Jídelníček 18měsíčního dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
970
29.1.14 12:29

Já mám 17-ti měsíční, ale jí teda jak roční.
snídaně - mléko
svačina - jogurt nebo přesnídávka
oběd - mix zeleninu + maso či žloutek, teprve před týdnem snědla čočkovou polévku a nedávila se u toho :dance:
odpoledne - mléko
večer - kaše
Někdy sní pár kousíčků rohlíku se sýrem, někdy okurek, či mandarinku. Jinak nic nechce a já ji ani nenutím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
29.1.14 12:29

Náš má 19měs-s. kaše pohanková, ovesná, krupicová, jahelná s ovocem, pečivo s máslem, pudink s tvarohem,…sv.-ovoce, mléčny koktejl, zelenina,…o.-brambory, kuskus, bulgur, ryže, těstoviny+kuřecí, ryba, nebo jen tak s dušenou zeleninou, cottage, v.-pomazánka+pečivo(vajíčkova, tvarohová, čočková)šunka, syr,..nebo polévky(krémové)Nejraději má pečené kuře a bramborovou kaši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
29.1.14 12:32

Ja varim kazdy den vecer na druhy den, klidne bych ji dala na veceri jen chleba, ale ona ho sni jen s maslem, nic jineo nechce, tak to neni na moc vyziva :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
29.1.14 12:33

Recepty zatim nedelame. Jsko specielne nrjaky detsky. Dáváme hodně ovoce, nejradši má hrušku, mandarinky, banany, pak jablka. Miluje sery rajčátka, kupuju ty uplne malinký ale i ty větší spase ns posezeni, jsou nasladly, taky okurku, i kfyz ted v zime nic moc. Z teplých jídel si dává, co jime my, nejime nejak nezdrave, takže v pohode. Nejradši má bramborovou kaši, ovesnou kaši, řízek, masovou omáčku na smetaně, maso mu moc casto nedavam, tak jednou za tyden. Miluje zeleninove polévky s bramborem. Pečivo si da, ale moc ho nesní. Občas sunku, jo a miluje máslo. Kdyz mu ho namazu na pečivo, sundava zubama to maslo, je mi to proti srsti kdxz to vidim, ale asi mu chybi tuky. Babicka hodně peče, tak to ma taky rád. Říká " buchtu " včera v noci se probudil v noci a ze chce buchtu. Tak asi začnu péct. U nas to opravdu hodně táhne cerstve ovoce, varena zelenina v polevce, no a zobne jifla od nás, podle toho, co to je, treba rizek s kaší, to sni celou porci. Abych nezapomnela, davame mu jogurt holandia, vadi mi teda cena 17 kc za jeden, ale uz jsem si zvykla, chci aby mel kvalitni jogurt, ne nejaky sladky " neco ". Mléko mu delam občas kakao, z kravského mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
delfinek91
29.1.14 12:34

Dobře holky dekuji takze arano zkusim do ni dat chleb nebo rohlik s maslem, marmeladou ci sumkou, na svacu tvaroh, jogurt nebo termix, na obed třeba kasi s masem+zeleninu, na svacu ovoce, jogurt a na veceri mlicko nebo kasi.
jako mala sni i palačinky všechno ma rada krome hribu minuly tyden jsme mely houbovku s knedlikem a snedla plny talirek nebo kure s ryzi ji taky moc chutna, ale jak to delate mate naporcovane maso? ja nevim co porad varit :-(

• Citovat
  • Upravit
30929
29.1.14 12:35

@Lipina Ja kupuju tu velkou bilou za 22, vyda ze tri male :-), otevrena klidna ty tri dny v lednicce vydrzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
29.1.14 12:37

Moji kluci se na jídlo moc nesoustředili a proto málo jedli, od té doby co je baví včelí medvídci, tak je pustíme a u toho se krásně napapají :D. Ono je to u každého dítěte jiné. Kluci někdy jí, někdy ne. Měli jsme období, kdy nesnědli nic když jsem je krmila já, jakmile krmil tatínek nebo třeba babička s dědou, tak se mohli přetrhnout kdo sní víc. Byla jsem z toho zoufala, že jsem špatná máma, ale neee to jen mé děti jsou vyčůrané :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
29.1.14 12:40

Hmm, tak nase 16mesicni ji od te doby, co ji rostou zuby, jako pulrocni mimino. Ale starsi to mela taky tak, normalne zacala jist po druhem roce. Na snidani kase s presnidavkou (smaotne ovoce neee, musi byt s kasi, bo madam je mlsna), dopo svacinka tvarohova activie, mezi tim nejake krupky ci kousek jablicka ci rohliku, obec mixovana sklenicka (co ji rostou zuby tak kousky bleje), odpo banan nebo jogurt nebo rohlik plus tvrdy syr ci sunku (namazat to nechce) a k veceri opet kase. Plus jedno mliko v noci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
29.1.14 12:40

Já si uvařím maso v polívce a obrané ho dám do uzavíratelné misky do mražáku. Když potřebuju, tak si prostě trochu masa vezmu a stačí udělat jen bramb. kaši, ohřát maso a je to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
29.1.14 12:42
**@Hobitíše:
@Lipina Ja kupuju tu velkou bilou za 22, vyda ze tri male :-), otevrena klidna ty tri dny v lednicce vydrzi.

Asi to taky zacnu delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
29.1.14 12:44

Ja nevim koupim kus masa vcelku, nakrajim a zamrazim na kusy podle porce pro ni, pak jen vyndam a varim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2638
29.1.14 12:44

Tak moje mala, 15mesicu, tak zboucha vsechno, co dostane. No taky podle toho vypada :D na snidani pecivo s necim, svacinu vetsinou jen nejaky piskot, krupky. Obed varim vetsinou omacky, spenat, zeleninove mismasy. Svacina jogurt nebo pribinak, vecere bud pecivo a nebo co bylo na obed. Pred spanim UM a 2× za noc se budi na mliko :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4458
29.1.14 12:46

Naše 18. měsíční jí všechno co my akorát teda méně osolené a okořeněné. Teda nedáváme jí řízky, ani smažák :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
29.1.14 12:49

http://www.varime-detem.cz/

Obvykle vařím na 2 dny + porci do mražáku. Když není čas, kombinuju právě s mražákem. Nebo něco rychlého stylu zelenina na kostičky s kmínem a kuskusem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
29.1.14 12:50

Ahoj, tak u nás je to takhle:
Ráno: většinou banán rozmačkaný s bílým jogurtem nebo rohlík s marmeládou, medem
Svačina: ovoce
Oběd: dneska hustá polévka s masem a kapáním, jinak dělám rychlovky: ryba s kaší, gnocci se špenátem, krůtí steak s polentou (to bylo včera), někdy dělám svíčkovou, rajskou, miluje knedlík s vajíčkem.
Svačina: brumík, ovoce, občas nějaká sůša, rohlík (samotnej je nejlepší, hlavně v kočárku),
Večeře: rohlík se šunkou, žervé, toasty se šunkou a sýrem, lívance s tvarohem, ujíždí taky na cornlake s mlíkem, nebo smíchám cornflake s přesnídávkou…
Kaše úplně nesnáší, takže to je vyřešený a mlíko jedině kravské s tatínkem z dospělácký skleničky :mrgreen: nebo s cornflakama :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí