Ježíšek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3549
30.9.10 08:16

Holky těm,co to není jasné,tak ježíšek se narodil panně marii a Josefovi v betlémě,ano nosili mu dárky,ale my jako křesťané oslavujeme den,kdy se ježíšek narodil,proto se nemá jíst maso,protože se říká,že jíme tělo páně,proto večer máme bohatý stůl,jako na oslavu narození ježíška a proto si dáváme dárky jako symbol toho,že lidé obdarovávali jeho,je to všechno oslava jeho narození a skoro vše co se dělá je symbol toho,co se dělalo.A ježíšek pak vyrostl v ježíše a kázal dobro a pak ho jidáš zradil a oni ho ukřižovali a on potom vstal z mrtvých a proto slavíme velikonoce.

Já to teda synovi říkám celý takhle a vysvětluju mu to,tak že to miminko ježíšek v betlémě je malý andílek,který létá a nosí dárky otevřeným oknem.A pokud by do toho chtěl nějak šťourat,tak o vánocích je ježíš malé miminko a o velikonocích dospělý muž a je to tak každý rok a protože tohle dokáže,tak slavíme vánoce a velikonoce,protože je tak šikovný,to nikdo jiný nedokáže a bla bla bla,prostě se z toho nějak vykecat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
30.9.10 10:51
šóšannáh píše:
dzarunka píše:
ježíš ještě pivo dávat za okno,jakoby nestačilo že tam ted budem dávat zuby pro zoubkovou vílu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
tý jo to je taky výmysl, my jsme cpali zuby do krabičky na památku a né nějaké víle :roll: už vidim, jak budou chtít za chvilku cpát skřítkovi Drápkovi ostříhané nehty :pankac: :mrgreen:

to jsem musela dceři říci s tou vílou,protože jí budou trhat zub tak jsem jí vysvětlovala že jí zoubková víla za ten zubík od zubařky něco donese tak uvidíme jestli to pomůže.....taky jsem nezapomněla dodat že nosí dáreček jen za vytržený zub od zubařky aby si pak sama nervala zuby kvůli dárečkům :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
30.9.10 10:52
marcelka88 píše:
dzarunka píše:
verenika píše:
To se mi líbí,že je jako andílek.U nás by to asi neklaplo,páč tatínek dává Ježíškovi za okno pivo :roll: a Adámek čokoládu.by si Ady myslel,že andělé chlastaj :mrgreen:
ježíš ještě pivo dávat za okno,jakoby nestačilo že tam ted budem dávat zuby pro zoubkovou vílu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
já slyšela, že zuby se dávají pod polštář :lol: :lol:

ano pod polštář ale mám strach abych jí nevzbudila tak ho dáme na okno a je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
30.9.10 11:34
Paradise píše:
Holky těm,co to není jasné,tak ježíšek se narodil panně marii a Josefovi v betlémě,ano nosili mu dárky,ale my jako křesťané oslavujeme den,kdy se ježíšek narodil,proto se nemá jíst maso,protože se říká,že jíme tělo páně,proto večer máme bohatý stůl,jako na oslavu narození ježíška a proto si dáváme dárky jako symbol toho,že lidé obdarovávali jeho,je to všechno oslava jeho narození a skoro vše co se dělá je symbol toho,co se dělalo.A ježíšek pak vyrostl v ježíše a kázal dobro a pak ho jidáš zradil a oni ho ukřižovali a on potom vstal z mrtvých a proto slavíme velikonoce.Já to teda synovi říkám celý takhle a vysvětluju mu to,tak že to miminko ježíšek v betlémě je malý andílek,který létá a nosí dárky otevřeným oknem.A pokud by do toho chtěl nějak šťourat,tak o vánocích je ježíš malé miminko a o velikonocích dospělý muž a je to tak každý rok a protože tohle dokáže,tak slavíme vánoce a velikonoce,protože je tak šikovný,to nikdo jiný nedokáže a bla bla bla,prostě se z toho nějak vykecat :mrgreen:

Super, konečně někdo kdo mi to vysvětlil :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
30.9.10 19:59
dzarunka píše:
šóšannáh píše:
dzarunka píše:
tý jo to je taky výmysl, my jsme cpali zuby do krabičky na památku a né nějaké víle :roll: už vidim, jak budou chtít za chvilku cpát skřítkovi Drápkovi ostříhané nehty :pankac: :mrgreen:
to jsem musela dceři říci s tou vílou,protože jí budou trhat zub tak jsem jí vysvětlovala že jí zoubková víla za ten zubík od zubařky něco donese tak uvidíme jestli to pomůže.....taky jsem nezapomněla dodat že nosí dáreček jen za vytržený zub od zubařky aby si pak sama nervala zuby kvůli dárečkům :-D :-D

chudinka, aby pak nebyla na klapačkách, páč potřebuje ještě tuhle panenku :mrgreen: jasně já proti tomu nic nemám, když se to dětem podá tak, aby to vzaly lépe, akorát mám pocit, že se nám toho sem cpe z té Ameriky celkem dost, už i Santu nám tu nutí, Halloween a už se vidim, jak do pece rvu krocana :pankac: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
2.10.10 00:22
tý jo to je taky výmysl, my jsme cpali zuby do krabičky na památku a né nějaké víle :roll: už vidim, jak budou chtít za chvilku cpát skřítkovi Drápkovi ostříhané nehty :pankac: :mrgreen: akorát mám pocit, že se nám toho sem cpe z té Ameriky celkem dost, už i Santu nám tu nutí, Halloween a už se vidim, jak do pece rvu krocana :pankac: :mrgreen: :mrgreen:

ježiš holky já úplně brečim smíchy :mrgreen: :mrgreen: ,mě naštěstí tohle teprve čeká :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
2.10.10 17:28

mně třeba osobně přijde nechutný cpát zub do krabičky a pak ho doma schovávat,takhle se dá zoubkový víle a je klid.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
13.11.10 20:47

Ahojky všem, jsem navštívila tuto diskuzi, neboť se mě zrovna nedávno naše cácorky (3,5 roku) ptaly, kdo to ten Ježíšek je :-) Tak jsem začala cosi blekotat (kdyby mi asopň řekly, že se mě zítra na to zeptají, abych si to stihla rozmyslet :-) ), ale nic kloudného ze mě nevypadlo. Tady se mi moc líbí ta verze, že je Ježíšek andílek a že pořád leží v jesličkách a kouzlem nadělí všem dětem zároveň. Moc díky za tip… A ještě k tomu, že Ježíšek dává pořád stejné vánoční ozdoby. Jsem si říkala, že na to holky taky asi jednou přijdou, že jsou ozdoby pořád stejné, tak mám v plánu, že jim řeknu, že chceme Ježíškovi trochu pomoci, tak že když odzdobíme v lednu stromeček, tak si ozdoby schováme do skříně a pak 23.12. mu je zase nachystáme do pokoje, aby je nemusel sebou nosit. Stejně tak balící papír, kterého je v obchodech fůra, tak ten taky kupujeme a nachystáme mu ho během prosince za okno, andílci si ho u nás vezmou a Ježíšek aspoň pak ví, který papír se nám líbí. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí