Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jak to čtu, tak tam bych už nikdy nejela a jestli Tě i přítel ignoruje ohledně Tvých pocitů a bagatelizuje to, začala bych uvažovat o rozchodu. V případě, že budete mít děti, budeš mít peklo ![]()
Ale ty musíš vědět jak dál… ![]()
Tak jako rady… no a jaký tam může být důvod takového chování? Jsou to nějací vysoce postavení lidé nebo jsou vzdělaní, namyšlení a považují tě za nějakou podřadnou partii pro svého syna? Jediné, co mě tak napadlo. Jinak těžko říct, proč by se dospělí lidé takto nevhodně a arogantně chovali k cizímu člověku, který jim ani nic neudělal.
Musíš si ujasnit, jestli je to vážný vztah a jestli si do budoucna představuješ, že se s přítelem vezmete a založíte rodinu. Pokud s ním totiž chceš zůstat a vadí ti to, měla bys to nějak vyřešit. Asi by bylo blbé, kdybyste přijeli s dětmi a oni se navíc bavili jen s vnoučaty a tebe dál vesele ignorovali… Pokud si takové fungování do budoucna neumíš představit a máš pocit, že se tě přítel dostatečně nezastal, nepodpořil tě a není na tvojí straně, pak rozchod… ![]()
Partner nenese zodpovědnost za jejich jednání, tak nechápu, co s ním chceš řešit. Jestli ti to vadí, ozvi se sama nebo tam přestaň jezdit, jednoduché.
Říkáš, že jsou z vesnice a ty máš úspěšnou kariéru atd. Trochu mi to připadá, že se vůči tobě cítí meněcenní, a tebe považují za mega namyšlenou. Tak hrají opak. Že oni jsou na svém dvorku páni situace a ty si pro ně totální nicka.
Dej si dlouhou pauzu a nenavštevuj je. Když přítel nesnese pravdu, vymluv se. Aspoň rok se tam neukáž.
Pak se pokus být ta nad věcí…sniž se na jejich úroveň..dones jim lovecký salám, ne pršuto. Orion čokoládu místo lindt atd. Vem si hnusný svetr, buď trochu rozcuchaná. Naber odvahu a zeptej se je na počasí, zdraví, život psa a nový plot, jak se daří kachnám a jestli snášejí slepice.
Polož jim 3-5 otázek, koukej jim do očí a trvej na jejich odpovedi a pak se pouze usmívej.
Tož můj názor. ![]()
@Anonymní píše: Více
Já tě chápu, přesto - tohle tě mohlo vyšokovat poprvé, podruhé, ale potřetí už jsi měla vědět, do čeho jdeš, a trochu se na to připravit, ne?
@unuděná proste jsem uz vedela co me čeká, a spis jsem z toho nebyla uz tak smutna. Ale kdyz o tebe nezavadí ani pohledem a ani přítel na tebe nepromluví a nesnaží se te zapojit, tak je to pak těžké..
No nevím, já bych se asi ozvala, bylo by mi trapněji, že tam sedím jako neviditelný balík a nepokusím se do hovoru zapojit. Však s přítelem se určitě baví i o věcech, co se týkají tebe, ne? Co dělal o víkendu, jaký film viděl apod. ![]()
@unuděná Ted jsem si vlastně vzpomnela, ze jsem se uz pokusila zapojit, kdyz přítel vykládal, co jsme třeba dělali, ale proběhl tam jak jsem říkala, vzdy úplný ignor. Odpovídali jen a pouze jemu.
A on na to reagoval jak? Taky tě ignoroval? V tu chvíli bych se jednoduše zvedla a odešla. Tohle bych si líbit nenechala ani od nich, natož od něho.
Co to máš za přítele? Vždyť on o tebe vůbec nestojí, když tohle dovolí, že se s tebou vůbec nebaví. Když tak miluje svoji rodinu, tak ať si vůbec nehledá nějakou partnerku. Normální chlap by se proti rodičům, kdyby se takhle nevhodně chovali vymezil a řekl jim to, že se chovají přinejmenším neslušně k návštěvě, natož jeho přítelkyni. Když by to nepomohlo, tak by tam přestal jezdit. Je vidět, že jsou to burani.
Nejezdila bych tak vůbec, jsou to nevychovaní burani, nestojí ti za ztrátu času. I kdyby jsi jim byla nesympatická, musí se umět slušně chovat. Ja treba zrovna nemusím švagrovou, presto se s ni pri rodinných setkání normálně bavím.
@jasperka2 píše: Více
Proč by měla ze sebe dělat kašpara kvůli nějakým buranům, kteří se neumějí k návštěvě chovat. Spíš bych se pořádně zamyslela nad přítelem, zda není nakonec stejný buran. Ono jablko nepadá daleko od stromu a jeho chování k tobě tomu i napovídá. Já bych takového chlapa, který se mě nezastane, nesnesla a rozešla se s ním.
@unuděná Prijde mi, ze je hlavne pred otcem uplne v pozoru a mozna si tak nejak všiml mé doplňující věty (nebyla to otazka), podíval se na me, ale pokračoval dál v rozhovoru s otcem
Já ti nevím. Oni jsou burani nevychovaní, ale tvůj muž… když ti oni nenabídnou ani blbej čaj (sami po celou dobu návštěvy nic nepijí a nejedí?), přišlo by mi úplně normální, že ti ho nabídne on a zajde udělat. On na tebe úplně kašle. Nechápu, že si to necháváš opakovaně líbit.
Já jsem upřímná držka, takže po takové návštěvě než bychom odjížděli bych se jich slušně zeptala, co proti mně mají, že já bych s nimi moc ráda dobře vycházela a že ignoraci si nezasloužím.
Pokud by neodpověděli konstruktivně, oznámila bych jim, že když je má přítomnost evidentně obtěžuje a jsem pro ně neviditelná jako vzduch, tak že už mne nikdy neuvidí a své případné vnouče možná taky ne. Nazdar bazar.
Už bych se tam fakt nejezdila ztrapňovat, to jsem neměla zapotřebí ani ve dvaceti, ani v padesáti. Drž se, nemyslím, že je chyba v tobě, zřejmě jsou to burani, možná žárlí na tvou vyšší společenskou úroveň než mají oni, pravděpodobně by byli spokojeni s Máňou odvedle, co od 4 ráno maká v kravíně. Nekaz si tím náladu (vím, že to bolí) a zvaž, zda s partnerem fakt chceš zůstat, protože se tě evidentně neumí zastat a až bude dítě, zvýší se počet konfliktních situací.
Drž se ![]()