Jídelníček 18měsíčního dítěte
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@cverunka tak u nás teda řízek občas dáme…máme je tak jednou za dva měsíce a malá je miluje, tak proč občas ne… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Malinoisa píše:
@cverunka tak u nás teda řízek občas dáme…máme je tak jednou za dva měsíce a malá je miluje, tak proč občas ne…
Jsem stejného názoru, nejí to často. My dáváme i párek jednou za měsíc. Vím, že to úplně zdravé není, ale už to nějak neřeším. Dostávají dost zdravého jídla, tak občas jim to nic neudělá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja se musim přiznat, že jídlo nabízím, a on si řekne co chce. Ptám se chceš hrušku? rohlik? Ja mu jako takhle neplanuju jídelníček. Často di řekne i sám. Ovoce mam vyskladane na lince, tak si ukáže, a nebo ukazuje na skříňku a kdyz mu nerozumim, tak říká "dolů " to znamena ze ho mam vzít na ruce a ukaze co chce. Takhle somruje i bonbony.
Říká :
Mandari
badan
mášlo
gogik
uchu ( hrusku )
mameček ( bonbonek )
abiko ( jablicko )
buchtu
poíku ( polivku )
kafiko ( kakao, on si mysli, ze je to kafíčko jako piju ja )
piti šunku ( slane tyčinky, vim že by neměl )
Na jogurt rika todle a ostatni nabizim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje malá to má zhruba takhle: vstane kolem šesté a vypije 250 - 300 ml mlíka, pak kolem osmé si párkrát kousne chleba s něčím nebo pokud mám upečenou nějakou buchtu kterou může, tak si kousne třeba toho, pak má svačinu - bílý jogurt, po dvanácté (mezi 12: 30 - 13:30 - podle toho v kolik sní svačinku) oběd (s tím má poslední dobou problémy, ale vypadá, že to bude zase ok - jedla asi měsíc jenom zeleninovou polívku a nic jiného nechtěla), odpo nějaké ovoce popř. přesnídávku. Večer pije zase něco přes 250 ml mlíka, občas volá ham, tak dostane kousek chleba s něčím…
EDIT: přes den třeba ujídá od nás, nebo piškot, mandarinku, atd. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Lipina No, delam to s malou obdobne, jenze ta si vzdycky rekne, co chce, a kdyz to maminka v potu tvare (za skandovani „mnam mnam - bude - hned“ ) pripravi, tak se rozvriska a mrskne to po mne se slovy „neces“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hobitka píše:
@Lipina No, delam to s malou obdobne, jenze ta si vzdycky rekne, co chce, a kdyz to maminka v potu tvare (za skandovani „mnam mnam - bude - hned“ ) pripravi, tak se rozvriska a mrskne to po mne se slovy „neces“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás, 19 měsíců:
6.30h - 210 UM
7.00 - jablko nebo hruška, chleba s tvarohem nebo s máslem
11 - oběd v jeslích - pokud doma (o víkendu), tak zelenina, ryba, příloha (nejčastěji qouinoa, bulghur)
15 - v jeslích chleba s marmeládou a ovoce, pokud sváča doma, tak jogurt a ovoce nebo třeba teď jede nastrouhaná mrkev s jablkem
18 - večeře - zeleninová polévka
19.30 - 210 UM
Sní všechno, co dostane, tak už ochutnala skoro všechno, co my jíme - různé mořské potvory, výrazné sýry kozí a ovčí, hummus, olivy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já tedy nevím, my máme 12 měsíční a jí už s námi všechno. Nedám jí třeba ostrou činu, nebo párek, ale jinak jí normálně s námi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás se jí už to, co uvařím. S manželem solíme méně a kořeníme méně..pokud chceme přišolit, malé odeberu, nebo něčím jiným nahradím..Navečer pro ni děláváme krupicovou kaši nebo mléčné kaše z pytlíku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás 19 měsíců.
Ráno po probuzení jogurt 200g, rohlík, během dopoledne ještě jablíčko nebo banán..První oběda má už brzy, kolem 11 hodiny, klasický kojenecký masozeleninový příkrm - chci to tak a budu se snažit udržet ji u toho co nejdéle, má to místo polévky, chce se krmit sama a kejdu nerozlije..
Potom jde spát, po probuzení něco z našeho oběda..
Na svačinu rohlík nebo chleba s žervé, šunkou nebo klidně i domácí buchtu, sem tam uloupí od starších nějakou sladkost..Zase aspoň kousek ovoce.
Na večeři podobně jako oběd, většinou mi něco zbyde, protože nechávám náš oběd jako teplou večeři starším dětem..
Přesnídávky nechce, kojenecké mléčné kaše nechce.
Mléko žádné nemá, před 2 měsíci se sama odstavila od kojení..UM nechtěla a normální mléko jí zatím nechci dávat moc často, takže sem tam pudink a bramborovou kaši, ale pít jí ho nedávám.
Přes den pije čaj nebo sirup Yo, jupí
Solím minimálně a nepoužívám glutamátové směsi, pouze bylinky, takže u nás není problém..Např. pečené kuře dělám jen lehce osolené, s majoránkou, česnekem, cibulí a máslem, vytvoří se pěkná, ale nespálená a neokořeněná kůrčička..
Jí v podstatě to, co my všichni.
Ochutnala už i např. bramborák a hranolky, ale snažím se, aby to bylo vyjímečně. Na toto má čas.
Pečivo se jí snažím mazat normálním máslem, nikoliv rostlinným tukem, do toho obědového příkrmu taky přidávám kousek másla a někdy půl lžičky rybího tuku z lékárny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě jsem zapomněla na tvrdý sýr a různé pomazánky - vaječnou, rybičkovou, taky dávám. V podstatě to nehrotím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám tedy 14měsíčního, ale jí vesměs to, co my. Na snídani, jak se vzbudí, má teda jednu dávku mlíka (cca 250 ml), pak na sváču jogurt s nějakým ovocem nebo přesnídávku, výjimečně třeba Lipánka nebo mix lipánka a jogurtu.
Na oběd dostává to, co my. Vařím většinou denně, ale co jde, si chystám večer - s ním se to vaření moc nedá… Obvykle dělám nějakou polívku, miluje hovězí vývar, květákovou, brokolicovou… No a pak vařím takovou tu klasiku - špenát, rajská, kuře, občas ryba, dušená mrkev, fazolky na smetaně, květák na mozeček, různé masové směsky se zeleninou… no a když nestíhám, tak vedou zapečené brambory/těstoviny s nějakým masem a zeleninou, nebo i bez masa. Rychlej na přípravu je taky kuskus, a malej ho miluje.
Na sváču má pak zas jogurt s ovocem nebo přesnídávku, na véču pak kaši. Mezitím samozřejmě občas nějakou tu křupku, kousek ovoce, suchar… Pečivo moc nedáváme, jednu dobu trpěl na zácpy, tak jsme to zrušili, ale asi to zas zkusím, třeba si nějaké žitné dá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Diky holky rozepsala jsem si to budeme stavat v 7hodin protože pak je cely den na prd kdyz se budime v 8 nebo 9.na obed jsem ji uvařila kureci vyvar a ze včera zbyla ryze tak jsem ji udelala ještě kureci rizito.-) nam jsme udelala ještě cockovou polevku takze jedla vse na svacu jsem ji udelala tvaroh s grankem ten miluje.-) delam mi občas i domaci pibinak.-)) no a od 17:š0 spinka takze asi bude sunar uvidíme.-)
- Citovat
- Upravit