tam jet na svatky po Vanocich a jeste na jeho narozeniny treba a jinak at se mnou nepocita.
Říci se mu to dá, ale mam pocit, ze je jeho rodinou uplne zaslepeny a jsou u nej na prvním místě, proto nesnese nic. A asi skrze nějakou konfrontaci, byť by to řešil slušně, tak asi nechce aby mu to nerozhodilo kvuli me vztahy
Mám to podobně, akorát, že mě partnerovi rodiče viděli za více jak tři roky jednou (bydlí kousek od nás, autem to je řádově v minutách). Občas mi tedy pošlou po partnerovi nějakou sladkost a údajně se na mě i ptají, ale to je všechno. Vidět mě nechtějí, na návštěvu mě nepozvali a já už se vnucovat nebudu. Když navrhnu partnerovi, aby rodiče pozval k nám, tak mi stejně řekne, že nepřijdou.
Líto mi to je, hodně. Ale nějak jsme se s tím už asi smířila. O to více si vážím svoji rodiny ![]()
Jako, bylo by fajn, kdyby mamince rekl, ze to neni slusne, jak se k tobe chovaji.
Je otazne, zda by to nejak vedlo k vysledku. Predpokladam, ze oni se tak chovaji proto, ze ten zajem tam proste neni. A to by se asi nezmenila jenom proto, ze by si s nimi pritel o tom promluvil. Max by mozna dosahl toho, ze by se pred tebou pretvarovali a ty bys to stejne citila. Nebo jaka je vlastne tva predstava, co se ma stat?
Já bych tedy nejezdila na tvém místě, k čemu?
Něco takového jsem řešila tehdy s kamarádkou na vejšce, ale už je to teda dávno. Ona si našla spolužáka z podnikatelské rodiny. Takový ten případ, jak rodiče prudce po revoluci zbohatli.
A jeho maminka nabyla dojmu, že synáček potřebuje asi nějakou stejně bohatou dívku, takže jim do toho začala házet vidle. Bavila se s ní jak s póvlem. Dělala psí kusy, aby se neoženil.
@Dollorres tady je to asi opačně. Nejsem z bohaté rodiny, ale mám úspěšnou kariéru, myslím, že i velmi slušné chování atd.. oni jsou prostě jiní, z vesnice.. uz měli i narážky na moje auto..
Jestli máš pocit, že oni jsou pro něj na prvním místě, tak se obávám, že tohle řešení nemá. Hlavně si s ním nedělej dítě, ať nedopadneš jak mnoho zakladatelek místních diskuzí.
Jak reagují, když se je třeba na něco normálně zeptáš? Třeba jaká byla jejich dovolená, kam se chystají o víkendu, co říkají na počasí nebo přítelovu novou bundu atd.?
Jo tak, tak to bude ono. Jim čouhá sláma z bot a v tobě vidí konkurenci. Možná i na tebe žárlí. S nimi se nedohodneš.
@unuděná priznam se, ze na tohle snad nikdy nedoslo. Me bylo tak trapne, ze jsem nechtela vytvořit umělou otázku. Celou dobu byli vždy při každé schůzce zapřeni pohledem na přítele a bavili se spolu. Ani se na me nepodívali. Me bylo az do breku ![]()
Nejezdila bych tam a asi bych popremyslela jestli je partner ten pravý když tu ignoraci nevidí nebo nechce vidět a nutí tě tam jezdit.
Ahoj holky, ženy,
Řeším takový problém ve vztahu s partnerem, který trvá již 2 roky. Od prvního setkání, kdy mě šel představit rodičům me jeho rodiče naprosto ignorovali, když jsem třeba dovezla pozornost tak úplně nevhodne odsekli, nikdy mi nenabídli ani drobné občerstvení, nikdy se mě na nic nezeptali a proste úplný ignor. Podle me ani nevi co delam, kde pracuji, nevi o me nic. Přítel mi rekl, ze jsou odjakživa takoví, ale treba od jeho sestry přítel, tam se chovají úplně jinak. Moc me to mrzí, partner se k tomu spis nijak nestaví, zkousela jsem si s nim o tom několikrát promluvit a bylo mi sděleno, ze to proste akorat moc řeším. Na začátku mi dokonce tvrdil, ze si ani ničeho nevhodného nevšiml. O to vic me udivuje fakt, ze kdyz začnu něco řešit v dobrem skrz jeho rodinu, tak nastává úplne pozdvižení a tam reaguje na jedine zmíněni o jeho rodině, ale ze oni se ke me takhle vzdy chovali, tak toho si ani nevšiml
vubec nevim co dal delat. Partner chce, abych za nima dál jezdila a nedělala dusno, ale je mi naprosto proti srsti jezdit za někým, kdo o mě očividně absolutně nestojí.
Nejake rady?