Jídelníček pro 8 měsíční dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jídelníček pro 8 měsíční dítě
Přeji pěkný den,
chtěla bych se zeptat co a kolik toho sní vaše dítka kolem 8 měsíce.
Vím, že každé dítě je jiné a každé toho sní jinak. Jen bych chtěla vědět tak pro info a načerpat nějakou inspiraci, protože někdy nevím co už mám vymýšlet
Třeba jaké kombinace mají vaše děti rády.
Dcera teď měla 8 měsíců a jí takhle:
Ráno 5:00 UM 260ml
9:00 Dopol. svačina ovocná přesnídávka 200g+piškot
12:00 Oběd 200-250g masozelenina
15:00 Odpo. svačina 200g bílý jogurt+ naškrábané ovoce
18:00 UM 260ml s trochou přidané kaše…chodí spát kolem 18:30, později nechce, jinak nám začne sama usínat ![]()
Jinak jí přes den dávám žužlat nějakou zeleninu a ovoce + je závislák na kukuřičných křupkách, těch by snad zdlábla celý pytlík ![]()
Když vidí, že něco jíme jak jíme, tak hned otevírá pusu, že chce taky…tak jí někdy něco dáme (samozřejmě co víme, že je vhodné pro malé dítě) a jak si potom spokojeně pomlaskává ![]()
Děkuji a budu ráda za případné tipy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mám stejně starého syna. Má rád svíčkovou, kuře na paprice, bolonske těstoviny, cocku s korenovou zeleninou. K večeři mu varim polevky. Vse upravuji vzhledem k věku. Sleduji pár ženských na IG, mají super recepty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja mám 11 měsíční a sní toho tak půlku, co to vaše
skleničku přesnídávky nebo prikrmu má na dvě porce
jinak je to podobné no, dávám jogurt, přesnídávky, masozeleninu kupuju ve skleničkách úměrně věku, křupky, pečivo, ovoce a zeleninu dávám spíš v kuse do ruky, aby to chroupala/ žužlala, něco už občas dám od nás, když vařím něco vhodného pro děti, třeba pečené maso- natrhané a bramborovou kasi třeba, zaleninove polívky, zeleninové placky- akorát ji dám stranou porci, bez to nám dospělým okorenim. Ale dcera je teda celkem prd jedlík. V 8 měsících už sem dávala třeba i kousek chleba s lučinou a žloutek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja mam 10 mesicni a na porci sni tak 100g, nekdy ani to ne
ovoce neji temer vubec, obcas si nejaky da, kdyz ho dostane na kousky a krmi se sam, ale presnidavky/kapsicky odmita uplne. Na obed bud dostane upravenou verzi naseho a kdyz nevarim pro nas nebo se to neda upravit, dostane sklenicku. Celkem ma rad, vajecnou omeletu, pecivo, zeleninu na kousky, varene vejce, testoviny, kroupy, ryzi, ale vsim se musi krmit sam, jinak to nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já asi nebudu moc inspirativní
ale přidám sem náš jídelníček:
Ráno: MM a kousek banánu, červeného nebo žlutého kiwi, nebo hrušky..tyto druhy ovoce jsou naprostý top
Dopo: MM
Oběd: mix zeleniny nebo masozeleniny dělané na páře, někdy trochu vývaru, + MM
Odpo: MM
Večer: viz oběd..vše jen pár lžiček max..víc zatím odmítá
Kukuřičné křupky jsou zatím jen na hraní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit