Jesle v šesti měsících mimča

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Any11
9.10.12 17:07

@Klementýnka A vracis se na plny uvazek?

Urcite se najde nekdo, kdo to ma stejne. Ja mam jen kamaradku v GB a ta davala deti do jesli jeste driv (nekdy okolo 3-4m), ale vracela se na pul uvazek. A nemuze si to vynachvalit. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
29730
9.10.12 17:08
@Kallkapa píše:
Jojo děvčátka, to si můžete dovolit v ČR, ve světě to chodí jinak ;)Zkušenost nemám..

No tak zase jak kde… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
9.10.12 17:09

@Klementýnka Pokud zijes v zahranici, bude urcite lepsi se poptat maminek tam. V CR to zas tak bezny neni, navic chod jesli v CR a u vas se muze hodne lisit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
9.10.12 17:10
@asha píše:
No tak zase jak kde… ;)

Jasně, že jak kde (nikde nepíšu, že všude kromě čr :) ) ale na takovou odpověď, že dítě patří k mámě max., že ho má pohlídat děda se nedalo nereagovat.. :)

Příspěvek upraven 09.10.12 v 17:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka

Moje fr. kamarádky šly do práce ve 12 týdnech dítěte.

Zarazila mě velikost školky - 250 dětí, ve skupině je jich 12 a dvě učitelky. Třída celkem malá, na zemi žíněnky a nějaké sedací kostky.

• Citovat
  • Upravit
7661
@Kallkapa píše:
Jojo děvčátka, to si můžete dovolit v ČR, ve světě to chodí jinak ;)Zkušenost nemám..

Tak tak. :mrgreen:
Zakladatelko, pokud si nejsi jistá, zkus se podívat ještě po jiných jeslích. Nebo opravdu dát řeč s některou maminou, která tam už dítě má. Co ti tam vadilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocolate
9.10.12 17:11

@Klementýnka Nemám holčičku v jesličkách, ale nebála bych se toho. Pokud jsou ty jesličky koncipované pro tak malé děti, tak se tam o ně skvěle postarají v tom si myslím, se bát nemusíš. Pokud jsi doposud zvykala dítko na cizí lidi, tak si toho, že je v jesličkách „ani nevšimne“ a bude si užívat pozornosti ostatních.
Držím pěsti.

• Citovat
  • Upravit
6569
9.10.12 17:11

Možná bych fakt teď zvážila au pair, pokud máte nablízku nějakou univerzitu, možná narazíš i na češku, kamarádka teď hlídá ve Finsku půlročního čechofina a bez problémů :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
9.10.12 17:12
@Klementýnka píše:
Zarazila mě velikost školky - 250 dětí, ve skupině je jich 12 a dvě učitelky. Třída celkem malá, na zemi žíněnky a nějaké sedací kostky.

8o To je docela málo, dvě učitelky na 12 takovejch prcků… Ale zase jsou to určitě profesionálky.

Příspěvek upraven 09.10.12 v 17:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
9.10.12 17:13
@Kallkapa píše:
Jasně, že jak kde (nikdy nepíšu, že všude kromě čr :) ) ale na takovou odpověď, že dítě patří k mámě max., že ho má pohlídat děda se nedalo nereagovat.. :)

Bohuzel je to ale urcite to nejlepsi reseni, taky zastavam ten nazor, nicmene je mi jasny, ze nekdy to proste nejde. Ja uprimne nesnasim kolektivni vychovu v kojeneckym veku… ale kdyz nic jinyho nezbyde, neda se nic delat a dikybohu za to, ze jesle fungujou…a ne jak v CR, ze… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
9.10.12 17:13

Byla bych opatrná s těmi soudy, jak se tu máme skvěle :kytka: Kamarádka žije ve Francii, mateřskou má taky sice krátkou, ale tam je zvykem, že rodinu živí chlap a do jeslí maličké děti moc nechodí. Sice nepobírala po skončení mateřské nic, ale zase dostali slevu na hypotéce, chlap na daních atd, takže jako by pobírala a slušně.

@Kallkapa píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
9.10.12 17:15

Pochopila jsem to tak, že děti mají základní pozici na zádech na žíněnce, aby si prý mohly volně hrát :nevim:. Když pláčou, tak je prý přebalí nebo nakrmí nebo dají spát… nějak si nedovedu představit, že by ta moje malá ležela klidně na zádech. Tam neleží přes den snad nikdy, jen když spí. Jinak je v lehátku, hraje si tam, pozoruje hračky, nebo je na bříšku na dece, nebo se nosí po bytě a pozoruje, ale na zádíčkách jen tak nechce být.

Maminek jsem se předem ptala a všechny byly spokojené. Tak nevím… ale jsou to jiné národnosti, tak na to mají jiný pohled než já. Přeci jen jsem v tomto ohledu trochu česká.

• Citovat
  • Upravit
29730
9.10.12 17:16
@Klementýnka píše:
Moje fr. kamarádky šly do práce ve 12 týdnech dítěte.Zarazila mě velikost školky - 250 dětí, ve skupině je jich 12 a dvě učitelky. Třída celkem malá, na zemi žíněnky a nějaké sedací kostky.

Tak to je celkem mazec…nemas moznost dat prte jinam? U nas ve skolce (deti jsou tam cca od roku-roku a pul) je na 42 deti asi 8 ucitelek a lektoru. :think: A to jsou uz vetsi, vetsina z nich je sobestacna.

Příspěvek upraven 09.10.12 v 17:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
9.10.12 17:17

@Klementýnka A nějakou tu au-pair byste si dovolit nemohli? Třeba na rok, než malá trošku povyroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
9.10.12 17:17
@Klementýnka

v půl roce určitě né, tak malé dítě potřebuje rodiče, hlavně mámu, když nemůže být máma doma, tak třeba taťka, ale na takový režim bych dala až dítě do školky nejdřív v těch 3 letech, do jeslí a od půl roku to vůbec :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin