Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@zuzukobylka no, do kočárku je to takové blbě proveditelné
kdyby byla v kočárku ráda, tak bych ji klidně vrazila nějaké studentce, ale i když s ní jdu já ven, tak mám v arzenálu kočár, nosítko a deku na trávu a za pobyt venku to několikrát různě zkombinuju. Nevydrží nikde dlouho. Kdyby bylo po jejím, tak lítá nejlépe po svých ![]()
@LenaMarry 2h to myslíš že něco poklidíš
. Tak to zkus a uvidíš
, malá byla strašný mamánek ta by to tam prořvala ![]()
Děkuji, že jste napsaly své zkušenosti a i názory.
Já si taky občas připadám jak hrozná matka, že mým snem a cílem nejsou jen děti a při představě 3 a více let doma mi není úplně lehko
Chci začít postupně, od tak malého mimina se mi samozřejmě utíkat do práce nechce, ale pokud by si zvykla, tak bych časem chtěla i nějakou brigádu. Potřebuju mezi lidi, na mateřské zachvilku zdementním
A jak už jsem psala, udržet dcerku na vycházce v kočárku nebo doma mezi hračkama prostě nejde. Ona chce zkoumat a poznávat. A na děti různého věku reaguje velmi dobře. V podstatě, když ji někdo zaujme, tak mě ani nepostrádá. ![]()
@LenaMarry uvidis, jak bude reagovat, kdyz zmizis uplne. Ja bych ji tam tak malou nedavala, nemela jsem hlidani, ale ani tu potrebu. 2 hodiny 2× tydne jsou ale nic, tak vyzkousej a uvidis
@Markéta80 i ty 2 hodiny jsou zlaté
alespoň např.nebudu muset balancovat na jedné noze při mytí vany a druhou nohou držet dítě, které se sápe do kočičích misek, nebo se na sebe snaží strhnout sušák ![]()
@LenaMarry píše:
@Markéta80 i ty 2 hodiny jsou zlatéalespoň např.nebudu muset balancovat na jedné noze při mytí vany a druhou nohou držet dítě, které se sápe do kočičích misek, nebo se na sebe snaží strhnout sušák
to bych si radši zaplatila paní na úklid. Osmiměsíční dítě si stejně s ostatnimi dětmi „hrát“ neumí, jediné, co mu ta školička pravděpodobně přinese bude rýma …: ![]()
@ivašot. píše:
to bych si radši zaplatila paní na úklid. Osmiměsíční dítě si stejně s ostatnimi dětmi „hrát“ neumí, jediné, co mu ta školička pravděpodobně přinese bude rýma …:
Naprosto souhlasím.
Taky bych volila chůvu. Co já bych za to dala, kdybych na ni měla a na své farmě mohla v klidu poklidit a nemít oči všude, aby malý nežral třeba lejno. ![]()
@LenaMarry píše:
@Markéta80 i ty 2 hodiny jsou zlatéalespoň např.nebudu muset balancovat na jedné noze při mytí vany a druhou nohou držet dítě, které se sápe do kočičích misek, nebo se na sebe snaží strhnout sušák
@Ester13 píše:
Taky bych volila chůvu. Co já bych za to dala, kdybych na ni měla a na své farmě mohla v klidu poklidit a nemít oči všude, aby malý nežral třeba lejno.
Tak proč nedáte ty miminka po dobu úklidu do nějaké ohrádky??? Pokud teda nedokážete zabezpečit dům, tak aby se miminko nedostalo k nebezpečným nebo nezdravým věcem, tak bych teda radši dala miminko do ohrádky během úklidu. Vyjde to určitě levněji než jesle… A určitě je vhodné zapezpečit dům, aby se k nebezpečným věcem prostě nedostalo… My jsme třeba měli ty bezpečnostní dvířka a zábrany, všechny nebezpečné věci dát někam hodně vysoko (např. čističe wc máme ve skříňce skoro až u stropu… atd
@milwinka píše:
Tak proč nedáte ty miminka po dobu úklidu do nějaké ohrádky??? Pokud teda nedokážete zabezpečit dům, tak aby se miminko nedostalo k nebezpečným nebo nezdravým věcem, tak bych teda radši dala miminko do ohrádky během úklidu. Vyjde to určitě levněji než jesle… A určitě je vhodné zapezpečit dům, aby se k nebezpečným věcem prostě nedostalo… My jsme třeba měli ty bezpečnostní dvířka a zábrany, všechny nebezpečné věci dát někam hodně vysoko (např. čističe wc máme ve skříňce skoro až u stropu… atd
Ono kydat hnůj, dojit, krmit je s živým dítětem fakt zábava. Jak by mi pomohlo alespoň na to kydání hlídání. Blbě jsem se asi vyjádřila, u nás se říká poklidit obstarání zvěře. U úklidu domácnosti není problém.
@milwinka : no hele, to zalezi, ja si myslim, ze jsou I deti, kterym je lepe mezi jinymi detmi, nez zavrenym v ohradce. Hlavne, kdyz mas dite jak kamaradka, ktere z te ohradky dokazalo ve velice brzkem veku vylezt, zabranu preleze taky, dokonce se zvladne odepnout v autosedacce a podobne chutovky ![]()
Zalezi, jake jsou ty jesle, ja nevim, kde ziju ja maji tusim maximalne 4 deti/ucitelku, dokonce si nejsem jista, jestli u takhle malych to neni jeste mene, to je temer jak ve vicepocetne rodine
A na 2 hodky v tom fakt nevidim problem, holt nekdo muze dite dat babicce nebo kamaradce, nekdo vyuzije takove zarizeni. Deti si v tomhle veku samozrejme negrajou spolu, ale nekterym ruch kolem vyhovuje.
(A to pisu jako matka, ktera nebyla od ditete na vic nez hodinu snad do 2 let, vlastne s vyjimkou jednoho dne, kdy byl jen s tatinkem v 10 mesicich) a do skolky jsem ho dala az ve 3 letech, I to jen na 2 dny. Ale moje dite je extra fixovane, podle popisu uplne jine, nez dite zakladatelky.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.