Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vas problem vazne neni o tve menopauze. Pokud je na tebe muz takhle protivny, tak si myslim, ze ma problem on sam. Muze mit krizi stredniho veku, kdy cloveka stve prakticky vsechno. Take je mozne, ze ma nejakou damu bokem a tim, jak se k tobe chova, si snazi ospravedlnit, ze jsi „preci uplne nemozna“ a on si tu milenku proste musel najit, aby se nezblaznil. Problem je v tom, ze s tebou odmita komunikovat. Navrhni mu rozchod a uvidis, jak rychle se rozmluvi. A pokud ne, tak alespon uvidis, ze vubec nestalo za to s nim byt a rozchod je spravnym resenim.
@Anonymní píše: Více
Nevím, na co se ptáš, nepadla žádná otázka
Máš doma nejspíš balvana, který tebou pohrdá a nezáleží mu na tobě, ale to s menopauzou nemá nic společného.
Ad přechod - strašně málo spíš, takže jako první věc bych mákla na tomto, do postele choď nejpozději ve 22, ale lépe ve 21, abys měla těch 8 hodin spánku. Objednej se na gynekologii a poraď se ohledně přírodní podpory. Hodně odpočívej a s tím souvisí i to, že nechápu, proč v domácnosti děláš vše - puberťačka snad taky může zvládnout nacpat prádlo do pračky a chlap může jednou za týden uvařit
No a holt jen to přežít, jako my všechny.
@Parvaneh nevím kde je chyba, myslím že se neumíme normálně bavit o tom co nás štve, nebo z mého pohledu on nechce, když se mu něco nelíbí tak se zavře v ložnici a včera jsme se chytli úplně zbytečně kvůli jídlu a začal s tím že v ledničce je že se musí dojíst a já ani nevím a pak mi řekl, že nejlepší by bylo kdyby se odstěhoval že by měl klid, to já nechci, ale taky mě nebaví pořád z méh pohledu ustupovat, večer než jsem usnula tak byl vzhůru a já se omluvila a jeho reakce vůbec nic ani slovo, nechápu za co si myslí že mě trestá, je to vždycky když se bavím s někým že je to doma v poho tak do tří dnů něco…
@unuděná otázka jak to doma dáváte s vašimi chlapi v tomhle období? chápou jak vám je? nebo jak jim to vysvětlit, aby to i oni pochopili? že to patří k životu a není to jednoduché
A kdyby to nakrásně pochopil a soucítil s tebou, tak jinak to s ním bude růžové? Já mám teda pocit, že vaše problémy nemají s menopauzou vůbec nic společného, jen to možná teď víc emočně prožíváš, ale on je pořád stejný… balvan no ![]()
@unuděná tak jako práci v domácnosti zstane úklid jinak nic moc nevaří pračka a suška kamarádi nejsou, ale jinak měla jsem vztah kde to byla katastrofa zůstala jsem s malou 15 měsíců sama a bojovala jak se dalo a pak přišel on a není balvan, jen ho doma nenaučili dávat najevo city, nikdy mi neřekl že mě má rád, ale jezdíme na dovolené, stará se po materiální stránce, vychovává se mnou mladou, když se na něčem domluvíme tak to tak je… jako má i svoje zdrav problémy a praci a tak. Mě asi nejvíc sere, že podle mě málo komunikujeme a mě to chybí a mám pocit že jemu ne. I když to řeknu tak je to na chvíli a zase se to vrátí. Přijde mě že s kamarádama a tak se baví daleko víc, ženská v tom není maximálně jeho máti, ale s tou jsem taky v pohodě
Tak jednak jsi unavená z toho, že málo spíš. Nevím, proč chodíš spát ve 23 a proč vstáváš už v 5, když děláš v kanclu. Měla bys spát o hodinu až dvě víc, bude ti mnohem líp. Myslím si, že tolik práce kolem domácnosti s jedním už poměrně velkým dítětem není, abys do 23 hod kmitala.
Nevím, kolik máš zájmů a koníčků, ale tím bych začala. Vyprdnout se na partnera, ale chodit víc ven- cvičit, procházky, vzdělávat se, do kina, nebo je na kafe nebo víno s kamoškou. Co tě prostě baví.
Nevím, prč ti partner říká, že jsi líná. Jestli má pocit, že bys měla dělat ví domácích prací tak bych ho poslala někam. Jestli proto, že bys mohla být aktivnější v životě, tak nad tím zkus popřemýšlet. Ne kvůli němu. Ale kvůli sobě. protože to asi není život a taky bych byla protivná, kdybych spala 6 hodin denně, přišla z práce a kmitala kolem domácnosti a jedné polodospělé dcery. Najdi si, co tě bude bavit, připadáš mi vyhořelá a možná proto jsi i náladová a protivná. A dělej to kvůli sobě, ne kvůli chlapovi.
No co si budeme povídat, je mi 45+, spím úplně mizerně, budím se ve 4, čtu si zprávy, mám stres z politické situace, nějak mi není v poslední době dobře. Možná už taky mám menopauzu. Možná je to blbý věk.
Furt se cítím unavená a bez nálady. Je to asi normální.
@Mango_Lassi a co na to doma chlap, jak to bere? nebo jak mu to vysvětluješ?
Ten je ve stresu ze všeho taky. V pohodě to bere, taky špatně spí.
Zkus změnit prostředí na probírání těch vztahových citových řečí. Jeďte sami dva na procházku, výlet, do restaurace…prostě někam, kde se nemůže " zavřít do ložnice". A tam to kultivovaně načni, a on určitě něco taky řekne…a pokud bude jeho reakce " tady to nebudu probírat ", tak si tě stejně minimálně vyslechne a bude mít čas se nad tím i krátce zamyslet. Doma je rutina, stereotyp, zajeté práce, činnosti, fráze, myšlenky…
@Mango_Lassi píše: Více
Připadám si nepochopená, všechno je špatně, partner se mnou nechce mluvit, mám pocit, že ho nezajímám. Je mě 45 ve vztahu jsme 9 let a myslím, že se u mě začíná projevovat menop., špatně spím občas návaly, nebo je mi zima, menzes taky blbnout a když si chci promluvit tak poslouchám, jak jsem náladová, nechci se otužovat, v podstatě jsem lenoch, podotýkám každý den vč. víkendu vstávám 5 usínám kolem 23, práci mám v kanclu, ale je to na hlavu, z práce chodím mezi 16-17, mám puberťačku 14 let, doma vaření, praní a takové práce jsou na mě. V poslední době se hádáme kvůli blbostem a i když si to já uvědomím tak on se nikdy neomluvil, maximálně to přešel.