Jesle v šesti měsících mimča

Klementýnka
9.10.12 16:48

Jesle v šesti měsících mimča

Ahojky,

je tu někdo, kdo dal mimčo do jeslí v šesti měsících? Ráda bych si obohatila o zkušenosti jich zkušených.

Včera jsem byla na informativní „rodičovské schůzce“ a mám celkem smíšené pocity. Tak hledám mamču, která také musela své mrně dát v tuto dobu do jeslí… mám spoustu otázek…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2326
9.10.12 16:53

Já si to teda vůbec neumím představit - takovýho drobečka dát pryč od mámy… Ale pokud opravdu MUSÍŠ (třeba z důvodu jinak neřešitelné finanční situace), asi bych se obrátila na maminky, které v konkrétních jesličkách už své dítě mají, ty ti nejspíš zodpoví tvé otázky nejlépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
9.10.12 17:00

Ja osobne bych prcka nedala pryc od sebe akord tak malickyho …Sama jsem zvedava jak pak budu zvladat az nas syn pujde do skolky ve trec letech, to me bude uzko..Natoz ho dat pryc v pul roce, kdepak… :zed: :zed: Miminko ma byt s mamou, a nebo popripade na par hodin pohlidat od babicky, dedy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
9.10.12 17:01

Bydlím v zahraničí a mám mateřskou 20 týdnů. Takže jinou možnost nemám.

• Citovat
  • Upravit
8566
9.10.12 17:02
@alien21 píše:
Já si to teda vůbec neumím představit - takovýho drobečka dát pryč od mámy… Ale pokud opravdu MUSÍŠ (třeba z důvodu jinak neřešitelné finanční situace), asi bych se obrátila na maminky, které v konkrétních jesličkách už své dítě mají, ty ti nejspíš zodpoví tvé otázky nejlépe.
@Jaja87 píše:
Ja osobne bych prcka nedala pryc od sebe akord tak malickyho …Sama jsem zvedava jak pak budu zvladat az nas syn pujde do skolky ve trec letech, to me bude uzko..Natoz ho dat pryc v pul roce, kdepak… :zed: :zed: Miminko ma byt s mamou, a nebo popripade na par hodin pohlidat od babicky, dedy…

Jojo děvčátka, to si můžete dovolit v ČR, ve světě to chodí jinak ;)

Zkušenost nemám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
9.10.12 17:02
@Klementýnka píše:
Bydlím v zahraničí a mám mateřskou 20 týdnů. Takže jinou možnost nemám.

Byla si rychlejší.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
9.10.12 17:03

@Klementýnka A kdyz ti materska konci v pul roce veku ditete tak nebudes brat rodicovsky prispevek???To me chces rici ze matky jdou hned v pul roku ditete makat??Ty jo pokud ano, to je teda sila…Jeste ze jsem v CR, ja brala materskou, a hned jsem pak nastupovala na rodicovskou a tu mam do tri let veku ditka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
9.10.12 17:04

Tak ja myslela ze je to tak nejak vsude skoro stejne, a nebo podobne ale byt jen pul roku doma to me prijde sila jako. :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
9.10.12 17:04

To ano, ve svete je tohle normalni. Byt na materske do 6ti mesicu veku ditete a pak sup do prace.
Co Te od jeslicek odradilo ze mas smisene pocity? Opravdu by to chtelo se zeptat nejaky mamci co uz tam prcka ma. A nad nejakou chuvou jste neuvazovali?

• Citovat
  • Upravit
Klementýnka
9.10.12 17:05

Rodičák tu není. Mateřská je 20 týdnů, ve Francii a v Belgii dokonce jen 15.

• Citovat
  • Upravit
2326

Já to nemyslela zle, holky, vážně ne - vůbec jsem nechtěla někoho odsoudit nebo tak něco…Jen říkám, že pro mě by to bylo opravdu těžký a momentálně nepředstavitelný. Ale vím, že v cizině to tak funguje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
@Jaja87 píše:
@Klementýnka A kdyz ti materska konci v pul roce veku ditete tak nebudes brat rodicovsky prispevek???To me chces rici ze matky jdou hned v pul roku ditete makat??Ty jo pokud ano, to je teda sila…Jeste ze jsem v CR, ja brala materskou, a hned jsem pak nastupovala na rodicovskou a tu mam do tri let veku ditka.

vitej v kapitalismu, my se tu totiz mame v tomhle ohledu primo kralovsky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
9.10.12 17:06

@Klementýnka tak to je sila… :nevim: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569

Jj a my si tu stěžujeme… Zkušenost nemám, snad se někdo najde. Nemáš možnost au pair?

Příspěvek upraven 09.10.12 v 17:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391

@jizvíková DIk,ale ja to nemyslela nejak zle nevim jak to chodi jinde, proto jsem se ptala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin